MXGP – J.HERLINGS KAI P.JONASS ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά όπως ήταν αναμενόμενο, με τους Jeffrey Jerlings και Antonio Cairoli να δίνουν την μάχη στην μεγάλη κατηγορία. Μοιράστηκαν βαθμούς αλλά όχι και την νίκη η οποία πήγε στον Herlings. Στην ΜΧ2 ο περσινός πρωταθλητής Pauls Jonass έδειξε ότι και φέτος είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στην Αργεντινή.

Οι μάχες Cairoli – Herlings ξεκίνησα από τον πρώτο αγώνα. 

Κατηγορία MXGP
H μάχη του περσινού πρωταθλητή Antonio Cairoli με τον Jeffrey Herlings ήταν αυτό που περίμεναν όλοι και αποζημιώθηκαν βλέποντας του κορυφαίους οδηγούς να μοιράζονται σκέλη και βαθμούς αλλά όχι και την τελική νίκη. Αυτή πήγε στον Herlings(2-1) που στο πρώτο σκέλος μετά την εκκίνηση δεν βρέθηκε κοντά στον Cairoli που οδήγησε από την αρχή μέχρι το σκέλος τον αγώνα αλλά στο δεύτερο δεν άφησε την κακή του εκκίνηση να τον επηρεάσει κάνοντας εκπληκτικές προσπεράσεις και φτάνοντας τελικά τον και πάλι πρωτοπόρο του αγώνα Cairoli για να του πάρει την νίκη στους τελευταίους γύρους. Ο Cairoli(1-2) ξεκίνησε πολύ δυνατά την χρονιά αλλά στο δεύτερο σκέλος δεν είχε απάντηση στην επίθεση του Herlings τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Πολύ καλό ξεκίνημα και για τον Clement Desalle(3-3) έδωσε πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος μετά από μέτρια εκκίνηση και κράτησε την θέση του στο δεύτερο για την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Jeremy vanHorebeek(5-4) πήρε την τέταρτη θέση  κερδίζοντας τις μάχες με τον ομόσταυλο του Romain Febvre(4-5) που τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Gautier Paulin(6-6) με σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα GP Αργεντινής MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 p.; 3. Clement Desalle (BEL, KAW), 40 p.; 4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 34 p.; 5. Romain Febvre (FRA, YAM), 34 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 30 p.; 7. Shaun Simpson (GBR, YAM), 24 p.; 8. Julien Lieber (BEL, KAW), 22 p.; 9. Maximilian Nagl (GER, TM), 21 p.; 10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 21

Ο P.Jonass έδειξε πανέτοιμος για το φετινό πρωτάθλημα στον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή. 

Κατηγορία MX2
Ο Pauls Jonass(1-1) έδειξε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, γιατί φοράει τον άσσο στην μοτοσυκλέτα του περνώντας νικηφόρα και από τα δύο σκέλη της Αργεντινής. Στο πρώτο σκέλος δεν βιάστηκε να πάρει την πρωτοπορία για να την κρατήσει μέχρι το τέλος ενώ στο δεύτερο έφυγε μπροστά από την αρχή κερδίζοντας άνετα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Thomas Olsen(3-2) και αυτός χωρίς να βιάζεται έκανε τις κινήσεις που έπρεπε και στα δύο σκέλη επικρατώντας του ανταγωνισμού. O Hunter Lawrence(2-6) μπήκε δυνατά στο πρώτο σκέλος και μάλιστα βρέθηκε να οδηγεί και στην πρώτη θέση μέχρι ο Jonass να τον περάσει. Ο νεαρός Αυστραλός δεν είχε την αντοχή να κρατηθεί μπροστά στο δεύτερο σκέλος καταφέρνοντας παρόλα αυτά να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Για το βάθρο πάλεψε και ο Ben Watson(4-4) αλλά για μόλις ένα βαθμό έμεινε στην τέταρτη θέση. Ο Jed Beaton(7-8) κατάφερε με σταθερούς τερματισμούς να πάρει την πέμπτη θέση με τον Vsevolod Brylyakov(9-9) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα GP Αργεντινής MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50 points; 2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 42 p.; 3. Hunter Lawrence (AUS, HON), 37 p.; 4. Ben Watson (GBR, YAM), 36 p.; 5. Jed Beaton (AUS, KAW), 27 p.; 6. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 24 p.; 7. Henry Jacobi (GER, HUS), 21 p.; 8. Darian Sanayei (USA, KAW), 20 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 20 p.; 10. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 19

Βαθμολογίες

ΜΧGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 40
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 34
5. Romain Febvre (FRA, YAM), 34
6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 30
7. Shaun Simpson (GBR, YAM), 24
8. Julien Lieber (BEL, KAW), 22
9. Maximilian Nagl (GER, TM), 21
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 21

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 42
3. Hunter Lawrence (AUS, HON), 37
4. Ben Watson (GBR, YAM), 36
5. Jed Beaton (AUS, KAW), 27
6. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 24
7. Henry Jacobi (GER, HUS), 21
8. Darian Sanayei (USA, KAW), 20
. Jago Geerts (BEL, YAM), 20
10. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 19

Επόμενος αγώνας 17-18/3/2018 Valkenswaard, Ολλανδία.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...