AMA MX – ΓΑΛΛΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ UNADILLA ΜΕ ΤΟΥΣ Μ.MUSQUIN ΚΑΙ D.FERRANDIS NA ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ

Στον δέκατο γύρο του AMA Motocross 2018 άνοιξαν οι ουρανοί και είχαμε τον πρώτο λασπερό αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Unadilla. Γνωρίζοντας επιτυχίες στην συγκεκριμένη πίστα στο παρελθόν ο Marvin Musquin κατάφερε να πάρει την νίκη στα 450 ενώ ο συμπατριώτης του Dylan Ferrandis με την νίκη του στα 250 έδειξε ότι ο αγώνας ήταν γαλλική υπόθεση.

 

Ο Μ.Musquin πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στην Unadilla και κρατήθηκε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Κατηγορία 450
Οι λασπερές συνθήκες του αγώνα εγκυμονούσαν κινδύνους για αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη και κυρίως για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. Οι Eli Tomac(1-2) και Marvin Musquin(2-1) είχαν σχετικά καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη, αναγκάστηκαν και οι δύο να αλλάξουν γυαλιά περνώντας από τα pits στο πρώτο σκέλος και μοιράστηκαν σκέλη και βαθμούς στο τέλος του αγώνα με τον Musquin να κερδίζει εκμεταλλευόμενος το bonus της νίκης του δεύτερου σκέλους. Ο Γάλλος κατέκτησε τον τρίτο του φετινό αγώνα και παρέμεινε 15 βαθμούς πίσω στην βαθμολογία από τον Tomac που κατέλαβε την δεύτερη θέση του βάθρου της Unadilla. Μετά από εκπληκτικές εκκινήσεις και φοβερή οδήγηση στην λάσπη ο αντικαταστάτης στην Rockstar Energy Husqvarna του Jason Anderson, Phil Nicholetti(3-5) κατάφερε να κρατήσει πίσω του μεγάλα ονόματα ανεβαίνοντας στο πρώτο πρώτο βάθρο της καριέρας του(τρίτος) μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Νέα Υόρκη. Ο επίσης τοπικός Justin Barcia(8-3) έπρεπε να παλέψει με κακές εκκινήσεις, αρκετές πτώσεις και σκληρό ανταγωνισμό για να τερματίσει στην τέταρτη θέση της ημέρας. Εντυπωσίασε στο δεύτερο σκέλος όταν μετά από δύο πτώσεις κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση μαχόμενος στην μεγαλύτερη διάρκεια του σκέλους με τον Cooper Webb, μια προσπάθεια που τελικά άξιζε καθώς ο Barcia πέρασε τον Ken Roczen για την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Σταθερή απόδοση από τον Blake Baggett(5-6), εκμεταλλέυτηκε τις καλές του εκκινήσεις καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον αγώνα. Καλές εκκινήσεις αλλά και καλή οδήγηση στην λάσπη πραγματοποίησε ο Benny Bloss(4-10) για την έκτη θέση του αγώνα.

 

Ο D.Ferrndis είναι σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα 250.

Κατηγορία 250
Η λάσπη της Unadilla ανέδειξε νέα ταλέντα και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα των πρωταγωνιστών της κατηγορίας με τους νεαρούς Michael Mosiman, Cameron McAdoo και Mitchell Harrison να οδηγούν με αξιώσεις διαδοχικά τα δύο σκέλη και τους φτασμένους Dylan Ferrandis και Aaron Plessinger να ρισκάρουν στο δύσκολο τερέν. Ο Ferrandis(1-1) και στα δύο σκέλη κατάφερε να κάνει τα λιγότερα λάθη, είχε μέτριες εκκινήσεις αλλά βρήκε τελικά τον δρόμο για την πρωτοπορία, κερδίζοντας πολλές μάχες. Έπρεπε όμως στο τέλος να αντέξει και στην πίεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Plessinger(2-2) που είχε παρόμοιο αγώνα με τον Γάλλο. Ο Ferrandis τελικά κατέκτησε την δεύτερη φετινή του νίκη με τον Plessinger να τερματίζει στην δεύτερη θέση μεγαλώνοντας εντυπωσιακά το βαθμολογικό του προβάδισμα. Το πρώτο βάθρο της καριέρας του πέτυχε ο Harrison(4-4) πραγματοποιώντας καλές εκκινήσεις και μάλιστα δίνοντας την μάχη της πρώτης θέσης στο δεύτερο σκέλος για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Καλές εκκινήσεις αλλά και πτώσεις περιόρισαν τον Joey Savatgy(8-3) στην τέταρτη θέση ενώ είχε το ρυθμό για να τερματίσει στο βάθρο. Αρκετά λάθη και πτώσεις έφεραν τον Chase Sexton(5-8) στην πέμπτη θέση ενώ άτυχος ήταν ο έκτος Shane McElrath(3-14) μετά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος την στιγμή που και αυτός θα μπορούσε να έχει φύγει με μια θέση στο βάθρο από την Unadilla.


Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 18/8/18 Budds Creek WA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...