ΑΜΑ/FIM SX – J.ANDERSON ΚΑΙ Α.FORKNER ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ATLANTA

Ο δεύτερος αγώνας triple crown του AMA/FIM Supercross 2018 ολοκληρώθηκε στην Atlanta όπου μετά από τρεις χαοτικούς Τελικούς σε κάθε κατηγορία ο Jason Anderson στα 450 και ο Austin Forkner στα 250 κατάφεραν να φύγουν νικητές.

Οι αγώνες “triple crown” μπορούν να κάνουν ζημιά στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο J.Anderson όμως, φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση. 

Κατηγορία 450
Μετά το Anaheim II, το “triple crown” επέστρεψε στο πρωτάθλημα στον ένατο γύρο στην Atlanta όπου η μικρή διάρκεια των τριών Τελικών δημιούργησε μεγάλο ανταγωνισμό για τις πρώτες θέσεις. Κερδίζοντας τον δεύτερο από τους τρεις Τελικούς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jason Anderson(2-1-4) ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα περιορίζοντας τον Marvin Musquin(4-5-1) στην δεύτερη θέση μια και η νίκη του στον τελευταίο αγώνα δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την νίκη. Από κοντά και ο Eli Tomac (5-3-2) είχε καλά αποτελέσματα χωρίς όμως να κερδίσει κάποιον από τους τρεις Τελικούς, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στους μικρής διάρκειας αγώνες ο Justin Brayton(1-6-6) έχει δείξει ότι μπορεί να είναι μπροστά, κέρδισε τον πρώτο Τελικό και κατάλαβε την τέταρτη θέση. Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στα 450 ο Christian Craig(6-7-5) τερμάτισε στην πέμπτη θέση σε έναν αγώνα που του ταίριαζε καθώς οι αγώνες ήταν σχεδόν ίδιας διάρκειας με τους αγώνες των 250 Δύσης που αγωνίζεται κανονικά ο οδηγός της Honda. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Cooper Webb(14-2-3) παλεύοντας μέσω ατυχιών, με τα μεγάλα ονόματα του φετινού πρωταθλήματος. Κατέλαβε την έκτη θέση του συνόλου στο τέλος της ημέρας. Άτυχος σε αυτόν τον αγώνα ήταν η αποκάλυψη του προηγούμενου αγώνα Justin Hill, όταν είχε μια άσχημη πτώση με αποτέλεσμα να σπάει ένα δάχτυλο του ποδιού του. Πιθανότατα θα είναι καλά για να συνεχίσει σε μερικές εβδομάδες στο πρωτάθλημα 250 Δύσης που αγωνίζεται κανονικά φέτος.

Η νίκη του A.Forkner στην Atlanta, ίσως να μην είναι τόσο σημαντική όσο το γεγονός ότι πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Z.Osborne.  

Κατηγορία 250 Ανατολής
Πτώσεις, δυνατές επαφές και θέαμα χαρακτήρισαν τους τρεις Τελικούς της κατηγορίας με τον Austin Forkner(4-2-3) να πετυχαίνει τα καλύτερα αποτελέσματα και παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε κάποιον από τους αγώνες κατάφερε να φύγει νικητής από την Atlanta. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη της καριέρας του. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Zach Osborne(1-3-5) αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις και κακές εκκινήσεις αν και ξεκίνησε καλά στον αγώνα κερδίζοντας τον πρώτο Τελικό. Η δεύτερη θέση ήρθε μετά από ισοβαθμία με τον Forkner όμως στο τέλος μέτρησε το καλύτερο αποτέλεσμα του τελευταίου Τελικού, κατατάσσοντας τον Osborne στην δεύτερη θέση. H σταθερή απόδοση του Jordon Smith(3-4-6) τον έφεραν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον RJ Hampshire(7-5-4) να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Δείχνοντας στοιχεία από τον παλιό καλό του εαυτό ο Jeremy Martin(6-10-1) κέρδισε τον τελευταίο Τελικό του αγώνα ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Colt Nichols(5-11-2) αντιμετωπίζοντας προβλήματα με πτώσεις στον δεύτερο Τελικό κάτι που του στέρησε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 10/3/2018 Daytona FL.

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...