AMA MX – O M.MUSQUIN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ RED BUD ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Οι εκπλήξεις στο φετινό ΑΜΑ Motocross 2018 συνεχίστηκαν και στο Red Bud όπου στην μεγάλη κατηγορία ο Marvin Musquin κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα μετά από ηρωική προσπάθεια, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας αφού τα προβλήματα φαίνεται να μην έχουν τελειωμό για τον Eli Tomac. Στα 250 ο Aaron Plessinger ήταν σε καλή μέρα και όταν συμβαίνει αυτό, κανένας δεν μπορεί να τον απειλήσει.

Μετά από επτά αγώνες η πρωτοπορία άλλαξε χέρια στα 450 με τον Μ.Μusquin να ανακάμπτει εντυπωσιακά στο πρώτο σκέλος. 

Κατηγορία 450
H ημέρα ξεκίνησε με δράμα όταν οι Marvin Musquin και Justin Barcia έπεσαν στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, με τοn Blake Baggett να οδηγεί τον αγώνα μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac. Ο Baggett είχε μια εντυπωσιακή πτώση στους πρώτους γύρους ευτυχώς χωρίς τραυματισμό και την πρωτοπορία κράτησε ο Tomac μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα καθώς τέσσερις γύρους πριν τον τερματισμό η μοτοσυκλέτα του σταμάτησε να λειτουργεί αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Η νίκη τελικά πήγε στον Ken Roczen που πανηγύρισε την πρώτη του φετινή σε σκέλος ενώ ο Musquin από τελευταίος κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, περνώντας στους τελευταίους γύρους τον πολύ καλό Benny Bloss. Στο δεύτερο σκέλος οι οδηγοί έπρεπε να επιλέξουν θέση στην μπάρα σύμφωνα με τον τερματισμό τους στο πρώτο σκέλος(όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες) κάτι που έβαζε τον Tomac σε πολύ κακή θέση μετά την εγκατάλειψη του. Μπροστά από την εκκίνηση έφυγαν οι Musquin, Roczen και Barcia με τον Γάλλο να καταφέρνει να ελέγξει τον αγώνα και να κερδίσει σκέλος και σύνολο αλλά και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις πτώσεις και την ένατη θέση που τερμάτισε ο Tomac. O Barcia(4-3) κατάφερε να περάσει τον Roczen(1-3) και να πάρει την δεύτερη θέση στον τελευταίο γύρο όμως ο Roczen ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Barcia τρίτο. Παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος και την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο ο pole man του αγώνα Blake Baggett(5-5) , τερμάτισε στην πρώτη εξάδα και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Phill Nicoletti(6-6) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, αντικαθιστώντας τον τραυματία Jason Anderson ενώ καλά τα πήγε και ο “rookie” της κατηγορίας Justin Hill(10-4) τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Τρίτη φετινή νίκη για τον A.Plessinger πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στον πρώτο του ΜΧ τίτλο στην κατηγορία.

Κατηγορία 250
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Aaron Plessinger(1-1) είχε όρεξη στο Red Bud και παρά τις μέτριες εκκινήσεις του βρήκε και στα δύο σκέλη τον δρόμο για την πρώτη θέση, κερδίζοντας τον τρίτο του φετινό αγώνα. Στην μάχη για την πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη έδωσε ο Alex Martin(4-3) καταφέρνοντας σε αυτόν τον αγώνα να αποφύγει τις πτώσεις, κάτι που τον βοήθησε να έχει σταθερούς τερματισμούς καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση. Ανεβάζοντας ρυθμό στους τελευταίους γύρους ο Dylan Ferrsndis(3-4) μπόρεσε να αναρριχηθεί χωρίς προβλήματα στην πρώτη τετράδα πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο το τρίτο του σερί, φετινό βάθρο. Αντιμετωπίζοντας πτώση μετά την εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος ο Shane McElrath(5-9) ανέκαμψε για να πάρει την τέταρτη θέση στον αγώνα αφήνοντας πέμπτο τον Justin Cooper(8-7) που πραγματοποίησε ένα σταθερό αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Chase Sexton(11-6) ενώ ο Austin Forkner(35-2) πάλεψε για την πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος με τον Plessinger, όμως η μάχη οδήγησε σε επαφή, με χαμένο τον Forkner(πτώση και εγκατάλειψη) που πάντως επέστρεψε δυνατά στο δεύτερο, καταλαμβάνοντας τελικά την έβδομη θέση.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 21/7/18 Spring Creek MN.

1977 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. d'Angely για τον έβδομο γύρο...