ΑΜΑ/FIM SX – NIKH ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΟΝ M.MUSQUIN ΣΤΟ FOXBOROUGH

Το γεγονός ότι ο Marvin Musquin κατέκτησε την τρίτη του φετινή νίκη στο AMA/FIM Supercross 2018 ήταν η δεύτερη είδηση καθώς απασχόλησε ο τρόπος με τον οποίο την πήρε έναντι του Eli Tomac στο Foxborough. Στα 250 Ανατολής ο Zach Osborne πήρε την νίκη και τους πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Ασυνήθιστα πράγματα για τον Μ.Musquin και ίσως η πολυσυζητημένη επιθετική κίνηση του Foxborough εκτός από ρεβάνς για λογαριασμό άλλου, να είναι και δήλωση για το AMA Motocross 2018 που ξεκινάει τον επόμενο μήνα.  

Κατηγορία 450 
Στον μεγάλο Τελικό της ημέρας ο Marvin Musquin κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα από νωρίς, βλέποντας στον πρώτο γύρο τον Christian Craig που πήρε την εκκίνηση να έχει μια πτώση στον πρώτο γύρο. Από εκεί και μετά ο Musquin και ο Eli Tomac που τον ακολουθούσε κατά πόδας, έφτασαν στον τελευταίο γύρο όπου τα ντουμπλαρίσματα τους έφεραν πολύ κοντά και ο Tomac δεν έχασε χρόνο για να περάσει μπροστά. Λίγο πριν τον τερματισμό όμως ο Musquin ήταν ασυνήθιστα επιθετικός σε μια στροφή με αποτέλεσμα οι δύο οδηγοί να συγκρουστούν και ο Tomac να πέσει στο έδαφος. Υπό τις αποδοκιμασίες του κοινού ο Musquin πήρε την νίκη με τον Tomac να τερματίζει τελικά στην δεύτερη θέση φανερά εκνευρισμένος. Το γεγονός συνεχίστηκε και στις απονομές, αλλά και την συνέντευξη Τύπου με τους δύο οδηγούς να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για επιθετική οδήγηση. Και για όσους απορούν σε τι φταίει ο Tomac, ο Musquin ανέφερε τον τελευταίο περσινό αγώνα του πρωταθλήματος όπου ο Tomac προσπαθούσε να βγάλει εκτός αγώνα τον Ryan Dungey για να του πάρει το πρωτάθλημα. Βέβαια ο Γάλλος παραδέχτηκε ότι δεν είχε πρόθεση να ρίξει τον Tomac, αλλά δεν περίμενε ότι θα κόψει τόσο εσωτερικά την στροφή αλλά η δήλωση του περί Dungey, θυμίζει ρεβανσισμό. Ευτυχώς το γεγονός είχε μικρή σημασία για το πρωτάθλημα καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών οι οποίοι μόνο με θαύμα θα μπορέσουν να στερήσουν τον πρώτο τίτλο του Jason Anderson στην κατηγορία. Ο Anderson μακριά από όλα αυτά τερμάτισε στην τρίτη θέση και πλέον με δύο αγώνες να απομένουν και 32 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο Musquin, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στoν επόμενο αγώνα στο Salt Lake City.

 

Με 15 βαθμούς πρωτοπορίας και δύο αγώνες να υπολείπονται, ο Z.Osborne δεν μπορεί να είναι χαλαρός.  

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο Zach Osborne μετά την πολύ καλή του εκκίνηση δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση του αγώνα καθώς ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει ήταν ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Jeremy Martin που αντιμετώπισε μια πτώση στον πρώτο γύρο και ξεκίνησε τελευταίος τον αγώνα. Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Jordon Smith κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση, διατηρώντας τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Kyle Peters ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου ενώ ο J.Martin από τελευταίος στον πρώτο γύρο κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση! O “rookie” Sean Cantrell ήταν ο πέμπτος του αγώνα με τον Joshua Osby να συνεχίζει τις τελευταίες του καλές εμφανίσεις καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 28/4/2018 Salt Lake City.

 

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...