ΑΜΑ ΜΧ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο Α.PLESSINGER ΣΤΑ 250

Φτάνοντας στον προτελευταίο αγώνα του AMA Motocross 2018 με 75 βαθμούς προβάδισμα στην βαθμολογία, ο Aaron Plessinger δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει νωρίς τον πρώτο του τίτλο στα 250 αν και η νίκη του αγώνα πήγε στον RJ Hampshire που και αυτός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ολοταχώς για τον δεύτερο του τίτλο στα 450 βαδίζει ο Eli Tomac που πήρε λίγο δύσκολα την νίκη στο Budds Creek.

To γύρισε ο E.Tomac στο Budds Creek. 

Κατηγορία 450
Στο Budds Creek o Marvin Musquin έχασε μια σημαντική ευκαιρία να πλησιάσει τον Eli Tomac στην βαθμολογία και να πάει με ψυχολογικό πλεονέκτημα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη του αγώνα με τον Tomac να μην έχει καλές εκκινήσεις και μάλιστα να δυσκολεύεται στο πρώτο σκέλος να ανέβει θέσεις. Όμως ο Tomac(3-1) υπερασπίστηκε άξια την πρωτοπορία του στην βαθμολογία καταφέρνοντας να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρώτου σκέλους και να κατακτήσει το δεύτερο κερδίζοντας την όγδοη φετινή του νίκη, αυξάνοντας μάλιστα το προβάδισμα του στην βαθμολογία στους είκοσι βαθμούς. Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου φετινού αγώνα βρέθηκε ο Ken Roczen(1-3) κλέβοντας την πρώτη θέση από τον Musquin στο πρώτο σκέλος όμως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επέλαση του Tomac αλλά και στην επίθεση των τελευταίων γύρων του Blake Baggett στο δεύτερο. Ο Γερμανός έχασε στην ισοβαθμία της τελικής κατάταξης από τον Tomac με το bonus της νίκης του δεύτερου σκέλους τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Ο Musquin(2-4) κατέλαβε την τρίτη θέση με τον Baggett(5-2) να τερματίζει τέταρτος, αντιμετωπίζοντας πτώση στο πρώτο σκέλος αλλά και με εντυπωσιακή επίθεση για την πρώτη τριάδα στο δεύτερο. Ακόμα ένας αγώνας με πτώση για τον Justin Barcia(6-5) περιορίζοντας τον στην πέμπτη θέση, με τον Phill Nickoletti(7-6) να καταλαμβάνει την έκτη θέση συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις πάνω στην Husqvarna που τον κράτησε στην ομάδα παρά την επιστροφή του Jason Anderson στην αγωνιστική δράση. Ο φετινός πρωταθλητής AMA Supercross 450 Anderson, επέστρεψε μετά από τραυματισμό στην αρχή της σεζόν του AMA Motocross και παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Στο δεύτερο όμως δεν αγωνίστηκε προφανώς καταβεβλημένος από την προσπάθεια.

Αποτελέσματα Budds Creek, 450

Φέτος ήταν η χρονιά του Aaron Plessinger.

Κατηγορία 250
Φέτος ήταν η χρονιά του Aaron Plessinger. Μετά την κατάκτηση του Supercross τίτλου στα 250 Δύσης, ακολούθησε μια σταθερή και νικηφόρα πορεία στο AMA Motocross 2018, καταφέρνοντας να πάρει νωρίς τον φετινό τίτλο. Στο Budds Creek o Plessinger(1-11) θα μπορούσε να έχει πάρει και την νίκη καθώς έστριψε πρώτος μετά τις δύο εκκινήσεις και οδήγησε και τα δύο σκέλη. Στο πρώτο κατάφερε να πάρει την νίκη κατακτώντας και μαθηματικά τον τίτλο της κατηγορίας, ενώ στο δεύτερο η κατάκτηση του πρωταθλήματος μάλλον τον επηρέασε, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση του και μαζί αρκετές θέσεις στην κατάταξη ενώ είχε και μια πτώση. Στο τέλος της ημέρας τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας. Η κατάκτηση του τίτλου από τον Plessinger ήταν η μια πλευρά της ιστορίας των 250 στο Budds Creek. Η άλλη πλευρά ήταν του νικητή του αγώνα RJ Hampshire(2-1) όπου μετά από καλές εκκινήσεις κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και να κρατήσει την πρώτοπορία μετά την οπισθοχώρηση του Plessinger στο δεύτερο, για να κατακτήσει το πρώτο του σκέλος και την πρώτη νίκη της καριέρας του. Η ημέρα ήταν σημαντική και για την Geico Honda όχι μόνο γιατί ο Hampshire πήρε την νίκη αλλά και γιατί ο “rookie” Chase Sexton(7-2) κατάφερε να τον ακολουθήσει στην δεύτερη θέση του βάθρου μετά από δύο σκέλη γεμάτα μάχες. Οι καλές εκκινήσεις του Michell Harrison(4-5) τον βοήθησαν να αποδείξει ότι η καλή του εμφάνιση στην Unadilla δεν ήταν τυχαία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο Budds Creek. Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο Austin Forkner(3-7) αντιμετώπισε πτώσεις χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση της ημέρας μπροστά από τον έκτο στον αγώνα και δεύτερο της βαθμολογίας Alex Martin(10-4), που στους τελευταίους αγώνες δεν μπόρεσε να επιτεθεί στον Plessinger για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

RJ Hampshire  και C.Sexton κάνουν το ένα-δύο στο δεύτερο σκέλος των 250 αλλά και στο βάθρο του Budds Creek. 

Αποτελέσματα Budds Creek, 250

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 25/8/2018 Ironman IN.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...