AMA MX – E.TOMAC KAI A.PLESSINGER ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ HIGH POINT

Στοn τέταρτο αγώνα του AMA Motocross 2018 στο Hogh Point οι Eli Tomac στα 450 και Aaron Plessinger στα 250 κατάφεραν να επικρατήσουν απολαμβάνοντας και οι δύο βαθμολογικό προβάδισμα στην κορυφή των βαθμολογιών τους.

O Ε.Tomac έχασε το πρώτο του φετινό σκέλος αλλά παρέμεινε αήττητος σε αγώνες.

Κατηγορία 450
Tο High Point αποδείχτηκε δύσκολη πίστα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac κάτι που τον έφερε να χάνει το πρώτο του φετινό σκέλος στην μέχρι τώρα αήττητη σεζόν του. Αν και ο Tomac(2-1) είχε πάρει καλή εκκίνηση και στα δύο σκέλη ωστόσο βρέθηκε στο τέλος να απειλείται από τον Marvin Musquin(1-2). Στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος κατάφερε να περάσει τον Tomac κερδίζοντας το πρώτο του φετινό ενώ στο δεύτερο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και τελικά νικητής του αγώνα Tomac, άντεξε στην πίεση. Στην μάχη για την πρώτη τριάδα μπήκαν από νωρίς οι Justin Barcia(3-5) και Ken Roczen(7-3) δίνοντας μάχες ακόμα και με τους νικητές του αγώνα όμως ο Barcia ήταν τελικά τρίτος με τον Roczen να μένει στην τέταρτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Justin Hill(4-6) για την πέμπτη θέση της ημέρας ενώ ο Weston Peick(9-4) μετά την πτώση του στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Αποτελέσματα High Point, 450

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας για τον A.Plessinger.

Κατηγορία 250
Επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας για τον Aaron Plessinger(1-1) φεύγοντας απρόσμενα νικητής από το Hogh Point. Μετά την εύκολη νίκη του στο πρώτο σκέλος οδηγώντας σχεδόν από την αρχή στην πρώτη θέση στο δεύτερο ο Plessinger δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτικε να φτάσει στην δεύτερη θέση. Όμως λίγους γύρους πριν τον τέλος του σκέλους ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας αλλά και του αγώνα Jeremy Martin(2-0) αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και εγκατέλειψε. Έτσι ο Plessinger βρέθηκε στην πρώτη θέση κερδίζοντας με διπλή νίκη τον αγώνα, και μετά τον τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή Zach Ozborne νωρίτερα μέσα στην σεζόν, αλλά και την ατυχία του J.Martin, ο οδηγός της Yamaha απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας. Την μάχη της δεύτερη θέσης κέρδισε ο Austin Forkner(4-2) από τον εκπληκτικό “rookie” σε ακόμα έναν αγώνα Justin Cooper(3-4) που πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδήγησε τους πρώτους γύρους και στους δύο αγώνες, συμπληρώνοντας το βάθρο των νικητών στην τρίτη θέση. Η επιστροφή του Dylan Ferrandis(8-3) μετά από τραυματισμό τον βρήκε στην τέταρτη θέση του High Point με πέμπτο τον RJ Hampshire και έκτο τον Shane McElrath.

Αποτελέσματα High Point, 250

Βαθμολογίες

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...