MXGP – ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ Ο J.HERLINGS, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ J.PRADO ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2018 έφτασε ακριβώς στην μέση της σεζόν με τον δέκατο γύρο να πραγματοποιείται στο Saint Jean d’Angely της Γαλλίας όπου ο Jeffrey Herlings κατάφερε να πάρει την όγδοη φετινή του νίκη στην MXGP με τον Jorge Prado να επιστρέφει στις νίκες, μειώνοντας την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας στην ΜΧ2.

Είμαστε στα μισά του πρωταθλήματος και φαίνεται ότι ο J.Herlings δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο. 

Κατηγορία MXGP
Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο Jeffrey Herlings(1-1) απέδειξε ότι αυτός έχει τον πρώτο λόγο στην κατηγορία, ότι και αν συμβεί στα δύο σκέλη του εκάστοτε αγώνα. Στο πρώτο σκέλος στην Γαλλία κατάφερε να πάρει εντυπωσιακά την εκκίνηση οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ στο δεύτερο δεν βιάστηκε να ανέβει θέσεις πιάνοντας τον Antonio Cairoli(3-2) στους τελευταίους γύρους για να τον περάσει και να κατακτήσει ακόμα μια φετινή διπλή νίκη. Ο Cairoli δεν μπόρεσε στο πρώτο σκέλος να ανακάμψει από την μέτρια εκκίνηση του τερματίζοντας στην τρίτη θέση και στο δεύτερο παρά το γεγονός ότι οδήγησε από την αρχή το σκέλος, δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει πίσω του τον Ολλανδό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Tim Gajser(4-3) κερδίζοντας αρκετές μάχες στο πρώτο σκέλος ενώ είχε μια σταθερή απόδοση στο δεύτερο χωρίς να βρεθεί σε καμία από τις δύο περιπτώσεις στον ρυθμό των δύο πρωτοπόρων. Αυτός που είχε τον ρυθμό των οδηγών της Red Bull KTM ήταν ο Clement Desalle(2-6) και το απέδειξε στο πρώτο σκέλος μπαίνοντας ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας όμως στο δεύτερο σκέλος μια πτώση τον περιόρισε στην τέταρτη θέση της ημέρας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Romain Febvre(7-4) έχοντας διακυμάνσεις στην απόδοση του με τον Glenn Coldenhoff(5-7) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Saint Jean d’Angely MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42 p.; 3. Tim Gajser (SLO, HON), 38 p.; 4. Clement Desalle (BEL, KAW), 37 p.; 5. Romain Febvre (FRA, YAM), 32 p.; 6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 30 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, HUS), 29 p.; 8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 28 p.; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, SUZ), 24 p.; 10. Shaun Simpson (GBR, YAM), 18

Ο J.Prado επιβίωσε καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες του St.Jean d’Angely κερδίζοντας τον αγώνα. 

Κατηγορία ΜΧ2
Η βροχή της προηγούμενης ημέρας και το συνεχές εναλλασσόμενο υψομετρικό τερέν της γαλλικής πίστας δυσκόλεψε τους αναβάτες της κατηγορίας με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας Pauls Jonass και Jorge Prado  να αντιμετωπίζουν πτώσεις. Ωστόσο ο Prado(3-1) κατάφερε μετά την πτώση του πρώτου σκέλους να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει για την νίκη στο δεύτερο, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το τέταρτο φετινό του GP, μειώνοντας στους 16 βαθμούς την διαφορά του από τον ομόσταυλο του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jonass. Για την νίκη πάλεψε ο Thomas Covington(1-3) όμως έχασε το bonus του δεύτερου σκέλους στην ισοβαθμία του με τον Prado. Ο Αμερικάνος θέλει φέτος μια νίκη πριν αποχωρήσει για το αμερικάνικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Επιστροφή στο βάθρο για τον Thomas Olsen(2-4) και την τρίτη θέση απομακρύνοντας τις απειλές των προηγούμενων αγώνων για την τρίτη θέση που κρατάει στην βαθμολογία. Πολύ κοντά στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Jago Geerts(4-2) όμως ο Olsen του στέρησε το δεύτερο του βάθρο στην κατηγορία. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(4-6) δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στον αγώνα και παρά το γεγονός ότι μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο σκέλος μια πτώση τον έβαλε σε περιπέτειες. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Ben Watson(9-7).

Αποτελέσματα Saint Jean d’Angely MX21. Jorge Prado (ESP, KTM), 45 points; 2. Thomas Covington (USA, HUS), 45 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 p.; 4. Jago Geerts (BEL, YAM), 38 p.; 5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 33 p.; 6. Ben Watson (GBR, YAM), 26 p.; 7. Michele Cervellin (ITA, YAM), 26 p.; 8. Conrad Mewse (GBR, KTM), 26 p.; 9. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 25 p.; 10. Hunter Lawrence (AUS, HON), 23 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 486
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 424
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 351
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 323
5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 296
6. Tim Gajser (SLO, HON), 295
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 267
8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 226
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 219
10. Maximilian Nagl (GER, TM), 177

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 434
2. Jorge Prado (ESP, KTM), 418
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 328
4. Ben Watson (GBR, YAM), 305
5. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 259
6. Jago Geerts (BEL, YAM), 217
7. Jed Beaton (AUS, KAW), 216
8. Thomas Covington (USA, HUS), 211
9. Henry Jacobi (GER, HUS), 187
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 187

Επόμενος αγώνας 17/6/18 Ottobiano Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...