2ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2018, ΑΡΓΟΣ – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Ν.ΛΥΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018 συνέχισε σε δυνατούς ρυθμούς, αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά με τον δεύτερο γύρο του θεσμού στο Άργος. Παρά την αντίσταση του ανταγωνισμού οι Παναγιώτης Κουζής και Νίκος Λυρίου κατάφεραν να φύγουν με διπλές νίκες σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα μεγαλώνοντας το βαθμολογικό προβάδισμα που απέκτησαν στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες. Ο Μάριος Κανάκης παρέμεινε αήττητος στην ΜΧ85 ενώ την μάχη της ΜΧ65 κέρδισε αυτή τη φορά ο Δημήτρης Γανωτής. Την πρώτη του φετινή νίκη στην κατηγορία ΟΡΕΝ και μάλιστα διπλή, κατέκτησε ο Κύπριος Σάββα Σάββα.

Τιμώμενο πρόσωπο του αγώνα ήταν ο πανελλήνιος πρωταθλητής motocross 250cc 1983 Γιάννης Λεοντιάδης και στο τέλος έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τους διακριθέντες του αγώνα σε γιορτινό κλίμα. 

Σε γρήγορους ρυθμούς, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross τα τελευταία χρόνια, συνεχίστηκαν και φέτος οι αγώνες του θεσμού, με τον δεύτερο αγώνα να πραγματοποιείτε σε διάστημα δύο εβδομάδων στο Άργος. Το σωματείο της ΛΕΜΟΚΑ και το Argos Motocross Park κατάφεραν να δώσουν μια εξίσου δυνατή συνέχεια οργανωτικά στο πρωτάθλημα, προετοιμάζοντας άψογα τον αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας και νέα κομμάτια στην σχεδίαση της πίστας δίνοντας νέο ενδιαφέρον στους αγώνες. Ο αγώνας είχε χρώμα, θέαμα και ο καλός καιρός βοήθησε να υπάρχουν και αρκετοί θεατές κάτι που η συγκεκριμένη πίστα έπασχε στο παρελθόν. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, αυτή είναι η καλύτερη διοργάνωση που έχουμε δει στην συγκεκριμένη πίστα σε όλα τα επίπεδα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του αγώνα.

Δυνατή και γρήγορη αλλά προπάντων αποφασισμένη οδήγηση από τον Π.Κουζή στο Άργος.

Κατηγορία ΜΧ1
Το γεγονός του αγώνα ήταν η διεκδίκηση της πρώτης θέσης σε αυτή την κατηγορία με τον Παναγιώτη Κουζή να αντιμετωπίζει έναν νέο αντίπαλο την φετινή σεζόν το περσινό πρωταθλητή της ΜΧ2 Γιάννη Τουρατζίδη, που ανέβηκε στην ΜΧ1 και έδειξε στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες ότι μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολυπρωταθλητή και καλύτερο όλων των εποχών της κατηγορίας. Ο Κουζής εμφανίστηκε πολύ δυνατός από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και με δύο εξίσου δυνατές εκκινήσεις κατάφερε να δώσει και στα δύο σκέλη τον ρυθμό στον αγώνα. Ο Τουρατζίδης δεν είχε καλές εκκινήσεις και ειδικά στο πρώτο σκέλος άργησε να βρεθεί στην δεύτερη θέση κάτι που δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο. Στο δεύτερο, βρέθηκε νωρίς πίσω από τον Κουζή, και οι δύο περσινοί πρωταθλητές ξεκίνησαν την μάχη για την πρώτη θέση. Ο Κουζής όμως με ταχύτερο γυρολόγιο κατάφερε να ανοίγει λίγο λίγο την διαφορά του από τον Τουρατζίδη μέχρι που ο Θεσσαλονικιός αναβάτης έκανε ένα λάθος και είχε μια περίεργη πτώση στην οποία έδειξε να τραυματίζεται κιόλας. Την πρώτη του διπλή φετινή νίκη πέτυχε ο Κουζής μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα που πλέον είναι 15 βαθμοί από τον δεύτερο Δημήτρη Κοντολέτα.

Μετά την περίεργη πτώση του Γ.Τουρατζίδη τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τον Θεσσαλονικιό αθλητή.

Για την δεύτερη θέση μετά την πτώση του Τουρατζίδη έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Άρη Τσαρνά(4-2) και Κοντολέτα(3-3) με τον Τσαρνά να κερδίζει την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος και στο σύνολο. Ο Κοντολέτας είχε να αντιμετώπισει και αυτός προβλήματα με μια έξοδο στο δεύτερο σκέλος αλλά με την τρίτη θέση στο Άργος κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Παρά τον τραυματισμό του ο Τουρατζίδης(2-7) κατάφερε να τερματίσει στο δεύτερο σκέλος καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον αγώνα. Όμορφες μάχες είχαν και σε αυτόν τον αγώνα οι Κυριάκος Κόττης(6-5) και Γιώργος Ηλιόπουλος(5-4) με τον Αιγιώτη αθλητή να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση αφήνοντας τον Κόττη έκτο.

Ο Ν.Λυρίου οδήγησε δυνατά και όπως πάντα θεαματικά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Νίκος Λυρίου είχε καταφέρει στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες να είναι ο πρώτος Έλληνας του αγώνα αντέχοντας στην πίεση του Αλέξανδρου Γεωργαντά. Στο Άργος, ο Λυρίου(1-1) για να πάρει την νίκη έπρεπε να πιέσει τον Γεργαντά που πήρε την πρωτοπορία στο πρώτο σκέλος. Αλλά και στο δεύτερο, τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς ο Ροδίτης αθλητής δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε. Περνώντας τελικά τον Γεωργαντά στο πρώτο σκέλος και με μια δυναμική κίνηση νωρίς στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και στα δύο σκέλη τερματίζοντας στην πρώτη θέση της ημέρας. Με καλές εκκινήσεις και δυνατό ρυθμό και στα δύο σκέλη ο Κων/νος Μπετίνης(3-2) κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα οδηγώντας χωρίς λάθη για την δεύτερη θέση του συνόλου. Ο Γεωργαντάς(2-4) προσπάθησε και στα δύο σκέλη για την νίκη όμως στο πρώτο δεν μπόρεσε να απαντήσει στην επίθεση του Λυρίου και στο δεύτερο μια πτώση στον πρώτο γύρο τον έβαλε σε περιπέτειες, ξεκινώντας από πολύ πίσω.  Η τρίτη θέση στο βάθρο τον διατήρησε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με την φετινή του απόδοση ο Φραγκίσκος Ζούνης(4-3) έδωσε και πάλι την μάχη για την πρώτη τριάδα της κατηγορίας τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση κάτι που ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και στο Άργος ο νεαρός Αντώνης Σάγμαλης(5-5) που βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην μάχη του βάθρου της ΜΧ2 από τον πρώτο αγώνα του θεσμού, ενώ διεκδικεί την υποκατηγορία των δίχρονων 125, ΜΧ2Τ. Αν είχε μεγαλύτερη αντοχή ίσως να πετύχαινε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Οι κακές εκκινήσεις στοίχησαν στον Παναγιώτη Παπίλα(6-6) χρόνο και κόπο, και ο Νο2 του περσινού πρωταθλήματος φαίνεται να μην έχει βρει ρυθμό στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αν συνεχίσει έτσι ο Α.Σάγμαλης, το βάθρο της ΜΧ2 είναι κοντά. Παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην ΜΧ2Τ.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Μετά την εκπληκτική απόδοση του Αντώνη Σάγμαλη(1-1) στην ΜΧ2, η άνετη επικράτηση στην ΜΧ2Τ, ήταν λογικό επακόλουθο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Ανδρέας Ανδρέου(2-2) αντιμετωπίζοντας και σε αυτόν τον αγώνα κακές εκκινήσεις ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κων/νος Ευαγγελόπουλος(3-3) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Ο Σταύρος Μαυράκης(4-4) ήταν ο τέταρτος της κατηγορίας προσπαθώντας να προσαρμοστεί στην μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα που αγωνίζεται από φέτος. Στην πρώτη εξάδα έδωσε και πάλι το παρόν η μοναδική κοπέλα του αγώνα η Μαρκέλα Κωστάκη(5-5) η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Στις Σέρρες έδειξε ότι μπορεί, και στο Άργος κατάφερε να πάρει διπλή νίκη στην ΟΡΕΝ, ο Σ.Σάββα. 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Δυνατές μάχες για σχεδόν όλες τις θέσεις έγιναν στην κατηγορία “βετεράνων” με τον Κύπριο Σάββα Σάββα(1-1) να κερδίζει τις μάχες από τους πρώην πρωταθλητές της κατηγορίας Σταμάτη Δημολιάνη και Βασίλη Πακαταρίδη και στα δύο σκέλη. Πτώσεις και μηχανικά προβλήματα έβαλαν σε περιπέτειες τον περσινό πρωταθλητή Πακαταρίδη(3-2) που στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να περάσει στο νήμα του τερματισμού τον Δημολιάνη για την δεύτερη θέση του σκέλους αλλά και του αγώνα. Μαχητικός παρά  το γεγονός ότι δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον περσινό του τραυματισμό εμφανίστηκε και σε αυτόν τον αγώνα ο Δημολιάνης(4-3) καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση του βάθρου. Μια καλή και μια κακή εκκίνηση έφεραν τον Ευάγγελο Μπαλατσό(2-6) στην τέταρτη θέση του αγώνα ανεβαίνοντας  με αυτό το αποτέλεσμα στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Οι μάχες για την πρώτη εξάδα του αγώνα ήταν και στο Άργος δυνατές σε αυτή την κατηγορία, με τον Άγγελο Συμεωνίδη(5-4) να καταλαμβάνει τελικά την πέμπτη θέση αφήνοντας έκτο τον Σάββα Παραστατίδη(6-5).

Ο Μ.Κανάκης έδειξε και πάλι ότι είναι ο κυρίαρχος στην ΜΧ85, αλλά έδειξε επίσης ότι μπορεί να κάνει και λάθη. 

Κατηγορία ΜΧ85
Παρά το σβήσιμο της μοτοσυκλέτας του στον προτελευταίο γύρο του πρώτου σκέλους, καθυστερώντας μάλιστα αρκετά να συνεχίσει στον αγώνα, ο Μάριος Κανάκης(1-1) πήρε ακόμα μια διπλή νίκη ξεκινώντας ένα αήττητο σερί την φετινή σεζόν. Σταθερά πίσω του στην δεύτερη θέση τερματίζει ο Γιώργος Μαυράκης(2-2) αλλά δείχνει να ανεβάζει ρυθμό αγώνα με τον αγώνα. Στην τρίτη θέση της κατηγορίας παρά την κακή εκκίνηση του πρώτου σκέλους τερμάτισε ο Νικόλας Κοσιάβελος(4-3) παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Νικόλας Κανελλόπουλος(3-5) είχε ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος το οποίο δεν μπόρεσε να επαναλάβει στο δεύτερο μένοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας.  Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Καμαρινός Παυλόπουλος(6-4) με έκτο τον Σταύρο Βαγγελακάκη(5-6).

Στην ΜΧ65 είχαμε νέο νικητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας με τον Δ.Γανωτή να κερδίζει το πλεονέκτημα. 

Κατηγορία ΜΧ65
Για το πρωτάθλημα της κατηγορίας έχει ξεκινήσει μια όμορφη μάχη μεταξύ των Σωτήρη Φωτάκη και Δημήτρη Γανωτή που και σε αυτόν τον αγώνα μοιράστηκαν νίκες και βαθμούς καταλήγοντας ισόβαθμοι στην βαθμολογία αλλάζοντας όμως θέσεις. Ο Γανωτής(2-1) με την κατάκτηση του δεύτερου σκέλους κατάφερε να πάρει το bonus σπάζοντας την ισοβαθμία του με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα και τελικά δεύτερου στο Άργος,  Φωτάκη(1-2). Αυτή η κατάσταση τους έφερε σε ισοβαθμία ξανά στην βαθμολογία αλλάζοντας όμως θέσεις αυτή τη φορά, με τον Γανωτή να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται στους αγώνες αλλά και στην βαθμολογία ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-3) ενώ στην πρώτη τους φετινή εμφάνιση οι Γιώργος Βαγενάς(4-4), Χρήστος Ταμβάκος(5-5) και Αλέξανδρος Λάτσης(7-6) τερμάτισαν τέταρτος, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 31/3-01/4/2018 Γιαννιτσά.

Δέκατη χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για το mxin.gr μας.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...