6ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2018, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στην Μεγαλόπολη πραγματοποιήθηκε ο έκτος και προτελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 όπου όπως ήταν αναμενόμενο, βγήκαν πρόωρα οι πρωταθλητές σε αρκετές κατηγορίες. Το πανηγυρικό κλίμα ήταν το ένα πρόσωπο του αγώνα και δυστυχώς βιώσαμε και το άλλο πρόσωπο των αγώνων, με τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Αλεξάκη. Το δυνατό κοντράστ συναισθημάτων στις απονομές, ήταν ακόμα πιο έντονο όταν ο Στέργιος Κατσογρεσάκης που ακόμα δίνει την μάχη μετά τον περσινό του σοβαρό τραυματισμό, έκανε τις απονομές στις δύο μεγάλες κατηγορίες με το πλήθος και τους αθλητές να τον αγκαλιάζουν.

Μια εικόνα χιλιάδες σκέψεις. Οι συναθλητές του Στέργιου Κατσογρεσάκη τον ανεβάζουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Μεγαλόπολης. Το motocross είναι τρόπος ζωής και η ζωή έχει χαρές, λύπες και δύσκολες καταστάσεις. 

Ήταν ο αγώνας που όλα κύλισαν άψογα με τον καιρό να κάνει το χατήρι των αγωνιζομένων και να βρέχει όσο πρέπει για να δημιουργηθεί το τέλειο τερέν, αλλά και το σωματείο της Α.Λ.Μ.Α. με την βοήθεια πολλών ανθρώπων του χώρου, της ΔΕΗ και άλλων γειτονικών σωματείων να λειτουργούν υποδειγματικά, διοργανώνοντας έναν από τους καλύτερους φετινούς αγώνες, στην πιο οργανωμένη πίστα της χώρας μας. Όλα αυτά μαζί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να δώσουν οι αθλητές τον καλύτερο τους εαυτό, πραγματοποιώντας εκπληκτικούς χρόνους από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, σε μια κοινή μάχη όλων των κατηγοριών για να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Η διάθεση αυτή δεν άλλαξε την Κυριακή και έγιναν δυνατά σκέλη σε όλες τις κατηγορίες, προσφέροντας δυνατό θέαμα στους αρκετούς θεατές που αψήφησαν το δελτία καιρού και δικαιώθηκαν με την επιλογή τους να έρθουν στον αγώνα της Μεγαλόπολης. Ο αγώνας δεν είχε μόνο νικητές αλλά και πρωταθλητές με τον Νίκο Λυρίου να διατηρεί ένα εκπληκτικό αήττητο στην ΜΧ2 και να παίρνει τον τίτλο έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στην ΜΧ2Τ ο Ανδρέας Ανδρέου ήθελε ελάχιστους βαθμούς για να πάρει τον τίτλο, και κατάφερε να το κάνει σημειώνοντας ακόμα μια νίκη στην κατηγορία ενώ ο Μάριος Κανάκης στην ΜΧ85 επιβεβαίωσε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για το πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητος όλη την χρονιά. Η πρώτη θέση έκλεισε και για την κατηγορία ΟΡΕΝ με τον Βασίλη Πακαταρίδη να παίρνει τον δεύτερο σερί τίτλο στην κατηγορία. Στις απονομές ο Στέργιος Κατσογρεσάκης απένημε τα έπαθλα των νικητών στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2, μια κίνηση που καταχειροκροτήθηκε από όλους και ειδικότερα από τους αθλητές που έσπευσαν να τον ανεβάσουν μαζί τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ειρωνεία της στιγμής, όλα αυτά γινόντουσαν κάτω από την βαριά σκιά ακόμα ενός σοβαρού τραυματισμού που έγινε στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2,  με τον Αλέξη Αλεξάκη να μην αντιμετωπίζει κίνδυνο για την ζωή του, αλλά σοβαρό τραυματισμό για την υγεία του. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για τον Κρητικό αθλητή.

Ιδανικές συνθήκες επικράτησαν στον αγώνα της Μεγαλόπολης.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην Μεγαλόπολη ο Παναγιώτης Κουζής ήθελε επτά βαθμούς για να κατακτήσει το 16ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Παρά το γεγονός ότι πήρε τελικά την νίκη και στα δύο σκέλη, για έναν βαθμό θα πρέπει να προσπαθήσει ξανά, στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί που θα πραγματοποιηθεί. Τα δύο σκέλη για τον Κουζή(1-1) δεν ήταν εύκολα καθώς δεν πήρε την εκκίνηση και στις δύο περιπτώσεις, όμως κατάφερε γρήγορα να περάσει μπροστά και να πάρει ακόμα δύο φετινές νίκες.

Άπιαστος και την Μεγαλόπολη ο Π.Κουζής. 

Για την δεύτερη θέση, είχαμε και πάλι μάχες και στα δύο σκέλη αυτή τη φορά περιορισμένης διάρκειας καθώς ο Άρης Τσαρνάς(2-2) κατάφερε να ανέβει και να κρατήσει την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη από τους Δημήτρη Κοντολέτα και Γιώργο Ηλιόπουλο. O Κοντολέτας(3-3) πάλεψε στο πρώτο σκέλος να κρατήσει πίσω του τον Τσαρνά ενώ στο δεύτερο είχε όμορφη μάχη με τον Ηλιόπουλο για την τρίτη θέση, την οποία κατέκτησε σε σκέλη και σύνολο. Με το πείσμα που τον διακρίνει ο Ηλιόπουλος(4-4) προσπάθησε και στα δύο σκέλη, αλλά πολύ περισσότερο στο δεύτερο, για μια θέση στο βάθρο μένοντας τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Μακριά από την πρώτη τριάδα σε αυτόν τον αγώνα έμεινε ο Κυριάκος Κόττης(5-5) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του συνόλου με τον Κώστα Καράκη(6-6) να έχει και αυτός, μοναχικούς αγώνες στην έκτη θέση. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Νέων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2018 Νικόλαου Ζέρβα(7-7), τερματίζοντας στην έβδομη θέση της κατηγορίας.

Ο Ν.Λυρίου βρήκε την συνταγή και κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2
Ναι είναι γεγονός, ο Νίκος Λυρίου μετά από αρκετά χρόνια παλινδρόμησης στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2, κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή χρονιά. Στην Μεγαλόπολη ο Ν.Λυρίου(1-1) δεν παρέκκλινε από το πρόγραμμα του και όπως έφυγε νικητής από τα προηγούμενα δέκα σκέλη της κατηγορίας το ίδιο έκανε και στην Αρκαδική πόλη περνώντας στην πρώτη θέση από την αρχή των αγώνων. Οδηγώντας εντυπωσιακά όποτε έπρεπε αλλά κυρίως γρήγορα και μεθοδικά μέσα στην χρονιά, κατάφερε να πάρει πανάξια τον φετινό τίτλο της κατηγορίας(αήττητος), με χρόνους που ήταν ανταγωνιστικοί και για την μεγαλύτερη ΜΧ1 κατηγορία. Την έκπληξη του αγώνα έκανε ο Φραγκίσκος Ζούνης(2-3) που πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και μετά την προσπέραση του Λυρίου, κατάφερε να κρατήσει πίσω τους Κώστα Μπετίνη, Αλέξη Γεωργαντά και Παναγιώτη Παπίλα, ενώ στο δεύτερο οδήγησε σταθερά στην τρίτη θέση την οποία και τερμάτισε. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο αγώνας στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας, διεκόπη πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του, για να απομακρυνθεί με ασφάλεια εκτός πίστας ο τραυματισμένος Α.Αλεξάκης. Η εμφάνιση του Ζούνη ήταν η καλύτερη φετινή ανεβαίνοντας μετά τις Σέρρες, στο δεύτερο φετινό του βάθρο, αυτή την φορά ένα σκαλί πιο ψηλά, στην δεύτερη θέση.  Χωρίς νίκη και στα δύο σκέλη ο δεύτερος της βαθμολογίας Αλέξανδρος Γεωργαντάς(4-2) ήξερε ότι θα έχανε τον φετινό τίτλο και η μέτρια εκκίνηση του στο πρώτο σκέλος δεν τον βοήθησε να μείνει κοντά στον Λυρίου. Με την διακοπή του αγώνα λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, έμεινε πίσω από την πρώτη τριάδα και απλά οδήγησε στην δεύτερη θέση στο τελευταίο σκέλος της κατηγορίας(του αγώνα), καταλαμβάνοντας τρίτη θέση του βάθρου. Μετά από μέτριες εκκινήσεις ο Παναγιώτης Παπίλας(5-4) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της πρώτης τριάδας τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο φετινός πρωταθλητής Κύπρου της ΜΧ2 Μιχάλης Πάμπουκκας(6-5) που θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον 16χρονο αθλητή από την Κύπρο, δεδομένου ότι δεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην χώρα μας και δεν γνώριζε την πίστα της Μεγαλόπολης. Η μεγάλη μάχη της ΜΧ2Τ έφερε τον Ανδρέα Ανδρέου(7-6) στην έκτη θέση της ΜΧ2 με τον Χαλκιδαίο αθλητή να παρουσιάζει άνοδο στην απόδοση του στους τελευταίους αγώνες. Άτυχος ήταν σε ακόμα έναν αγώνα ο Κώστας Μπετίνης(3-0) που βρέθηκε στην μάχη της δεύτερη θέσης στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο είχε μια πτώση στην εκκίνηση με αποτέλεσμά να συνεχίσει με τραυματισμένη μοτοσυκλέτα τελευταίος, εγκαταλείποντας μερικούς γύρους μετά.

Τον δεύτερο του τίτλο στην κατηγορία ΜΧ2Τ κατέκτησε ο Α.Ανδρέου αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έγινε ξανά ανταγωνιστικός στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Αν και δύσκολα θα έχανε τον φετινό τίτλο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ανδρέας Ανδρεόυ, ωστόσο ο δεύτερος της κατάταξης Αντώνης Σάγμαλης, επέστρεψε από τον τραυματισμό του στην Χαλκίδα και διεκδίκησε την νίκη. Οι μάχες των δύο νεαρών οδηγών ήταν εντυπωσιακές με τον Ανδρέου(1-1) να ανακάμπτει γρήγορα από κακές εκκινήσεις και να πιάνει γρήγορα τον Σάγμαλη και στα δύο σκέλη. Μετά από όμορφες μάχες ο Ανδρέου επικράτησε και τις δύο φορές με τον Σάγμαλη(2-2), όπως είναι λογικό, να μην είναι στην εξαιρετική κατάσταση που τον είδαμε στην αρχή της χρονιάς.  Ο Ανδρέου κατέκτησε τον δεύτερο σερί τίτλο του στην κατηγορία, σε μια χρονιά που είχε σκαμπανεβάσματα για αυτόν αλλά κατάφερε να βγει στην κορυφή. Στην τρίτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Σωτήρης Πασπαλιάρης(3-3).

Ο Β.Πακαταρίδης κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία της ΟΡΕΝ. 

Κατηγορία ΟPEN
Και ο τίτλος πήγε στον Βασίλη Πακαταρίδη. Πραγματοποιώντας την πιο σταθερή αλλά και νικηφόρα χρονιά ο Β.Πακαταρίδης κατέκτησε τον δεύτερο σερί τίτλο στην κατηγορία, ίσως σε μια από τις δυσκολότερες χρονιές από πλευράς ανταγωνισμού. Ωστόσο ο Πακαταρίδης(1-2) δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη του αγώνα παρά την επικράτηση του στο πρώτο σκέλος, αφού ο Σάββας Σάββα(2-1) από την Κύπρο ήταν αρκετά δυνατός για να χάσει το δεύτερο σκέλος. Ο Σ.Σάββα πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στην κατηγορία οδηγώντας έξυπνα και δυνατά στα δύο σκέλη της ΟΡΕΝ. Ο Πακαταρίδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Βαγγέλη Μπαλατσό(3-4) να καταφέρνει να ολοκληρώσει, μετά από μέτριες εκκινήσεις, τις προσπεράσεις που χρειαζόταν για να βρεθεί στην τρίτη θέση της ημέρας.

Τρία στα έξι για τον Σ.Σάββα στην κατηγορία ΟΡΕΝ. 

Αντιμετωπίζοντας σε ακόμα έναν αγώνα πτώση,  ο Σταμάτης Δημολιάνης(5-3) κατάφερε να αναρριχηθεί στο πρώτο σκέλος μέχρι την πέμπτη θέση, και να ακολουθήσει τους δύο πρωτοπόρους στο δεύτερο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση του αγώνα σε μια χρονιά που ξεκίνησε μετά από σοβαρό τραυματισμό αλλά και πολλές πτώσεις κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος που τον κράτησαν μακρυά από τον Πακαταρίδη στην βαθμολογία. Πραγματοποιώντας σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(4-7) τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με τον Βασίλη Μπαμπά(6-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Πρωταθλητής στην ΜΧ85 ο Μ.Κανάκης. 

Κατηγορία ΜΧ85
Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο ήταν από την αρχή της χρονιάς ο Μάριος Κανάκης(1-1) και με ένα αήττητο σερί, κατάφερε να δικαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τις προβλέψεις. Στην Μεγαλόπολη πήρε και αυτός ακόμα μια διπλή νίκη πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Νικόλας Κοσιάβελος(3-2) οδηγώντας γρήγορα και σταθερά στα δύο σκέλη ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Μαυράκης(2-5) που δεν μπόρεσε να επαναλάβει την δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους, καθώς μια πτώση τον καθυστέρησε αρκετά στο δεύτερο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Καμαρινό Παυλόπουλο(5-3) οδηγώντας δυνατά για την πρώτη τριάδα στο δεύτερο σκέλος και την τέταρτη θέση της ημέρας ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νικόλας Κανελλόπουλος(4-4) με έκτο τον Γιώργο Αγιομαυρίτη(6-6) που κατάφερε και αυτός, μετά την πτώση του με τον Μαυράκη στο δεύτερο σκέλος, να μπει στην πρώτη εξάδα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Σ.Φωτάκη στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Με δύο νίκες ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Γανωτής(1-2) κατάφερε να πάρει σχετικά άνετα το πρώτο σκέλος όμως ο Σωτήρης Φωτάκης(2-1) απάντησε στο δεύτερο, κερδίζοντας με τον ίδιο τρόπο. Την νίκη πήρε ο Φωτάκης με το bonus του δεύτερο σκέλους στην μεταξύ τους ισοβαθμία, αφήνοντας δεύτερο τον Γανωτή που συνεχίζει να απολαμβάνει 24 βαθμούς διαφοράς στην βαθμολογία. Την τρίτη θέση του αγώνα με ωραία οδήγηση κατέλαβε ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-3) με τέταρτο τον Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο(4-4) που δείχνει βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Σε ανοδική πορεία φαίνεται να βρίσκεται και ο Λευτέρης Παπαδάκης(5-5) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του αγώνα με την πρώτη εξάδα της φέτος ανταγωνιστικής κατηγορίας, να κλείνει ο Γιώργος Ευαγγέλου(6-7).

Πλησίασε στην κορυφή της βαθμολογίας των Quad ο Β.Τριανταφύλλου αλλά θέλει κάτι παραπάνω από νίκες για να πάρει τον φετινό τίτλο. 

Κατηγορία Quad & Quad B
Με μόλις οχτώ συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες των τετράτροχων, δεν διανύουν και την καλύτερη τους χρονιά όμως το ενδιαφέρον έχει φουντώσει καθώς ο Βασίλης Τριανταφύλλου(1-1) έχει εξαπολύσει την επίθεση του στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κώστα Ντούζο(2-2) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα Quad.  Στην Μεγαλόπολη πήρε ακόμα μια διπλή νίκη μειώνοντας την βαθμολογική τους διαφορά στους 10 βαθμούς. Ο Ντούζος τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον συνήθης ύποπτο της τρίτης θέσης Αλέκο Κατσινέλη(3-3) τρίτο. Στην Quad B ο τοπικός Κωνσταντίνος Τσελάς(1-1) επικράτησε του Νίκου Χριστόπουλου(2-2).

Δύο νίκες για τον τοπικό Κ.Τσελά στην Quad B. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 16-17/6/2018 Θ/Α.

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!