MXGP – O J.HERLINGS ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ!

Σε ονειρεμένο σενάριο εξελίχθηκε ο 19ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2018 για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας MXGP Jeffrey Herlings καταφέρνοντας να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία με νίκη, μέσα στην πατρίδα του την Ολλανδία και την πίστα του Assen. Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado έφυγε με διπλή νίκη από την άμμο του Assen και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο TC #222 προσπάθησε να αντισταθεί όποτε μπορούσε στον ασταμάτητο φέτος J.Herlings #84. 

Κατηγορία MXGP
O Jeffrey Herlings ήθελε μόνο πέντε βαθμούς στο ολλανδικό GP για να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Παρά τις κακές του εκκινήσεις, την αντίσταση του Antonio Cairoli και μια πτώση, ο Ολλανδός κατάφερε να παραμείνει συγκεντρωμένος, προσφέροντας στους συμπατριώτες του μοναδικό θέαμα, κατακτώντας τον τίτλο αλλά και τα δύο σκέλη του Assen.  H νίκη στον αγώνα ήρθε με τον κλασικό τρόπο Herlings, αφήνοντας πολλά δευτερόλεπτα πίσω του τον δεύτερο του αγώνα και ρίχνοντας γύρo μέχρι και την έβδομη θέση! Όσο για τον φετινό τίτλο, ο Ολλανδός στην δεύτερη του χρονιά στην ΜΧGP, κέρδισε 16 αγώνες και 31 σκέλη χάνοντας μάλιστα ένα GP λόγω τραυματισμού. Ο 24χρονος επιβεβαίωσε το προσωνύμιο του “bullet”(σφαίρα) πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους σχεδόν σε όλους τους φετινούς αγώνες ενώ κατέκτησε τις περισσότερες pole positions μέσα στην χρονιά. Στο Assen o εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli(2-2) ήξερε ότι δεν είχε ελπίδες για τον φετινό τίτλο αλλά δεν άφησε τον Herlings να έχει ένα εύκολο σαββατοκύριακο. Αντιστάθηκε και τελικά έχασε το φετινό πρωτάθλημα αλλά και το ολλανδικό GP μαχόμενος, όπως αρμόζει σε ένα πρωταθλητή. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση και τώρα ελπίζει να μπορέσει να κερδίσει τον Herlings στον τελευταίο αγώνα μέσα στην πατρίδα του την Ιταλία και το GP της Imola. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση του αγώνα μεταξύ των Max Anstie. Glenn Coldenhoff και Tim Gajser με τελικό νικητή τον Anstie(3-4), που εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις και παρέμεινε κοντά στην πρώτη τριάδα του αγώνα, αντίθετα από τον τέταρτο Coldenhoff(5-3) που έκανε το λάθος στο πρώτο σκέλος έχοντας μια πτώση ενώ βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του αγώνα. Ο Coldnehoff παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να οδηγεί το δεύτερο σκέλος, δεν κατάφερε να κάνει το βάθρο πορτοκαλί και να ανεβάσει ακόμα μια Ολλανδική σημαία στον ιστό του Assen . Σημαντική συγκομιδή βαθμών για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα είχε ο πέμπτος στον αγώνα Gajser(4-5) μειώνοντας στους 20 βαθμούς την απόσταση του από τον Clement Desalle που αν και Βέλγος, δεν τα πάει και πολύ καλά με την άμμο. Αντίθετα ο Βρετανός και μόνιμος κάτοικος του Lommel Shaun Simpson(6-6) κατάφερε να μπει στη πρώτη εξάδα πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα φετινά του αποτελέσματα.

Αποτελέσματα Assen, MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 44 p.; 3. Max Anstie (GBR, HUS), 38 p.; 4. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 36 p.; 5. Tim Gajser (SLO, HON), 34 p.; 6. Shaun Simpson (GBR, YAM), 30 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, HUS), 27 p.; 8. Clement Desalle (BEL, KAW), 26 p.; 9. Kevin Strijbos (BEL, KTM), 23 p.; 10. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 22 p.

Με την νίκη του στο Assen o J.Prado ουσιαστικά κέρδισε τον τίτλο στην ΜΧ2.

Κατηγορία MX2
Με όπλο του τις εξαιρετικές εκκινήσεις του ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado(1-1) κατάφερε να αυξήσει τις φετινές του hole shots στις 22 και να βρεθεί σε θέση ισχύος στο GP του Assen. Αντιμετωπίζοντας ανταγωνισμό από Thomas Covington και Hunter Lawrence ο Ισπανός κρατήθηκε σε εγρήγορση και στα δύο σκέλη πάρα την ασφάλεια(στην βαθμολογία) που του προσέφεραν τα προβλήματα του άμεσου διεκδικητή του τίτλου Pauls Jonass. O Prado κατάφερε τελικά να κερδίσει το Ολλανδικό GP και τώρα θέλει μόνο τέσσερις βαθμούς για να πάρει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Οι καλές εκκινήσεις του νικητή στο προηγούμενο GP Thomas Covington(3-3), τον έφεραν να παλεύει ακόμα και για την πρώτη θέση αλλά ο Αμερικάνος δεν είχε την αντοχή του Ισπανού στην άμμο. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο τέλος της περιόδου. Παρά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος ο Thomas Olsen(2-4) πέτυχε ένα από τα καλύτερα φετινά του αποτελέσματα ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αυτό το αποτέλεσμα του εξασφάλισε ουσιαστικά την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Μέσα στην πατρίδα του ο Calvin Vlaanteren(5-2) προσπάθησε να πάρει τουλάχιστον ένα σκέλος και να ανέβει στο βάθρο χωρίς όμως να το πετύχει τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας. Οι μέτριες εκκινήσεις του Ben Watson(4-5) τον έφεραν μακριά από την πρώτη τριάδα και κυριότερα μακριά από τον Olsen τον οποίο κυνηγάει για την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Ο Watson πήρε την πέμπτη θέση στου αγώνα μπροστά από τον έκτο του αγώνα και περσινό πρωταθλητή Pauls Jonass(8-6) που είχε ένα καταστροφικό GP με πτώσεις και στα δύο σκέλη, χάνοντας στην ουσία, κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην κατηγορία.

Αποτελέσματα Assen, MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Thomas Covington (USA, HUS), 40 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 p.; 4. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 38 p.; 5. Ben Watson (GBR, YAM), 34 p.; 6. Pauls Jonass (LAT, KTM), 28 p.; 7. Michele Cervellin (ITA, YAM), 28 p.; 8. Hunter Lawrence (AUS, HON), 26 p.; 9. Adam Sterry (GBR, KAW), 24 p.; 10. Jago Geerts (BEL, YAM), 20 p.

Πως είναι να κερδίζεις τον πρώτο σου τίτλο στην κορυφαία κατηγορία MXGP!

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 883
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 782
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 645
4. Tim Gajser (SLO, HON), 625
5. Romain Febvre (FRA, YAM), 544
6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 541
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 511
8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 445
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 404
10. Max Anstie (GBR, HUS), 366

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 823
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 777
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 633
4. Ben Watson (GBR, YAM), 585
5. Thomas Covington (USA, HUS), 565
6. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 521
7. Jago Geerts (BEL, YAM), 366
8. Michele Cervellin (ITA, YAM), 365
9. Hunter Lawrence (AUS, HON), 331
10. Henry Jacobi (GER, HUS), 311

Επόμενος αγώνας 30/9/18 Imola Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...