ΜΧ ΝΟΤΙΟΥ 2017 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2017 ξεκίνησε με νέα δεδομένα στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία καθώς είχαμε δυνατές συμμετοχές στις κατηγορίες Expert, MX2 και ΟΡΕΝ. Η παρουσία και νίκη του πανελλήνιου πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή ανέβασε το επίπεδο της κατηγορίας Expert ενώ ο Χρήστος Τομαράς συμμετείχε στην ΜΧ2 την οποία και κέρδισε. Ο Κώστας Μούρκος ξεκίνησε με διπλή νίκη την χρονιά στην ΜΧ1 με τον Νίκο Σωτηρόπουλο να επιστρέφει νικηφόρα στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Στις μικρές κατηγορίες ο Σωτήρης Φωτάκης πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ65, με τον Σταύρο Μαυράκη να επικρατεί και στα δύο σκέλη της κατηγορίας ΜΧ85.

Οι φετινές ατυχίες των αγωνιζομένων φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Τουλάχιστον ας γίνουν η αφορμή να συζητηθούν κάποια βασικά θέματα. 

Ο ΑΟΛMO επέλεξε να αφιερώσει τον αγώνα στον Στέργιο Κατσογρεσάκη που αναρρώνει από έναν δύσκολο τραυματισμό που είχε στον αγώνα του πανελληνίου στην Χαλκίδα, συγκεντρώνοντας χρήματα και κινητοποιώντας την οικογένεια του ελληνικού motocross να βοηθήσει τον Έλληνα αθλητή. Όπως κάθε χρόνο η οργάνωση του σωματείου κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα και έγιναν όμορφοι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Δυστυχώς στους αγώνες δεν λείπουν και τα απρόοπτα, και το δυσάρεστο γεγονός ήταν ο τραυματισμός του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας Expert, Σταμάτη Δημολιάνη που μετά από μια πτώση τραυματίστηκε άσχημα στον αστράγαλο του. Με τους αγώνες και τις συμμετοχές να ανεβαίνουν σε αριθμούς, πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ θα πρέπει να φροντίσει μεγαλύτερες ασφαλιστικές καλύψεις στους αθλητές της, γιατί τα τελευταία χρόνια αν και δεν έχει ανέβει σημαντικά ο αριθμός των ατυχημάτων, ωστόσο συμβαίνουν περισσότεροι σοβαροί τραυματισμοί.

Ορεξάτος ο Π.Κουζής όχι για νίκη, αλλά για οδήγηση. Ήταν απολαυστικός στα Ολύμπια. 

Κατηγορία Expert
H παρουσία του πολυπρωταθλητή Ελλάδος Παναγιώτη Κουζή(1-1) δεν άφηνε και πολλά περιθώρια διεκδίκησης της πρώτης θέσης από τους Γιώργο Ηλιόπουλο και Κυριάκο Κόττη που μετά τις υποχρεώσεις τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, επέλεξαν να συμμετάσχουν και στο Νοτίου.  Μετά και την καταιγιστική απόδοση του Έλληνα πρωταθλητή της ΜΧ1, σβήστηκαν οριστικά ακόμα και οι όποιες σκέψεις κατάκτησης της πρώτης θέσης. Ο Κουζής “οδήγησε” στον Πλάτανο και δεν έκανε απλά έναν αγώνα για να πάρει την νίκη. Μπήκε από νωρίς μπροστά και με εκπληκτικούς χρόνους κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη με μεγάλη διαφορά. Στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Ηλιόπουλος(2-2) προσπάθησε να ακολουθήσει τον Κουζή στο πρώτο σκέλος, χωρίς να τα καταφέρει ενώ στο δεύτερο επικράτησε της μάχης με τον Κυριάκο Κόττη. Μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και όμορφη μάχη με τον Ηλιόπουλο στο δεύτερο, ο Κόττης(3-3) ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Μακρυά από τον καλό του εαυτό αντιμετωπίζοντας πτώσεις και ασταθή οδήγηση ο Δημήτρης Μπάκας(4-4) δεν μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση. Ο Ευάγγελος Μουρίκας(6-5) κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ ο άτυχος Σταμάτης Δημολιάνης(5-0) κατέλαβε την έκτη θέση.

Με τέτοιες εκκινήσεις ο Κ.Μούρκος #151 τοποθετεί τον εαυτό του στην καλύτερη θέση για νίκη σε κάθε σκέλος. 

Κατηγορία ΜΧ1
Οι πολύ καλές εκκινήσεις του Κων/νου Μούρκου(1-1) τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού της κατηγορίας που έπρεπε να αντιμετωπίσει και την κατηγορία Expert αφού αγωνίζονται σε μικτά σκέλη. Όμως η νίκη του Μούρκου δεν ήρθε εύκολα, με τον Βαλάντη Λαγούδη(2-2) να τον πιέζει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο δεύτερο σκέλος. Ο Λαγούδης κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση με τον Σοφοκλή Μαμμωνά(3-3) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Στον πρώτο του αγώνα με 450cc ο Νικόλας Φανουράκης(4-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση αφήνοντας στην πέμπτο τον Χρήστο Κοτούλα(5-5). Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Παπασταυρινούδης(6-6) για την έκτη θέση της ημέρας.

Νικηφόρα επιστροφή στην ΜΧ2 για τον Χ.Τομαρά. 

Κατηγορία ΜΧ2
Επέστρεψε στην κατηγορία ο Χρήστος Τομαρας(1-1) μετά από μια πετυχημένη πορεία στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Φεύγοντας από την αρχή μπροστά στο πρώτο σκέλος και μετά από μια μικρή μάχη με τον Γιάννη Ρηγόπουλο στο δεύτερο, ο Τομαράς ήταν με διαφορά ο ταχύτερος της κατηγορίας και κατάφερε να μετουσιώσει την ταχύτητα του σε νίκη. Αντιμετωπίζοντας μικρά προβλήματα με το κράνος του στο πρώτο σκέλος,  αλλά και ανακάμπτοντας εντυπωσιακά από κακή εκκίνηση στο δεύτερο, ο Νίκος Ξένος(2-2) κατέλαβε άξια την δεύτερη θέση.  Οι καλές εκκινήσεις για τον Ρηγόπουλο(3-3) και η σωστή στρατηγική τον οδήγησαν στην τρίτη θέση του αγώνα. Μαχητικός και στα δύο σκέλη ο Νίκος Βρεττός(4-4),  είχε την ταχύτητα για να βρεθεί στο βάθρο το οποίο και διεκδίκησε, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση.  Η πολύ καλή εμφάνιση και η μαχητικότητα του Κυπριανού Κατσιλέρη(6-5) τον έφεραν στην πέμπτη θέση του αγώνα ενώ ο σταθερός Απόλλωνας Συναπίδης(5-7) τον έφεραν στην έκτη θέση.

Ο Ν.Σωτηρόπουλος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Επιστροφή από τα παλιά είχαμε και σε αυτή την κατηγορία με τον Νίκο Σωτηρόπουλο(1-1) να αφήνει την ΜΧ1 που αγωνιζόταν πέρσι για την διεκδίκηση του τίτλου της ΟΡΕΝ. Ο Σωτηρόπουλος δεν είχε αντίπαλο στα Ολύμπια και επικράτησε άνετα και με μεγάλη διαφορά του ανταγωνισμού. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Μπαμπάς(3-2) πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό αγώνα με τερματισμούς στην πρώτη τριάδα. Ο Σταύρος Ροσσολάτος(4-3) αν και δεν είχε καλές εκκινήσεις κατάφερε να αναρριχηθεί θέσεις και με αλάνθαστη οδήγηση τερμάτισε στην τρίτος.  Με ανεβασμένη απόδοση εμφανίστηκε ο Νίκος Μυλωνίδης(4-6) την φετινή χρονιά καταφέρνοντας να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Μαχητικός και αλλάνθαστος ο Λάμπρος Θέος(7-4) πήρε την πέμπτη θέση αφήνοντας έκτο τον Χρήστο Tσούνη(6-5).

Εύκολη υπόθεση η νίκη της ΜΧ85 για τον Σ.Μαυράκη.

Κατηγορία ΜΧ85
Οι πρώτες θέσεις της κατηγορίας ήταν υπόθεση των αδερφών Μαυράκη με τον Σταύρο(1-1) να επικρατεί άνετα και στα δύο σκέλη του Γιώργου(2-2). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσαμβριάς(3-4) κερδίζοντας την μάχη του βάθρου από τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ65 στο Νοτίου Μιχάλη Σαραντινούδη(7-3) που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ΜΧ85. Οι Κων/νος Ζεπάτος(4-6) και Νίκος Κοσιάβελος(6-5) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Πρώτη νίκη για τον Σ.Φωτάκη στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Την πρώτη του νίκη στην κατηγορία κατάφερε να πάρει στα Ολύμπια ο Σωτήρης Φωτάκης(2-1) κάνοντας αλάνθαστους αγώνες και στα δύο σκέλη. Αντίθετα ο νικητής του πρώτου σκέλους Δημήτρης Γανωτής(1-4) είχε την ταχύτητα και την ικανότητα να κερδίσει τον αγώνα όμως μια έξοδο από την πίστα στο δεύτερο σκέλος έστειλε τον αθλητή από την Μύκονο στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-2) κατέλαβε άξια την τρίτη θέση με τον Γιώργο Αγιομαυρίτη(4-3) να κάνει ένα πολύ καλό αγώνα για την τέταρτη θέση της κατάταξης. Στην πέμπτη θέση ο Παναγιώτης Τενέντες(4-4) επικράτησε άνετα του έκτου και πρωτοεμφανιζόμενου στον θεσμό Γιώργου Βαγενά(7-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 24/9/17 Αίγιο.

1142 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΦΩΤΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ι

Ο ιστορικός αγώνας των +190 συμμετοχών για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024...