AMA MX – ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ E.TOMAC ΚΑΙ A.PLESSINGER

Ο ένατος γύρος του AMA Motocross 2018 στην Washougal έβαλε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας των 450 Eli Tomac σε περιπέτειες μέχρι να κατακτήσει τον αγώνα με διπλή νίκη ενώ ο αδιάφορος Aaron Plessinger απολαμβάνοντας μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα πήρε ανέλπιστα την νίκη στα 250 μετά από μέτριες εμφανίσεις και στα δύο σκέλη.

O Ε.Tomac #1 εντυπωσίασε σε ακόμα έναν αγώνα που αντιμετώπισε προβλήματα. Κυνήγησε τον Roczen #94 μέχρι τον τερματισμό στις σκιές της Washougal.  

Κατηγορία 450
Οι κακές εκκινήσεις του Eli Tomac(1-1) τον ακολούθησαν και σε αυτόν τον αγώνα με το πρώτο σκέλος να είναι λίγο καλύτερο από το δεύτερο ξεκινώντας μέσα στην πρώτη δεκάδα. Γρήγορα κατάφερε να πάρει τον πρωτοπορία από τον Justin Hill και να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε κακή εκκίνηση και άργησε να φτάσει στις πρώτες θέσεις. Μάλιστα όταν έφτασε στην τρίτη θέση είχε μια πτώση, χάνοντας δύο θέσεις. Όμως ο Tomac δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Marvin Musquin για την δεύτερη θέση και προς το τέλος του σκέλους πέρασε εντυπωσιακά και τον Ken Roczen για την πρωτοπορία, κατακτώντας τελικά το 13ο φετινό του σκέλος και τον έβδομο φετινό του αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ken Roczen(3-2) ανακάμπτοντας και αυτός από μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ έδωσε σκληρή μάχη για την πρώτη θέση στο δεύτερο με τον Tomac. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Musquin(2-3) δεν είχε τον ρυθμό να διεκδικήσει την νίκη στην Washougal, προσπάθησε και στα δύο σκέλη να κρατήσει πίσω του τον Tomac χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τερμάτισε στην τρίτη θέση του αγώνα μετά από ισοβαθμία με τον δεύτερο Roczen. Η πτώση του Justin Barcia(5-4) στο πρώτο σκέλος τον ανάγκασε να καταναλώσει πολύ ενέργεια για να βρεθεί στις πρώτες θέσεις γεγονός που τον επηρέασε και στο δεύτερο μένοντας από δυνάμεις. Κατέλαβε την τέταρτη θέση, με τον Blake Baggett(6-5) να τερματίζει στην πέμπτη, μετά από σταθερή απόδοση ενώ ο Cooper Webb(8-7) πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στην έκτη θέση.

Χάος ξανά στα αποτελέσματα των 250 με τον A.Plessinger μην κερδίζει ένα από τα δύο σκέλη αλλά τελικά να επικρατεί στον αγώνα. 

Κατηγορία 250
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Aaron Plessinger(4-3) πήρε μια απρόσμενη νίκη στην Washougal σε έναν αγώνα όπου δεν πρωταγωνίστησε και μάλιστα δεν κατάλαβε ότι έχει κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Κι όμως οι τερματισμοί του 4-3 ήταν αρκετοί για να τον φέρουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να αυξήσουν κατά 10 βαθμούς το προβάδισμα του στην βαθμολογία. Σε ακόμα ένα χαοτικό αγώνα στην κατηγορία ο Shane McElrath(9-1) μετά από ένα κακό πρώτο σκέλος κατάφερε να μπει δυνατά στο δεύτερο κερδίζοντας μεν, αλλά χάνοντας για ένα βαθμό την δεύτερη φετινή του νίκη στην κατηγορία. Δεν έφυγε όμως δυσαρεστημένος γιατί στην Washougal πήρε την πρώτη του νίκη σε σκέλος κάτι που τον έφερε σε πλεονεκτική θέση έναντι του τρίτου τελικά Joey Savatgy(1-9) στην μεταξύ τους ισοβαθμία. O Savatgy κέρδισε την μάχη με τον ομόσταυλο του Austin Forkner στο πρώτο σκέλος ενώ η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο τον περιόρισε αρκετά, σε έναν αγώνα που είχε τον ρυθμό ακόμα και για την νίκη. Ένα κακό και ένα καλό σκέλος είχε ο Dylan Ferrandis(11-2) τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση με τον RJ Hampshire(10-4) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Alex Martin(8-6).  O A.Martin παρά τις κακές του εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες, παραμένει άνετα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας όμως χάσει πολύ έδαφος από την κορυφή.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 11/8/18 Unadilla NY.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...