1ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΧ 2018, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ

Ο πρώτος αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross 2018 ξεκίνησε στα Γιαννιτσα με τον αγώνα να προσμετρά στο προκριματικό Πρωτάθλημα Νότιοανατολικής Ευρώπης για τον Τελικό που αναδεικνύει κάθε χρόνο τους πρωταθλητές Ευρώπης για τις κατηγορίες MX65 και ΜΧ85.

Κάτω από ανοιξιάτικο καιρό και με τον Ο.Φ.Μ. Γιαννιτσών να πραγματοποιεί ακόμα μια εξαιρετική διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος φετινός διεθνής αγώνας motocross στην χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να φιλοξενούμε τον πρώτο αγώνα του Βαλκανικού αλλά και του Πρωταθλήματος Νότιοανατολικής Ευρώπης με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 80 και το θέαμα να είναι διεθνούς επιπέδου!

Κατηγορία ΜΧ1
Πετυχαίνοντας τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Γιάννης Τουρατζίδης ήταν το μεγάλο φαβορί του αγώνα για την νίκη στην κατηγορία. Δυστυχώς όμως είχε μια άτυχη στιγμή, πιθανότατα με τραυματισμό, στο πρώτο σκέλος γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο περσινός πανελλήνιος πρωταθλητής αλλά και βαλκανιονίκης της ΜΧ2, στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία έδειξε πολύ δυνατός και γρήγορος αλλά σε δύο συνεχόμενους αγώνες σε Άργος και Γιαννιτσά αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η μετάβαση από την μικρή στην μεγάλη κατηγορία δεν είναι εύκολη. Στον αγώνα τώρα ο Ρουμάνος Adrian Raduta(1-1) δεν δυσκολεύτηκε να πάρει και τα δύο σκέλη κερδίζοντας φυσικά την πρώτη θέση. Για την δεύτερη θέση ο Mihail Cocin(3-3) από την Μολδαβία κατάφερε να πάρει το bonus του δεύτερου σκέλους επικρατώντας στην ισοβαθμία με τον τρίτο τελικά Toni Tsvektov(2-4) από την Βουλγαρία. Από ελληνικής πλευράς ο Κυριάκος Κόττης(4-5) κατέλαβε την πέμπτη θέση και ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(7-7) την έβδομη.

Κατηγορία ΜΧ2
Η παρουσία για δεύτερη φορά στην χώρα μας μετά των αγώνα των Σερρών του Michael Ivanov δεν άφησε περιθώρια για άλλον διεκδικητή της πρώτης θέσης. Ο Βούλγαρος ήταν ο ταχύτερος από όλες τις κατηγορίες της ημέρας του Σαββάτου κάτι που συνέχισε και την Κυριακή κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος του πανελληνίου πρωταθλήματος της κατηγορίας Νίκος Λυρίου(2-2) με τρίτο τον Αλέξη Γεωργαντά(3-3). Τερματίζοντας στην έκτη θέση ο Αντώνης Σάγμαλης(6-6) ήταν ο τρίτος Έλληνας αθλητής στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας.

Κατηγορία ΜΧ
Στην κατηγορία των “μεγάλων παιδιών” ο Βούλγαρος Martin Todorov(1-1) έφυγε νικητής από τον αγώνα με απόλυτο δεύτερο τον συμπατριώτη του Julian Raichev(2-2). Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Άγγελος Συμεωνίδης(3-3)  με τον Ευγένιο Τσομπάνογλου(5ος) να είναι ο δεύτερος Έλληνας στην πρώτη εξάδα του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ65
Δυνατές μάχες είχαμε στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας με επτά οδηγούς να δίνουν την μάχη για την πρώτη θέση. Ο νικητής του προκριματικού αγώνα ο Ρουμάνος Zoltan Ordog κατάφερε να πάρει την νίκη κερδίζοντας το σκέλος από τον Βούλγαρο Miroslav Dimitrov ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ofir Casey Tzemach από το Ισραήλ. Στο δεύτερο σκέλος ο Ordog ήταν και πάλι ο πιο δυνατός αναβάτης κερδίζοντας όλους τους αγώνες της κατηγορίας με τον Dimitrov να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση σε σκέλος και αγώνα. Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη με τον Κροάτη Simon Ivandic τελικά να επικρατεί. Η πρώτη τριάδα του δεύτερου σκέλους ήταν και οι νικητές του αγώνα. Από ελληνικής πλευράς ο Σωτήρης Φωτάκης(4-8) κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα, ο Δημήτρης Γανωτής(8-6) ήταν όγδοος, ο Ιωάννης Καλογιαννίδης(11-12) δωδέκατος και ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος(14-14) τερμάτισε στην 14η θέση.

Κατηγορία ΜΧ85
Ο Μάριος Κανάκης ήταν ο νικητής του προκριματικού αγώνα του Σαββάτου αφήνοντας πίσω του τον Ρουμάνο Marius Popovici και τον Luka Kunic από την Κροατία. Στον πρώτο αγώνα Κανάκης και Popovici έδωσαν την μάχη για την πρώτη θέση μέχρι ο Ρουμάνος αθλητής να έχει μια πτώση και να αναγκαστεί να περάσει από τα pit’s για να συνεχίσει τον αγώνα. Ο Κανάκης κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος με τον Popovici να κερδίζει τελικά την δεύτερη θέση από τον Κροάτη Patrik Ujcic. Στο δεύτερο σκέλος ο Popovici οδήγησε τον αγώνα για μερικούς γύρους αλλά σύντομα τον πέρασε ο Κανάκης για την πρώτη θέση. Οι δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν μέχρι και τον τερματισμό με τον Kunicνα κερδίζει την κροατική μάχη της τρίτης θέσης από τον συμπατριώτη του Ujcic. Στο τέλος της ημέρας οι Κανάκης, Popovici και Kunic ήταν οι τρεις νικητές του αγώνα των Γιαννιτσών.

Σε επίπεδο εθνών η Βουλγαρία κατέλαβε την πρώτη θέση, με δεύτερη την Ελλάδα και τρίτη την Ρουμανία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...