AMA MX – O E.TOMAC ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ 450 ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

Στον τελευταίο αγώνα για ακόμα μια φορά κρίθηκε το πρωτάθλημα AMA Motocross 2018 στην κατηγορία των 450 με τον Eli Tomac να καταφέρνει να πάρει τον δεύτερο σερί τίτλο της καριέρας του. Στον λασπερό αγώνα του Ironman όμως ο Justin Barcia έδειξε την δύναμη του στις ιδιαίτερες συνθήκες κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα με διπλή νίκη. Στα 250 ο πρωταθλητής της κατηγορίας από τον προηγούμενο αγώνα Aaron Plessinger, έκλεισε με νίκη την χρονιά.

Με τον γνωστό περιπετειώδη τρόπο ο Eli Tomac κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στα 450. 

Κατηγορία 450
Φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα με 15 βαθμούς προ πορείας έναντι του Marvin Musquin, ο Eli Tomac προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την καλή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, για να πάρει την νίκη αλλά και το πρωτάθλημα καθώς ο Γάλλος είχε προβλήματα πίσω του. Ωστόσο ο Justin Barcia δεν επέτρεψε στον Tomac να πάρει το σκέλος και ο Musquin τερμάτισε στην τέταρτη θέση που τον κράταγε ζωντανό για μόλις έναν βαθμό στην μάχη του πρωταθλήματος. Στο τελευταίο σκέλος όμως ο Tomac παρά την κακή του εκκίνηση κατάφερε να πάρει παραπάνω από έναν βαθμό που χρειαζόταν, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του στην κατηγορία. Πάλεψε μέχρι το τέλος για την τρίτη θέση στην βαθμολογία ο Justin Barcia(1-1), κερδίζοντας την μάχη από τον Tomac στο πρώτο σκέλος και κρατώντας πίσω του τον τρίτο στην βαθμολογία Ken Roczen στο δεύτερο. Όμως στο τέλος ο Barcia έμεινε με την γλυκιά γεύση της νίκης του τελευταίου αγώνα, επιστρέφοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου από το 2013, χάνοντας στο τέλος την τρίτη θέση στην βαθμολογία από τον δεύτερο στον αγώνα Roczen(3-2). Ο Marvin Musquin(4-3) σε ακόμα ένα Ironman δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια δυνατή εμφάνιση για να κατακτήσει τον τίτλο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση ενώ για δεύτερη χρονιά παρέμεινε δεύτερος στην βαθμολογία. Τα στρατηγικά αποτελέσματα του πρωταθλητή πλέον Tomac, ήταν αρκετά για να τον φέρουν στην τέταρτη θέση του αγώνα, με τον Cooper Webb(9-4) να τερματίζει στην πέμπτη θέση και τον εξαιρετικό στην λάσπη πρωταθλητή Καναδά Tyler Medaglia(7-6) να καταλαμβάνει την έκτη θέση.

Η πρώτη φετινή νίκη του J.Barcia ήρθε στον τελευταίο αγώνα, όμως δεν ήταν αρκετή για να τον ανεβάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

  

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας A.Plessinger250 έκλεισε με νίκη την χρονιά.

Κατηγορία 250
Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας από τον προηγούμενο αγώνα, ο Aaron Plessinger(1-1) απαλλαγμένος από στρατηγικές σκοπιμότητας αλλά και σε συνθήκες με λάσπη που ο ίδιος απολαμβάνει στην αγαπημένη του πίστα το Ironman, κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη σημειώνοντας την έκτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Ο φετινός πρωταθλητής στο πρώτο σκέλος έπρεπε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Justin Cooper και Chase Sexton ενώ στο τελευταίο σκέλος της χρονιάς πήρε την πρωτοπορία εύκολα από τον RJ Hampshire. Συνολικά ο Plessinger κέρδισε 11 από τα 24 σκέλη του πρωταθλήματος και οι πέντε από τις έξη του νίκες ήρθαν με επικράτηση και στα δύο σκέλη. Στην λάσπη του Ironman το λάθος ήταν εύκολο και ο RJ Hampshire(4-3) φαίνεται να το γνώριζε καλύτερα από τους υπόλοιπους. Αν και στο δεύτερο σκέλος άρπαξε και αυτός την πτώση του, ωστόσο ήταν ο πιο σταθερός και στα δύο σκέλη, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον αγώνα. Δυστυχώς αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, μένοντας στην τέταρτη θέση, 15 βαθμούς πίσω από τον J.Cooper. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην λάσπη ο C.Sexton(2-6) όσο παρέμενε όρθιος, καθώς είχε πτώσεις και στα δύο σκέλη και ειδικά στο δεύτερο, του στέρησαν μια καλύτερη θέση από την τρίτη που τελικά κατέλαβε στον αγώνα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Colt Nichols(8-2) κερδίζοντας σκληρές μάχες με δυνατά ονόματα της κατηγορίας στο δεύτερο σκέλος. Με το μυαλό του στην τρίτη θέση  της βαθμολογίας ο “rookie” της κατηγορίας Justin Cooper(3-7) είχε μια καλή και μια κακή εκκίνηση που επιρέασαν τα αποτελέσματα του στον αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση Εξασφάλισε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, εντυπωσιάζοντας στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά στην κατηγορία. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Austin Forkner(7-5) ολοκληρώνοντας μια απογοητευτική χρονιά για τον ίδιο αλλά και για πάλαι ποτέ κυρίαρχο της κατηγορίας Pro Circuit Kawasaki.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...