AMA/FIM SX – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ A.FORKNER, ΝΙΚΗΤΗΣ Ο E.TOMAC ΣΤΗΝ TAMPA

Το AMA/FIM Supercross επέστρεψε το 2018 στην Tampa της Florida μετά από περίπου 20 χρόνια. Στην μεγάλη κατηγορία ο Eli Tomac κατάφερε να πάρει την τέταρτη του νίκη ενώ στα 250 Ανατολής ο Austin Forkner πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Νίκη νούμερο 4 για τον E.Tomac αλλά τα άσχημα νέα είναι ότι οι τραυματισμοί έχουν λιγοστέψει τους οδηγούς που μπορούν να κόψουν βαθμούς από τον J.Anderson, για να τον φέρουν πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Κατηγορία 450
Η νίκη του Tomac δεν ήρθε εύκολα όπως την προηγούμενη εβδομάδα στο Arlington. Οι Cooper Webb, Marvin Musquin και ο “rookie” στην κατηγορία Justin Hill είχαν τις ευκαιρίες τους για να πάρουν τον αγώνα. Ειδικά στην περίπτωση του Justin Hill μπορεί να μην οδήγησε κανέναν γύρο του αγώνα όμως είχε τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά, ήταν ο μόνος αναβάτης που έκανε τα δύο τετραπλά σε μια ευθεία της πίστας και στην προσπάθεια του να περάσει τον Musquin για την πρωτοπορία του αγώνα είχε μια πτώση. Ήταν ο άνθρωπος του αγώνα μετά από αυτήν την εντυπωσιακή του εμφάνιση και σίγουρα περιμένουμε να δούμε την συμμετοχή τους στους επόμενους αγώνες στην μεγάλη κατηγορία πριν ξεκινήσουν και πάλι τα 250 Δύσης που αγωνίζεται κανονικά φέτος. Περνώντας τον Webb στην αρχή του αγώνα και επικρατώντας στην μάχη με τον Musquin στο τέλος, ο Tomac πήρε ακόμα μια νίκη φέτος ανεβαίνοντας τρεις θέσεις στην βαθμολογία. Ο Musquin ανέβηκε και αυτός στην βαθμολογία μετά την δεύτερη θέση που πέτυχε στην Tampa εκμεταλλευόμενος την πτώση και τραυματισμό στα προκριματικά του δεύτερου της βαθμολογίας Cole Seely. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Jason Anderson δεν είχε καλή εκκίνηση και έχασε γρήγορα το τρένο της πρώτης θέσης, όμως κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση και να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμά από την δεύτερη θέση(μετά τον τραυματισμό του Seely). Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Webb τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση ενώ είχε οδηγήσει για μερικούς γύρους τον τελικό της Tampa. Αργά αλλά σταθερά ο Broc Tickle κατάφερε να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση στην οποία και τερμάτισε με τον άνθρωπο του αγώνα J.Hill να καταλαμβάνει την έκτη θέση μετά την πτώση του.

 

Ο A.Forkner είχε το ταλέντο για να πάρει την πρώτη του νίκη την περσινή χρονιά, όμως οι τραυματισμοί καθυστέρησαν κάτι που ήταν αναμενόμενο να συμβεί. Τώρα στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά αυτό θα είναι μια άλλη ιστορία.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Οι πτώσεις μετά την εκκίνηση δεν έλειψαν και από αυτόν τον αγώνα όμως τα δυνατά χαρτιά, κατάφεραν να περάσουν χωρίς προβλήματα. Την πρωτοπορία πήρε ο RJ Hampshire αλλά μετά από μια δυνατή μάχη με τον Austin Forkner αναγκάστηκε να μείνει πίσω, χάνοντας αργότερα κι άλλες θέσεις από την μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ Zach Osborne και Dylan Ferrandis. Ο Forkner στο τέλος του αγώνα κατάφερε να γράψει ιστορία κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της καριέρας του με τον Ferrandis να επικρατεί τελικά στην δεύτερη θέση του νικητή του πρώτου αγώνα και περσινού πρωταθλητή Osborne. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Hampshire με τον Martin Davalos να κερδίζει την μάχη της πέμπτης θέσης από τον Jordon Smith.

Βαθμολογίες

450
1. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., Husqvarna (181)
2. Marvin Musquin, Clermont, Fla., KTM (142)
3. Blake Baggett, Grand Terrance, Calif., KTM (134)
4. Justin Brayton, Mint Hill, N.C., Honda (125)
5. Weston Peick, Menifee, Calif., Suzuki (125)
6. Cole Seely, Newbury Park, Calif., Honda (124)
7. Eli Tomac, Cortez, Colo., Kawasaki (116)
8. Broc Tickle, Holly, Mich., KTM (114)
9. Justin Barcia, Greenville, Fla., Yamaha (113)
10. Cooper Webb, Newport, N.C., Yamaha (108)

250
1. Zach Osborne, Abingdon, Va., Husqvarna (47)
2. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki (42)
3. RJ Hampshire, Wesley Chapel, Fla., Honda (38)
4. Colt Nichols, Muskogee, Okla., Yamaha (37)
5. James Decotis, Peabody, Mass., Suzuki (34)
6. Jordon Smith, Belmont, N.C., KTM (34)
7. Luke Renzland, Hewitt, N.J., Yamaha (30)
8. Jeremy Martin, Millville, Minn., Honda (29)
9. Dylan Ferrandis, Murrieta, Calif., Yamaha (28)
10. Cameron McAdoo, Sioux City, Iowa, Honda (25)

Επόμενος αγώνας 3/3/2018 Atlanta GA.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...