4ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2018, ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα αποδείχτηκε απαιτητικός όμως ο Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1 και ο Νίκος Λυρίου στην ΜΧ2 κατάφεραν να αυξήσουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα φεύγοντας νικητές. Στην ΟΡΕΝ ο Σάββας Σάββα επέστρεψε στο πρωτάθλημα και στις νίκες με τους Βούλγαρους Martin Milev(Quad) και Pavel Kahsov(Quad B) να επικρατούν  στα τετράτροχα. Στις κατηγορίες νέων ο Μάριος Κανάκης παρέμεινε αήττητος στην ΜΧ85 με τον Δημήτρη Γανωτή να παίρνει διπλή νίκη στην ΜΧ65 ενώ ο Ανδρέας Ανδρέου κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧ2Τ.

Η ΑΜΛΕΧ, με την βοήθεια του συννεφιασμένου καιρού που κράτησε το νερό στην πίστα την Κυριακή, κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία ακόμα έναν αγώνα στην πίστα του ΠΕΙ Δοκού. Το τερέν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις ενδιάμεσα στα στα σκέλη διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της ημέρας σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση γεγονός που βοήθησε να πραγματοποιηθούν ωραίοι αγώνες από τους περίπου 100 συμμετέχοντες και οι αρκετοί θεατές που βρέθηκαν στην πίστα, να απολαύσουν ατόφιο motoscross θέαμα. Το παράξενο είναι, ότι παρά την καλή προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου, υπήρξαν πολλά ατυχήματα κάτι που μπορεί να αποδοθεί στην αυτοπεποίθηση που ένοιωθαν οι οδηγοί για να πιέσουν τον εαυτό τους. Η κατηγορίες που έγιναν τα περισσότερα περιστατικά ήταν όπως σχεδόν πάντα η ΟΡΕΝ αλλά τα κυριότερα από πλευράς πρωταθλήματος ήταν αυτά της ΜΧ2 όπου ο Αντώνης Σάγμαλης ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και τελικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί την Κυριακή. Αλλά και ο αήττητος φέτος Νίκος Λυρίου είχε μια πτώση το Σάββατο όπως και ο Κωνσταντίνος Μπετίνης την Κυριακή χωρίς όμως να τραυματιστούν σοβαρά.

Σε τροχιά τίτλου από νωρίς ο Π.Κουζής στην ΜΧ1.   

Κατηγορία ΜΧ1
Η ΜΧ1 δεν έμεινε αλάβωτη από τραυματισμούς και απουσίες όμως ο τραυματισμός του δεύτερου του βαθμολογικού πίνακα Γιάννη Τουρατζίδη έγινε σε προηγούμενους αγώνες και στην Χαλκίδα αποφάσισε να μην αγωνιστεί ώστε να πραγματοποιήσει την κατάλληλη ιατρική επέμβαση, κάτι που θα τον κρατήσει μακριά από τους αγώνες για ένα διάστημα και φυσικά από την διεκδίκηση του φετινού τίτλου στην κατηγορία. Από την άλλη ο Παναγιώτης Κουζής(1-1) έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου, κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος το οποίο οδήγησε από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ενώ στο δεύτερο κατάφερε μέσα σε ένα γύρο από τέταρτος που ξεκίνησε, να βρεθεί πρώτος και να κρατηθεί εκεί μέχρι το τέλος. Αυτή, ήταν η δεύτερη διπλή φετινή νίκη του Κουζή και δεν φαίνεται από εδώ και πέρα κάποιος να μπορεί να τον απειλήσει στους επόμενους αγώνες. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη στο δεύτερο σκέλος με τους Άρη Τσαρνά, Δημήτρη Κοντολέτα και Κυριάκο Κόττη να παλεύουν για το βάθρο όμως ο Τσαρνάς(2-2) που είχε πάρει άνετα την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος, κατάφερε να τους περάσει και να πάρει στο τέλος την δεύτερη θέση στον αγώνα και στην βαθμολογία. Οι σκληρές μάχες ανάμεσα στον Κοντολέτα και τον Κόττη και στα δύο σκέλη ήταν για την τρίτη θέση στο βάθρο με τον Κοντολέτα(3-3) τελικά να επικρατεί και τις δύο φορές αφήνοντας τον Κόττη(4-4) τέταρτο. Στην πέμπτη θέση ο Γιώργος Ηλιόπουλος(7-5) αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω του ελαστικό στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο παρακολουθούσε από απόσταση τις μάχες του βάθρου. Ο Γιάννης Πάσσας(6-6) κέρδισε άξια την έκτη θέση κρατώντας πίσω του τον Ηλιόπουλο στο πρώτο σκέλος και κερδίζοντας τις μάχες που είχε με τον έβδομο Κώστα Καράκη(8-7) και στα δύο σκέλη. Ο Σκοπιανός Hristian Ilioski(5-14) έδινε την μάχη για την πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη μέχρι μια άσχημη πτώση με τραυματισμό στα σαμάρια της πίστας, να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει.

Παρά το στραβοπάτημα ο Ν.Λυρίου κέρδισε στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2
Παρά την πτώση του στα δοκιμαστικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκος Λυρίου(1-1) κατάφερε να μην επηρεαστεί και να οδηγήσει σε ακόμα ένα φετινό αγώνα γρήγορα και θεαματικά κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Ο Λυρίου παρέμεινε αήττητος φέτος στο πρωτάθλημα και αξίζει να αναφέρουμε ότι και σε αυτόν τον αγώνα οι χρόνοι του θα τον είχαν φέρει σε μια θέση του βάθρου ακόμα και στην μεγάλη κατηγορία την ΜΧ1. Στην δεύτερη θέση της ημέρας τερμάτισε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(3-2) περνώντας τρίτος την γραμμή του τερματισμού στο πρώτο σκέλος καθώς δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Λυρίου και Παναγιώτη Παπίλα όμως στο δεύτερο πήρε με διαφορά την δεύτερη θέση. Ο τοπικός Παπίλας(2-3) σε αυτόν τον αγώνα δεν είχε την βοήθεια της οικογένειας του λόγω ενός προβλήματος υγείας και αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί στον αγώνα της πόλης του. Στο πρώτο σκέλος προσπάθησε να ακολουθήσει και να πιέσει τον Λυρίου για την πρώτη θέση μένοντας τελικά δεύτερος ενώ στο τελευταίο σκέλος της κατηγορίας δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε, φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση. Η άνοδος της απόδοσης του Χαλκιδαίου αθλητή τον ανέβασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η έκπληξη στην κατηγορία ήρθε από ένα παλιό πρωταθλητή της ΟΡΕΝ τον Χρήστο Τομαρά(5-5) που οδήγησε δυνατά(όπως πάντα) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν παίζει μεγάλο ρόλο όσο η θέληση και η σκληρή δουλειά. Μια μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και μια πτώση στο δεύτερο περιόρισαν τον Φραγκίσκο Ζούνη(4-8) στην πέμπτη θέση της ημέρας με τον στρατευμένο Δημήτρη Μπάκα(6-6) να πραγματοποιεί το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα τερματίζοντας στην έκτη θέση. Άτυχος σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο μέχρι πρότινος τρίτος της βαθμολογίας Κωνσταντίνος Μπετίνης(13-4) όταν στον αναγνωριστικό γύρο του πρώτου σκέλους είχε μια πτώση τραυματίζοντας την μοτοσυκλέτα του. Αυτή η πτώση του στοίχισε βαθμούς και θέσεις στην βαθμολογία.

Ο Α.Ανδρέου(1-1) απέφυγε τα λάθη και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧ2Τ και μάλιστα στον αγώνα της πόλης του. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Η αρνητική είδηση του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και αήττητου φέτος Αντώνη Σάγμαλη στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Με πρόβλημα στον ώμο, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αγωνιστεί την Κυριακή, χάνοντας έτσι την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Ο τοπικός Ανδρέας Ανδρέου(1-1) αν και φέτος δεν έχει πιάσει την περσινή καλή του απόδοση κατάφερε να πάρει την νίκη στην κατηγορία επικρατώντας της μόλις τρίτης συμμετοχής του αγώνα Κυριάκου Μπόγρη(2-2).

Δύο στα τρία τον Κύπριο Σ.Σάββα στο ελληνικό πρωτάθλημα της ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Κάνοντας ένα διάλειμμα στον προηγούμενο αγώνα στα Γιαννιτσά, ο Κύπριος Σάββας Σάββα(2-1) επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και στις νίκες δίνοντας μάχη για την δεύτερη θέση με τον Σταμάτη Δημολιάνη στο πρώτο σκέλος και κερδίζοντας άνετα το δεύτερο. Πανομοιότυπα σκέλη με τον Σάββα αλλά με αντίστροφη σειρά είχε ο δεύτερος του αγώνα Βασίλης Πακαταρίδης(1-2) που κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος και είχε μια επεισοδιακή μάχη με πτώσεις και εναλλαγές θέσεων με τον Δημολιάνη στο δεύτερο. Ο Δημολιάνης(3-3) το πάλεψε για κάτι καλύτερο αλλά τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο με τον Ευάγγελο Μπαλατσο(7-4) να βρίσκει τον δρόμο για την τέταρτη θέση της ημέρας παρά την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Άγγελος Συμεωνίδης(6-5) κερδίζοντας πολλές μάχες ακόμα και στο νήμα του τερματισμού. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Μπαμπάς(5-7) που και αυτός επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά από την αποχή του στα Γιαννιτσά.

Ο Μ.Κανάκης συνέχισε αήττητος το πρωτάθλημα της ΜΧ85.

Κατηγορία ΜΧ85
Χωρίς προβλήματα ο Μάριος Κανάκης(1-1) κατάφερε να πάρει ακόμα μια διπλή νίκη στην κατηγορία βλέποντας την κατάκτηση του φετινού τίτλου να έρχεται από νωρίς, πιο κοντά. Προβλήματα δεν είχε και σε αυτόν τον αγώνα ο Γιώργος Μαυράκης(2-2) φεύγοντας από την Χαλκίδα με δύο άνετες δεύτερες θέσεις, ενώ στην τρίτη θέση ο Καμαρινός Παυλόπουλος(4-3) κατάφερε τις καλές του εκκινήσεις να τις μετουσιώσει σε ένα καλό αποτέλεσμα ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Νικόλας Κανελλόπουλος(4-4) με τον Γιώργο Αγιομαυρίτη(7-5) να επικρατεί στην πέμπτη θέση του έκτου Νίκου Μιχαηλίδη(8-6).

Έχει πάρει φόρα ο Δ.Γανωτής στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Μετά τα Γιαννιτσά ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Δημήτρης Γανωτής(1-1) έχει πάρει φόρα και δύσκολα επιτρέπει να τον απειλήσουν για την πρώτη θέση. Στην Χαλκίδα έφυγε νικητής παρά τις προσπάθειες του δεύτερου τελικά Σωτήρη Φωτάκη(2-2) να τον πιέσει. Αν και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη λόγω τραυματισμού, ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-3) κατάφερε να αγωνιστεί με αξιώσεις τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον τέταρτο Γιώργο Ταμβάκο(4-4) που κάνει επιλεκτικούς αγώνες όπως επίσης και από τον Αλέξανδρο Λάτση(5-6) που κατέλαβε την πέμπτη θέση. Την μάχη της έκτης θέσης κέρδισε ο Γιώργος Ευαγγέλου(9-5) με πολύ καλό αγώνα στο δεύτερο σκέλος.

Βουλγαρική υπόθεση τα Quad.

Κατηγορία Quad
O Βούλγαρος Martin Milev(2-1) κατάφερε να φέρει τα καλύτερα από αποτελέσματα της κατηγορίας στον αγώνα της Χαλκίδας δίνοντας πολλές μάχες με τους Κώστα Ντούζο και Βασίλη Τριανταφύλλου. Με την νίκη του στο πρώτο σκέλος ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κώστας Ντούζος(1-3) πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα, μεγαλώνοντας έτσι το βαθμολογικό του προβάδισμα στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία. Πολύ δυνατός σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Β.Τριανταφύλλου(3-2) αυτή τη φορά χωρίς μηχανικά προβλήματα κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος(4-5) με πέμπτο τον Απόστολο Τριανταφύλλου(5-6) και έκτο τον Νικόλαο Μήτση(6-7).

Κατηγορία Quad B
Στην υποκατηγορία των Quad, νικητής ήταν ο επίσης Βούλγαρος Pavel Kahsov(1-1) με δεύτερο τον Δημήτρη Αποστόλου(2-2) και τρίτο τον Νικόλαο Χριστόπουλο(3-0).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 28-29/4/2018 Πύργος.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...