5ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2018, ΠΥΡΓΟΣ – ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018 συνέχισε την γρήγορη πορεία του με τον πέμπτο γύρο να πραγματοποιείτε στην πίστα Κεραμοποιίας Παναγιωτόπουλου στα Δουνέικα του Πύργου, και τους πρωτοπόρους όλων των βαθμολογιών εκτός από τα Quad, να επικρατούν μεγαλώνοντας την διαφορά τους στο πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι φετινοί τίτλοι μπορούν να κλειδώσουν στον επόμενο και προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, στην Μεγαλόπολη.

Με ακόμα πιο ζεστές συνθήκες από τον προηγούμενο αγώνα στην Χαλκίδα, το σωματείο ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. πάλεψε με την σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην πίστα του Πύργου καταφέρνοντας να κρατήσει σε καλή κατάσταση τον αγωνιστικό χώρο, σχεδόν ολόκληρο το διήμερο του αγώνα. Οι πολλές μάχες και ο έντονος ανταγωνισμός προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους αρκετούς θεατές που προτίμησαν το motocross από τις παραλίες του νομού Ηλείας. Σε αυτό βοήθησαν, η μεγάλη προσπάθεια  προβολής του αγώνα από τους διοργανωτές και το γεγονός ότι η πίστα του Πύργου δεν είχε να κάνει αγώνα από το 2016. Ίσως ο αριθμός των θεατών να ήταν μεγαλύτερος αν οι πρώτες δυνατές ζέστες δεν ερχόντουσαν τόσο νωρίς φέτος.

O Π.Κουζής βρίσκεται σε προετοιμασία διεθνών αγώνων και οδήγησε σε αυτούς τους ρυθμούς στον Πύργο, κάτι που του έδωσε και την νίκη στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Με δύο καλές εκκινήσεις και δυνατό ρυθμό από την αρχή και των δύο σκελών, ο Παναγιώτης Κουζής(1-1) κατάφερε να φύγει από τον Πύργο με ακόμα μια διπλή φετινή νίκη. Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός στην πίστα του Πύργου και κατάφερε να μεγαλώσει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 43 βαθμούς, μια διαφορά που είναι ικανή να του δώσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα στην Μεγαλόπολη. Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Κοντολέτας(2-3) κερδίζοντας πολλές μάχες και στα δύο σκέλη για την πρώτη τριάδα, ανεβάζοντας ρυθμό, κυρίως στο τέλος της διάρκειας του αγώνα. Στο τέλος του αγώνα ανέβασε ρυθμό και ο Άρης Τσαρνάς(4-2) στο δεύτερο σκέλος και πέρασε από τέταρτος, δεύτερος, κάτι που έπρεπε να έχει κάνει και στο πρώτο για να πάρει την δεύτερη θέση. Ωστόσο οι κακές του εκκινήσεις και η δύσκολη για προσπέραση πίστα του Πύργου, τον έφεραν στην τρίτη θέση. Στην διεκδίκηση της πρώτης τριάδας ήταν και στα δύο σκέλη ο Γιώργος Ηλιόπουλος(3-4). Έμεινε στο πρώτο σκέλος μέσα στην μάχη για την δεύτερη θέση σχεδόν μέχρι το τέλος ενώ στο δεύτερο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον δυνατό ρυθμό, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του συνόλου. Προβλήματα αντοχής κρατούν μακριά από το βάθρο τον Κυριάκο Κόττη(5-6) που κατάφερε στο πρώτο σκέλος να κρατήσει για αρκετή ώρα την τρίτη θέση πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του. Στο δεύτερο, φανερά καταβεβλημένος από την προσπάθεια του πρώτου σκέλους έκανε ένα σταθερό αγώνα για την πέμπτη θέση της ημέρας. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Καράκης(6-7) κερδίζοντας και στα δύο σκέλη τις μάχες με τον τοπικό Κώστα Μούρκο εκμεταλλευόμενος και το πρόβλημα του Hristian Ilievski(0-6) με εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος.

Ασταμάτητος ο Ν.Λυρίου στην ΜΧ2. Παρέμεινε αήττητος με τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία να είναι ορατός στον ορίζοντα.  

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Νίκος Λυρίου(1-1) παρέμεινε αήττητος φέτος κερδίζοντας ακόμα μια διπλή νίκη στον Πύργο. Οι καλές εκκινήσεις ήταν το κλειδί της επιτυχίας, φεύγοντας από νωρίς μπροστά και στα δύο σκέλη, τερμάτισε στην πρώτη θέση με διαφορά. Αν καταφέρει να μεγαλώσει κατά 10 βαθμούς το προβάδισμα του στην βαθμολογία έναντι του Αλέξανδρου Γεωργαντά στον επόμενο αγώνα, θα πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Ο Γεωργαντάς(3-2) δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και έδωσε για πολύ ώρα την μάχη της τρίτης θέσης με τον ομόσταυλο του Φραγκίσκο Ζούνη, χάνοντας την επαφή με τους δύο πρώτους. Στο δεύτερο σκέλος όμως ήταν για άλλη μια φορά πίσω από τον πρωτοπόρο Λυριού χωρίς όμως να καταφέρει να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Ο Γεωργαντάς κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση και πλέον βρίσκεται 40 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Από τον προηγούμενο αγώνα στην Χαλκίδα ο Παναγιώτης Παπίλας(2-3) δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην αρχή της χρονιάς και ανέβηκε στο δεύτερο φετινό του βάθρο. Και αυτός είχε μια καλή και μια κακή εκκίνηση χωρίς να μπορεί στο πρώτο σκέλος να απειλήσει τον Λυριόυ όταν βρέθηκε νωρίς πίσω του. Αρκέστηκε στην δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο μετά από κακή εκκίνηση κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση όπου τερμάτισε σε σκέλος και σύνολο. Με καλή απόδοση και στα δύο σκέλη και ιδιαιτέρα μαχητικός στο πρώτο για την πρώτη τριάδα του αγώνα εμφανίστηκε ο Φραγκίσκος Ζούνης(4-4) στον Πύργο. Έδωσε τις μάχες του και αποκόμισε σίγουρα πολύτιμη εμπειρία για την συνέχεια με την τέταρτη θέση που κατάλαβε στον αγώνα. Περίοδος πτώσης για τον Κων/νο Μπετίνη(5-5) μένοντας εκτός βάθρου και σε αυτόν τον αγώνα, με τις κακές του εκκινήσεις να μην τον βοηθούν να βρεθεί μπροστά. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση του αγώνα κερδίζοντας την μάχη στο δεύτερο σκέλος από τον Ανδρέα Ανδρέου(8-6) που επέστρεψε στις καλές επιδόσεις και στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας.

Ο Α.Ανδρέου ήταν ο νικητής της ΜΧ2Τ και σύντομα θα κατακτήσει και τον δεύτερο του τίτλο στην κατηγορία. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Το νικηφόρο σερί του στους τελευταίους αγώνες συνέχισε ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) στην υποκατηγορία της ΜΧ2Τ ανεβάζοντας μάλιστα την απόδοση του και στην κατηγορία της ΜΧ2 με την έκτη θέση όπου τερμάτισε.  Όπως όλα δείχνουν ο Χαλκιδαίος αναβάτης στον επόμενο αγώνα θα κατακτήσει τον δεύτερο σερί του τίτλο καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας Αντώνη Σάγμαλη(που δεν συμμετέχει λόγω τραυματισμού) είναι στους 82 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(2-2) σε έναν από τους επιλεκτικούς αγώνες που συμμετέχει φέτος ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σωτήρης Πασπαλιάρης(3-3) στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία.

Ο Β.Πακαταρίδης ήταν πολύ δυνατός στον Πύργο. Κέρδισε και τα δύο σκέλη παρά τις αναποδιές. 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Οι δυνατές μάχες και τα απρόοπτα συνεχίστηκαν στην άκρως ανταγωνιστική φέτος κατηγορία των βετεράνων. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βασίλης Πακαταρίδης(1-1) αν και δεν ξεκίνησε ορεξάτος στον Πύργο κατάφερε παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος να πάρει και τα δύο σκέλη. Στην δεύτερη θέση ο τοπικός Νίκος Σωτηρόπουλος(2-2) έχασε την πρώτη θέση του πρώτου σκέλους στον τελευταίο γύρο ενώ στο δεύτερο κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Ο Ανδρέας Μπαντούνας(3-3), ακόμα ένας τοπικός αναβάτης,  μετά από αρκετά χρόνια αποχής από τους αγώνες επέστρεψε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με τέταρτο τον επίσης τοπικό Σάκη Κονδυλόπουλο(4-4). Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ευάγγελος Μπαλατσός(5-6) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Χαρίδημος Τερζάκης(7-7). Άτυχοι στον Πύργο με πτώσεις και μηχανικές βλάβες ήταν ο δεύτερος της βαθμολογίας Σταμάτης Δημολιάνης και ο δύο φορές νικητής φέτος, Σάββας Σάββα από την Κύπρο.

Αήττητος παρέμεινε και ο Μ.Κανάκης στην ΜΧ85 αγγίζοντας πλέον τον τίτλο στην κατηγορία.

Κατηγορία ΜΧ85
Ολοταχώς για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην κατηγορία οδεύει ο Μάριος Κανάκης(1-1) καθώς κανείς, δεν μπόρεσε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του και στον Πύργο. Με δύο άνετες νίκες,  μόνο από θαύμα δεν θα στεφτεί πρωταθλητής στον επόμενο αγώνα. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Νικόλας Κανελλόπουλος(4-2) ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από μέτρια εμφάνιση στο πρώτο σκέλος και ανεβασμένη απόδοση στο δεύτερο. Προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του είχε και σε αυτόν τον αγώνα ο Νικόλας Κοσιάβελος(4-3) τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση της ημέρας. Σταθερά ανοδική πορεία έχει ο Καμαρινός Παυλόπουλος(3-4) και είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικός στην κατηγορία τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του Πύργου. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Αγιομαυρίτης(6-5) ενώ σε ακόμα έναν αγώνα ήταν άτυχος με την μοτοσυκλέτα του ο δεύτερος της βαθμολογίας Γιώργος Μαυράκης(2-0) που δεν κατάφερε να τερματίσει το δεύτερο σκέλος.

Μετά την διπλή του νίκη στον Πύργο ο Δ.Γανωτής έχει σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία της ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Γανωτής(1-1)  κατέκτησε ακόμα μια διπλή φετινή νίκη και βρίσκεται και αυτός σε τροχιά τίτλου. Δεύτερος παρά τον τραυματισμό του, τερμάτισε ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-2) μετά από πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο μεγάλος αντίπαλος του Γανωτή στην βαθμολογία Σωτήρης Φωτάκης(2-3) που στάθηκε άτυχος στο δεύτερο σκέλος όταν έχασε αρκετό χρόνο μετά από σβήσιμο της μοτοσυκλέτας και ενώ βρισκόταν με διαφορά πρώτος.  Παρά την πτώση του στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(4-4) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Παναγιώτη Κεραμιδά(7-5) που πέτυχε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα στον θεσμό. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λάτσης(6-6) που και αυτός ενεπλάκη στην πτώση της εκκίνησης του δεύτερου σκέλος με τον Ταμβάκο.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου με την ομάδα του.

Κατηγορία Quad – Quad B
Την πρώτη του φετινή νίκη κατέκτησε ο Βασίλης Τριανταφύλλου(1-1) κερδίζοντας την μάχη και στα δύο σκέλη από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κων/νο Ντούζο(2-2). Ο Αλέκος Κατσινέλης(3-3) με δύο τρίτες θέσεις κατέλαβε την τελευταία θέση του βάθρου με τον Ζάχο Χριστόπουλο(5-4) να κερδίζει την μάχη της τέταρτης θέσης από τον πέμπτο τελικά Απόστολο Τριανταφύλλου(4-5). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κων/νος Τσελάς(6-6) που ήταν και ο νικητής της κατηγορίας Quad-B επικρατώντας του δεύτερου Νικόλαου Χριστόπουλου(7-7).

Ο Κων/νος Τσελάς ήταν ο νικητής της Quad B.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 12-13/5/2018 Μεγαλόπολη.

 

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...