ΑΜΑ/FIM SX – ΝΙΚΗ M.MUSQUIN ΣΤΑ 450…ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ Ο J.MARTIN ΣΤΟ SHOWDOWN ΤΩΝ 250

Ο αγώνας της Indianaopolis δεν αποτέλεσε εξαίρεση στο φετινό AMA/FIM Supercross 2018 και συνέχισε τις απρόσμενες εξελίξεις που απολαύσαμε στους προηγούμενους έντεκα γύρους. Η δεύτερη νίκη του Marvin Musquin στα 450 δεν ήταν έκπληξη όμως οι υπόλοιπες θέσεις του βάθρου και η βαθμολογία είχε λίγο από όλα. Στην πρώτη φετινή αναμέτρηση Ανατολής-Δύσης στα 250 ο Jeremy Martin έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα όμως στην βαθμολογία έχασε επτά βαθμούς για παράβαση σημαίας.

O M.Musquin έφυγε για τρίτη φορά νικητής από την Indianapolis.

Κατηγορία 450
O Marvin Musquin ένοιωθε καλά από την αρχή στην χιονισμένη Indianapolis(έξω από το κλειστό στάδιο) και στον Τελικό της κατηγορίας έκανε αυτό που έπρεπε στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση, δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Αντέχοντας στην πίεση του Eli Tomac που είχε μια άσχημη πτώση στην αρχή(δεν εγκατέλειψε) και χωρίς να κόψει σε κανένα μέρος του αγώνα, ο Γάλλος κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Dean Wilson πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία, μια θέση που δεν ήρθε εύκολα αφού έπρεπε να δώσει μεγάλη μάχη με τον Broc Tickle. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Justin Brayton εδραιώνοντας και την τρίτη θέση που απολαμβάνει στην βαθμολογία με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Jason Anderson να έχει μια πτώση στην εκκίνηση και να καταφέρνει να τερματίσει στην τέταρτη θέση ξεκινώντας από σχεδόν τελευταίος.  Ο Tickle πάλεψε για το βάθρο και την δεύτερη θέση όμως έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Wilson να τον περάσει κάπως άτσαλα, rρίχνοντας τον τελικά στο έδαφος. Ο αναβάτης της Red Bull KTM σηκώθηκε τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Malcolm Stewart που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα. Να αναφέρουμε ότι ο αντικαταστάτης του Cole Seely στην Honda HRC Christian Craig συνεχίζει να αγωνίζεται στα 450 και δεν επέστρεψε στα 250 Δύσης που ξεκίνησε την χρονιά.

Ο J.Martin μπορεί να μην έχει πολλές νίκες στο Supercross, αυτές που έχει κερδίσει όμως είναι όλες σε σημαντικούς αγώνες όπως το Showdown της Indianapolis.

Κατηγορία 250 Ανατολής-Δύση
Η πρώτη φετινή μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης ήταν όπως αναμενόταν επεισοδιακή. Οι πρωτοπόροι των δύο βαθμολογιών Aaron Plessinger(Δύση) και Zach Osborne(Ανατολή) ξεκίνησαν τελευταίοι τον Τελικό, μετά την μεταξύ τους πτώση στην πρώτη στροφή κατά την εκκίνηση. Ο Jeremy Martin ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη του φετινή νίκη. Παραλίγο όμως να την χάσει, όταν δεν υπάκουσε πλήρως στην σημαία με τον κόκκινο σταυρό αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην του αφαιρέσουν την νίκη καθώς η παράβαση του δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη του Martin, και έτσι επέλεξαν να του αφαίρεσουν επτά βαθμούς από την βαθμολογία του στο πρωτάθλημα της Ανατολής. Ο μεγάλος κερδισμένος του αγώνα ήταν ο Adam Cianciarulo που με την δεύτερη θέση στην Indianapolis κατάφερε να μειώσει στους δώδεκα βαθμούς την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Plessinger, παραμένοντας όμως στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Την μεγάλη έκπληξη του αγώνα την έκανε ο Luke Renzland κρατώντας από την αρχή την δεύτερη θέση για να την χάσει λίγο μετά από τον Cianciarulo. Ο Renzland τερμάτισε στην τρίτη θέση πετυχαίνοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας και μάλιστα σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για την κατηγορία όπως είναι το Showdown. Η μέτρια εκκίνηση του Jordon Smith και η δυσκολία του τερέν τον έφερε στην τέταρτη θέση ανεβάζοντας όμως ρυθμό προς τέλος γιατί τον πλησίαζε απειλητικά ο Plessinger που από τελευταίος, κατάφερε να ανέβει και να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Η μάχη της “Μακρινής Δύσης” έγινε για την έκτη θέση μεταξύ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Osborne και του δεύτερου Austin Forkner. Ο Forkner τελικά κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Osborne που όπως αναφέραμε ξεκίνησε από την 21η θέση τον Τελικό, μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή. Από αυτούς που καταποντίστηκαν στον αγώνα αντιμετωπίζοντας πτώσεις και δυσκολίες ήταν οι Shane McElrath(Δύση) και Joey Savatgy(Δύση) χάνοντας την ευκαιρία να μαζέψουν πολλούς βαθμούς και να ψαλιδίσουν την διαφορά τους από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, στον μικτό αγώνα.

 

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 07/04/18 Seattle WA.

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...