5ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛHΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTO CROSS ΔΙΑΘΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σαββατοκύριακο 28-29 Απρίλη η καρδία του μηχανοκίνητου αθλητισμού κτύπησε στην Ηλεία.  88 αναβατές από όλα τα μήκη και πλάτη της ενδοχώρας, ο πρωταθλητής Κύπρου καθώς και ένας αθλητής από την Π.Γ.Δ.Μ. συμμετείχαν στον 5ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος motocross που έλαβε χώρα στην πίστα του ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΛΟΣ), στα Δουνέικα Ηλείας.
Το Σωματείο ΔΙΑΘΛΗΣΗ με συνδιοργανωτή την ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ, συνεχίζοντας την παράδοση επιτυχημένων αγώνων, δουλεύοντας σκληρά αρκετούς μήνες, προσπαθώντας να ανεβάσει και άλλο τον πήχη στους αγώνες motocross, κατάφερε να παρουσιάσει μια νέα διάσταση του τερέν, και  με της καλής ποιότητας χώμα που διαθέτει ο χώρος, να ευχαριστήσει  τους αναβάτες αλλά και τους θεατές.
Στους αγώνες παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος Γεώργιος συνοδευόμενος από την Περιφερική σύμβουλο  Βεργοπούλου Εύη, ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν και να αξιολογήσουν το έργο που παράγει το σωματείο. Ο κ. Γεωργιόπουλος δε εκφράστηκε θετικά για το γεγονός ότι στον Νομό υπάρχει πίστα Πανελληνίων προδιαγραφών που μπορεί και φιλοξενεί αγώνες. Παρόντες ήσαν και οι κ Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος και  Παναγιωτόπουλος Βασίλης εκ μέρους της ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ.
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους δυνατούς άνεμους δεν αιφνιδίασαν το Σωματείο που κατάφερε να έχει βρεγμένο τερέν τόσο όσο χρειαζόταν για να αντέξει τα πολλά σκέλη του αγώνα της Κυριακής χωρίς να σημειωθούν διακοπές για διαβροχή. η οποία θα προκαλούσε αλυσιδωτά προβλήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας να είναι  ακόμα ποιο συναρπαστικός για τους οδηγούς που χρειάστηκε να επιστρατεύσουν δυνάμεις και τεχνική σε ένα δύσκολο τερέν προς τέρψιν των θεατών.
Κατάλληλα είχαν προετοιμαστεί και οι χώροι φιλοξενίας των πολλών θεατών που αψήφησαν την ζέστη και παρακολούθησαν τους αγώνες κάτω από σκίαστρα που ήσαν τοποθετημένα περιμετρικά αλλά και στο κέντρο της πίστας, δίνοντας τους την δυνατότητα πέρα από την ασφάλεια που ένιωθαν  να είναι πολύ κοντά στα αγωνιστικά δρώμενα και να αισθάνονται και αυτοί την αδρεναλίνη των αθλητών που είχε πιάσει κόκκινο, διασκεδάζοντας μαζί τους αλλά και μεταφέροντας τους την θετική τους ενέργεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έντονος συναγωνισμός, οι οδικές δεξιότητες των οδηγών και η παρουσία πολλών και καλών Ηλείων αναβατών, οι οποίοι κατάφεραν και να διακριθούν , κράτησε το ενδιαφέρον και την παρουσια των θεατών  έως το τέλος των αγώνων, που τελείωσαν στην ώρα τους . Θετικό πρόσημο είχαν και ολοι οι αθλητές του σωματείου που έλαβαν μέρος και συγκεκριμένα΄
 Στα QUAD  οι Ντούζος Κωνσταντίνος και Κατσινέλης Αλέξανδρος ανέβηκαν στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου αντίστοιχα. Η συλλογή βαθμών δε κράτησαν τον Ντούζο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος , τον δε Κατσινέλη να βρίσκετε στην τέταρτη θεση.
Ο Μούρκος Κωνσταντίνος στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1, στον πρώτο του αγώνα της φετινής αθλητικής χρονιάς, κατέλαβε την εβδόμη θέση, δείχνοντας έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος και φέτος.
Ο Κονδιλόπουλος Διονύσιος στην κατηγορία OPEN, αγωνιζόμενος και αυτός για πρώτη φορά  στο φετινό πρωτάθλημα, ανέβηκε στο τέταρτο σκαλί του αποδεικνύοντας ότι θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής αυτής της κατηγορίας.
Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος στην ίδια κατηγορία  τερμάτισε στη 13η  θέση δίνοντας και αυτός τον πρώτο του αγώνα για φέτος αποκτώντας την εμπειρία που χρειάζεται για  να τα πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα του Νοτίου που είναι ο στόχος του.
Ο Κατσάνης Γιώργος στην πολυπληθή κατηγορία ΜΧ2 τερμάτισε στην 24 θέση στον πρώτο του αγώνα για φέτος ,μαθαίνοντας την νέα του μηχανή και αποκτώντας εμπειρίες από αγώνες ,το μέλλον του ανήκει .
Τέλος ο Βενιαμίν του ΔΙΑΘΛΗΣΗ Ταμβάκος Χρίστος Παναγιώτης στην ΜΧ65 με δυο τέταρτες θέσεις ανέβηκε στο τέταρτο σκαλί του βάθρου και με λίγους αγώνες στην ενασχόλησης του αφού δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα στην οικογένεια του ΜΧ αναμένετε να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια.
 Το δε σωματείο δεν παράλειψε να ευχαριστήσει Περιφερική ενότητα Ηλείας ,την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας ,τον Ερυθρό Σταυρό, την Παναγιωτόπουλος Κεραμοποιία ,καθώς και μικρούς και μεγάλους χορηγούς του αγώνα, όπου χάρη της συνδρομής των ,μπορεί να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα ,με τα όποια οφέλη και προβολή του Νομού.
4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...