MXGP – MIA ANAΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο J.HERLINGS

Ο Jeffrey Herlings, στον 18ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2018 στην Afyon της Τουρκίας, έκανε το μεγάλο βήμα και βρέθηκε μόλις πέντε βαθμούς μακρυά από την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην κατηγορία, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της MXGP. Την πρώτη φετινή νίκη που έψαχνε ο Thomas Covington στην ΜΧ2 εδώ και αρκετούς αγώνες, τελικά ήρθε στην Τουρκία.

Η φετινή αποστολή έχει σχεδόν τελειώσει για τον J.Herlings.

Κατηγορία ΜXGP
To GP της Τουρκίας δεν ξεκίνησε καλά με τον τραυματισμό του Romain Febvre στα δοκιμαστικά να τον θέτει εκτός αγώνα, χωρίς όμως να έχει κάτι το σοβαρό και πιθανότατα θα επιστρέψει στο επόμενο GP. Με σχετικά λίγες συμμετοχές στην ολοκαίνουργια πίστα του ημερολογίου, δεν είχαμε μεγάλες μάχες στην κατηγορία, με τον Herlings(1-1) να έχει καλές εκκινήσεις να μπορεί να ελέγξει και τα δύο σκέλη παρά την ίωση που αντιμετώπιζε, κερδίζοντας σχετικά άνετα τον αγώνα. Αυτή η διπλή του νίκη σε συνδυασμό με τα προβλήματα του δεύτερου της βαθμολογίας Antonio Cairoli, τον έφεραν μόλις πέντε βαθμούς μακρυά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που αναμένεται να γίνει στον επόμενο αγώνα μέσα στην πατρίδα του Ολλανδού, στο GP του Assen. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Tim Gajser(3-2) ήταν σε απόσταση βολής από τον Helrings, περιμένοντας να εκμεταλλευτεί το όποιο λάθος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Ο Σλοβένος τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Clement Deasalle(4-3) τρίτο, με τους δύο οδηγούς να συνεχίζουν την μεγάλη τους μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην βαθμολογία. Με μια κακή και μια καλή εκκίνηση ο Gautier Paulin(8-4) κατάφερε τελικά να πάρει την τέταρτη θέση στον αγώνα. Η μαχητικότητα του Jeremy vanHorebeek(5-6) είναι ανεβασμένη στους τελευταίους αγώνες, και θέσεις όπως η πέμπτη που τερμάτισε είναι σημαντικές καθώς είναι σε αναζήτηση συμβολαίου για την επόμενη χρονιά. Μαχητικός στην Afyon ήταν και ο Jeremy Seewer(7-5) καταφέρνοντας να συμπληρώσει την πρώτη εξάδα. Ο δεύτερος της βαθμολογίας και εννέα φορές πρωταθλητής Antonio Cairoli(2-15) κέρδισε πολλές μάχες για την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο μια πτώση στον πρώτο γύρο τον έβαλε σε περιπέτειες τερματίζοντας τελικά στην όγδοη θέση του GP, χάνοντας πολλούς βαθμούς στο κυνήγι του φετινού τίτλου.

Αποτελέσματα Afyon, MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 42 p.; 3. Clement Desalle (BEL, KAW), 38 p.; 4. Gautier Paulin (FRA, HUS), 31 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 31 p.; 6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 30 p.; 7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 29 p.; 8. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 28 p.; 9. Shaun Simpson (GBR, YAM), 25 p.; 10. Tommy Searle (GBR, KAW), 23 p.

Πριν φύγει για την Αμερική, ο T.Covington ήθελε μια νίκη στο παγκόσμιο. Τώρα μπορεί να φύγει ήσυχος. 

Κατηγορία ΜΧ2
Εδώ και αρκετούς αγώνες ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Jorge Prado και Pauls Jonass έχει μπει ανάμεσα ο Thomas Covington, προσπαθώντας να τους κλέψει μια νίκη. Στην Afyon το κατάφερε κερδίζοντας την μεγάλη μάχη του πρώτου σκέλους με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας ενώ στο δεύτερο, μια πτώση στέρησε από τον Covington(1-3) την πρωτοπορία και την πρώτη του GP κατάκτηση με διπλή νίκη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Pauls Jonass(6-1) έχοντας μια άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος μετά από σύγκρουση στον αέρα με τον Prado! Ο περσινός πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για την κατάκτηση του δεύτερου σκέλους, μαζεύοντας στο τέλος της ημέρας την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Thomas Olsen(5-2) έπρεπε να ανεβάσει την απόδοση του στους τελευταίους αγώνες αν ήθελε να κρατήσει την τρίτη θέση στην βαθμολογία και τελικά το έκανε επιστρέφοντας στο βάθρο της κατηγορίας καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην Afyon. Με όλο και πιο συχνές καλές εμφανίσεις ο Hunter Lawerence(2-5) πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο βάθρο, με την τέταρτη θέση να έρχεται μετά από ισοβαθμία με τον τρίτο στην Τουρκία, Olsen. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Ben Watson(4-4) κέρδισε πολλές μάχες καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και έκτο στον αγώνα Prado(3-7) που έχασε πολλές θέσεις μετά τα μισά του δεύτερου σκέλους, λόγω αδιαθεσίας.

Αποτελέσματα Afyon, MX2: 1. Thomas Covington (USA, HUS), 45 points; 2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 40 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 38 p.; 4. Hunter Lawrence (AUS, HON), 38 p.; 5. Ben Watson (GBR, YAM), 36 p.; 6. Jorge Prado (ESP, KTM), 34 p.; 7. Anthony Rodriguez (VEN, YAM), 29 p.; 8. Michele Cervellin (ITA, YAM), 23 p.; 9. Henry Jacobi (GER, HUS), 23 p.; 10. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 21 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 833
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 738
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 619
4. Tim Gajser (SLO, HON), 591
5. Romain Febvre (FRA, YAM), 544
6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 514
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 475
8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 423
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 404
10. Max Anstie (GBR, HUS), 328

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 773
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 749
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 593
4. Ben Watson (GBR, YAM), 551
5. Thomas Covington (USA, HUS), 525
6. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 483
7. Jago Geerts (BEL, YAM), 346
8. Michele Cervellin (ITA, YAM), 337
9. Hunter Lawrence (AUS, HON), 305
10. Henry Jacobi (GER, HUS), 301

Επόμενος αγώνας 16/9/18 Assen Ολλανδία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...