ΑΜΑ/FIM SX – Ο Μ.ΜUSQUIN ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΩΠΗ ΣΤΑ 450!

Με μόλις δύο αγώνες να απομένουν στο AMA/FIM Supercros 2018, ο Marvin Musquin κέρδισε στο Salt Lake City και μείωσε την βαθμολογική του διαφορά στους 14 από 32 που είχε από τον πρωτοπόρο Jason Anderson που στάθηκε άτυχος στον αγώνα. Ψαλίδισμα βαθμολογικής διαφοράς είχαμε και στα 250 Δύσης με τον Shane Mcelrath να είναι ο νικητής του αγώνα και τον Adam Cianciarulo να πλησιάζει τον Aaron Plessinger στην βαθμολογία.

Ο M.Musquin είναι εκεί στους τελευταίους αγώνες να εκμεταλλευτεί το όποιο λάθος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. 

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα  έφτασε στους δύο τελευταίους αγώνες με τον Jason Anderson να έχει 32 βαθμούς προβάδισμα έναντι του Marvin Musquin. Είναι μια διαφορά που μόνο με κάτι το εξαιρετικό θα μειωνόταν, και αυτό ακριβώς συνέβη στο Salt lake City και μάλιστα στην πρώτη στροφή. Ο Andreson έβαλε τον τροχό του στο μαρσπιέ του Eli Tomac στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, χάνοντας αρκετές από τις ακτίνες της μοτοσυκλέτας του. Η αναγκαστική διέλευση από τα pits για αλλαγή τροχού, τον έφερε στην τελευταία θέση. Μπροστά βέβαια ο Musquin αγνοώντας όλα αυτά έκανε τον αγώνα του οδηγώντας στην πρώτη θέση από νωρίς την οποία κατάφερε να κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό. Μετά από κακή εκκίνηση και μια πτώση ο Tomac κατάφερε να φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε ενώ ο Blake Bagget ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στις πρώτες θέσεις για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο τέλος της ημέρας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Christian Craig στην τέταρτη θέση με τον Justin Barcia να καταλαμβάνει στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Justin Brayton. Ο Anderson κατάφερε να τερματίσει στην 17 θέση βλέποντας την βαθμολογική του διαφορά να συρρικνώνεται στου 14 βαθμούς. Στο Las Vegas δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα λάθη.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον S.Mcelrath στα 250 Δύσης. 

Κατηγορία 250 Δύσης
Για να έχουν ελπίδες για τον φετινό τίτλο οι Adam Cianciarulo, Joey Savatgy και Shane Mcelrath ήξεραν ότι πρέπει να μειώσουν την βαθμολογική τους απόσταση από τον πρωτοπόρο Aaron Plessinger. Έτσι και οι τρεις επιδόθηκαν σε μια μάχη διαρκείας για την πρώτη θέση και τους 26 βαθμούς που έδινε στον νικητή, με τον Mcelrsth να αντιλαμβάνεται καλύτερα το γλιστερό τερέν και τα εμπόδια της πίστας κερδίζοντας τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Cianciarulo μειώνοντας στους 13 την απόσταση του από τον Plessinger που οδήγησε συντηρητικά για την τέταρτη θέση του αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Savatgy που δεν πίεσε τον ομόσταυλο του Cianciarulo για την δεύτερη θέση, δίνοντας του περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Οι Chase Sexton και Phillip Nicholetti συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα ενώ θυμίζουμε ότι ο τελευταίος αγώνας στο Las Vegas είναι shootout Ανατολής και Δύσης για την κατηγορία, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τις βαθμολογίες των δύο πρωταθλημάτων.

Βαθμολογίες

 

Επόμενος αγώνας 05/05/2018 Las Vegas NV.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...