MXGP – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ J.HERLINGS ΚΑΙ C.VLAANTEREN ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Ι

Στην μακρινή Ινδονησία συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2018 για τον δωδέκατο γύρο του θεσμού και τον πρώτο από τους δύο σερί αγώνες στην ασιατική χώρα. Στην ΜΧGP η επιστροφή του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jeffrey Herlings στους αγώνες ακολουθήθηκε με μια απίστευτη νίκη στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πίστας ενώ στην ΜΧ2 o Calvin Vlaanteren πέτυχε την πρώτη νίκη στην καριέρα του επιφορτίζοντας συναισθηματικά τον αγώνα.

Μετά την Ινδονησία, Herlings και Cairoli θα συνεχίζουν την χρονιά αντιμετωπίζοντας τραυματισμούς. 

Κατηγορία MXGP
O Jeffrey Herling(2-1) πριν από περίπου δύο εβδομάδες έσπασε την κλείδα του σε προπόνηση χάνοντας τον προηγούμενο αγώνα στο Ottobiano αλλά κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα της Pangkal Pinang για να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πίστας με το περίεργο χώμα και τα βαθιά λούκια, κατάφερε να κρατηθεί περισσότερο όρθιος από τους υπόλοιπους κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Herlings επικράτησε στα προκριματικά του αγώνα και στα δύο σκέλη κατάφερε να οδηγήσει από την εκκίνηση. Όμως στο πρώτο σκέλος έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Antonio Cairoli(1-2) να πάρει την πρωτοπορία και τελικά το σκέλος ενώ στο δεύτερο κατάφερε να πάρει πάλι την πρωτοπορία του αγώνα μετά την πτώση του περσινού πρωταθλητή. Στο τέλος όλα έδειχναν ότι ο Ολλανδός θα πάρει την νίκη, μέχρι την πτώση του δύο γύρους πριν τον τερματισμό που επέστρεψε την πρωτοπορία στον Ιταλό. Όμως λίγο πιο κάτω και στο ίδιο σημείο που είχε πέσει στην αρχή του σκέλους, ο Cairoli είχε μια άσχημη πτώση τραυματίζοντας μάλιστα τον αντίχειρα του. Έτσι ο Herlings κατάφερε να περάσει πρώτος τηn γραμμή του τερματισμού κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Ο Cairoli αρκέστηκε στην δεύτερη θέση του αγώνα, με το χέρι του να τον ενοχλεί φανερά και να βάζει σε κίνδυνο την προσπάθεια του για την συνέχιση του πρωταθλήματος. Για την τρίτη θέση του βάθρου έγινε πραγματικά χαμός με τον Romain Febvre(5-3) να βρίσκει τον δρόμο για την πρώτη τριάδα στο δεύτερο σκέλος και να ανεβαίνει τελικά στο βάθρο. Οι καλές εκκινήσεις του Tim Gajser(4-4) τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση για το βάθρο όμως οι Clement Desalle και Febvre του στέρησαν την τρίτη θέση στα δύο σκέλη. Ο Σλοβένος κατέλαβε την τέταρτη θέση του συνόλου με τον Desalle(3-8) να αντιμετωπίζει πτώσεις στο δεύτερο σκέλος και να μην μπορεί να επαναλάβει την πολύ καλή επίδοση του πρώτου σκέλους τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση του GP. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Gelnn Coldenhoff(7-5) αντιμετωπίζοντας κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη.

MXGP Overall Top Ten: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 p.; 3. Romain Febvre (FRA, YAM), 36 p.; 4. Tim Gajser (SLO, HON), 36 p.; 5. Clement Desalle (BEL, KAW), 33 p.; 6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 30 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, HUS), 29 p.; 8. Max Anstie (GBR, HUS), 25 p.; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, SUZ), 24 p.; 10. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 24

Ξεσπώντας σε δάκρυα χαράς, ο C.Vlaanteren μπήκε στην λίστα με τους νικητές GP της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Άγρια ομορφιά έχει πάρει το πρωτάθλημα με τους δύο διεκδικητές Pauls Jonass και Jorge Prado να έχουν ξεχωρίσει αλλά να προσπαθούν και οι δύο να μην κάνουν το λάθος που θα τους βγάλει εκτός πρωταθλήματος. Στην Ινδονησία η πίστα και οι συνθήκες προσφερόντουσαν για κάτι τέτοιο και οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας επέλεξαν να μην ρισκάρουν περισσότερο από όσο έπρεπε. Στο πρώτο σκέλος ο γνωστός ύποπτος Thomas Covington κατάφερε από νωρίς να πάρει την πρωτοπορία κερδίζοντας ακόμα ένα φετινό πρώτο σκέλος. Όμως στο δεύτερο σκέλος ο Calvin Vlaanteren(3-1) κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση που έφερε στο πρώτο σκέλος, πήρε την πρώτη του νίκη σε GP ξεσπώντας σε κλάματα μετά τον τερματισμό. Ο Covington(1-4) δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε στο δεύτερο σκέλος και σε ακόμα έναν φετινό αγώνα κατέλαβε την δεύτερη θέση. Με κύριο στόχο να περάσει τον Jonass, o Jorge Prado(4-3) δεν ρίσκαρε για κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση του συνόλου ενώ ο Ben Watson(6-2) κάνοντας την επίθεση του στο τέλος του δεύτερου σκέλους κατάφερε να περάσει δεύτερος, καταλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πέμπτη θέση της ημέρας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και περσινός πρωταθλητής Jonass(2-7), τερμάτισε στην έκτη θέση κάνοντας πολλά λάθη στο δεύτερο σκέλος.

MX2 Overall Top Ten: 1. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 45 points; 2. Thomas Covington (USA, HUS), 43 p.; 3. Jorge Prado (ESP, KTM), 38 p.; 4. Ben Watson (GBR, YAM), 37 p.; 5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 36 p.; 6. Jago Geerts (BEL, YAM), 29 p.; 7. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 28 p.; 8. Davy Pootjes (NED, KTM), 27 p.; 9. Michele Cervellin (ITA, YAM), 24 p.; 10. Henry Jacobi (GER, HUS), 23 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 533
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 521
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 407
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 390
5. Tim Gajser (SLO, HON), 368
6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 363
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 319
8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 279
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 257
10. Maximilian Nagl (GER, TM), 211

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 510
2. Jorge Prado (ESP, KTM), 503
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 394
4. Ben Watson (GBR, YAM), 376
5. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 331
6. Thomas Covington (USA, HUS), 297
7. Jago Geerts (BEL, YAM), 275
8. Michele Cervellin (ITA, YAM), 230
9. Henry Jacobi (GER, HUS), 223
10. Davy Pootjes (NED, KTM), 218

Επόμενος αγώνας 08/07/18 Semarang Ινδονησία.

 

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...