AMA MX – ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ Μ.ΜUSQUIN ΚΑΙ D.FERRANDIS

Τις πρώτες τους νίκες πέτυχαν οι Γάλλοι του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Motocross 2018 κερδίζοντας τον έκτο γύρο του ΑΜΑ Μotocross 2018 στην διάσημη πίστα του Southwick, σε 450 και 250 αντίστοιχα.

Η πρώτη νίκη στην καριέρα του M.Musquin ήρθε σε μια εμβληματική πίστα του AMA Motocross. 

Κατηγορία 450
Την πρώτη του νίκη στην κατηγορία έψαχνε στους τελευταίους αγώνες ο Marvin Musquin(2-1) και κατάφερε να την πάρει στο Southwick με δραματικό τρόπο. Ο Γάλλος οδήγησε όλους τους γύρους του πρώτου σκέλους εκτός από τον τελευταίο όπου ο Eli Tomac κατάφερε να τον περάσει μετά από μεγάλη μάχη. Στο δεύτερο όμως σκέλος δύο πτώσεις του πρωτοπόρου της βαθμολογίας επέτρεψαν στον Musquin να τον περάσει και να πάρει την νίκη σε σκέλος και σύνολο. Ο Tomac(1-2) παρότι δεν έχασε βαθμούς, ωστόσο έσπασε το φετινό του αήττητο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στον έκτο αγώνα του θεσμού. Ο Justin Barcia(3-3) είχε καλές εκκινήσεις αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στον ρυθμό των πρωτοπόρων τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Με δύο τέταρτες θέσεις ο Blake Baggett(4-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Ken Roczen(5-5) να κουράζετε γρήγορα στην αμμώδη πίστα και να πέφτει στην πέμπτη θέση παρά τις καλές του εκκινήσεις. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Benny Bloss(6-6) τερματίζοντας στην έκτη θέση του αγώνα.

Πρώτη φετινή νίκη και για τον D.Ferrandis εδραιώνοντας την γαλλική κυριαρχία στο Southwick.

Κατηγορία 250
Οι χαοτικές καταστάσεις της κατηγορίας συνεχίστηκαν και στο Southwick με δραματική φιγούρα τον Austin Forkner που κέρδισε θεαματικά το πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο ο Alex Martin έπεσε πάνω του στην προσπάθεια να του πάρει την πρωτοπορία, αφήνοντας τον οδηγό της Pro Circuit Kawasaki στο έδαφος ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Την κατάσταση επωφελήθηκε στο έπακρο ο Dylan Ferrindis(4-1) ανακάμπτοντας από κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη για να τερματίσει τέταρτος στο πρώτο σκέλος και να βρεθεί πρώτος στο δεύτερο μετά την πτώση των Forkner-Martin αλλά κερδίζοντας και δυνατές μάχες από τους RJ Hampshire και Shane McElrath νωρίτερα. O Alex Martin(2-4) παρά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα McElrath(6-2) να εκμεταλλεύεται τις καλές του εκκινήσεις και να τερματίζει στην τρίτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση για τον RJ Hampshire(7-3) για την τέταρτη θέση του συνόλου με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Aaron Plessinger(3-7) να τερματίζει στην πέμπτη θέση μετά από εκκινήσεις που τον ταλαιπώρησαν αρκετά και στα δύο σκέλη. Ο Colt Nichols(8-8) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα μετά από σταθερή απόδοση.

Επόμενος αγώνας 07/7/2018 Red Bud MI.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...