MXON 2018 – Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ R.FEBVRE

Μετά τον τραυματισμό του Romain Febvre στο GP της Τουρκίας, η συμμετοχή του στους επόμενους αγώνες σε Ολλανδία και Ιταλία ήταν αμφίβολη παρά το ότι ο τραυματισμός του με το ένα σπασμένο πλευρό και την διάσειση δεν έδειχναν τόσο σοβαρά. Ο ίδιος όμως δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να επιστρέψει στους αγώνες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί να αποδώσει το 100% και δεν θα ήθελε να ρισκάρει με την ομάδα της Γαλλίας στο φετινό Motocross των Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Οκτωβρίου.

Έτσι η γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Febvre με μια επιλογή που δεν θα φανταζόταν κανείς. Στην κατηγορία ΟPEN με τους τρικολόρ θα αγωνιστεί ο Jordi Tixier που μετά τον χωρισμό του με την ομάδα της BOS στην αρχή της χρονιάς, δεν έχει ομάδα το προσεχές διάστημα. H επιλογή του Marvin Musquin που αγωνίζεται στην Αμερική όπου θα πραγματοποιηθεί και το MXoN του 2018, από ότι φαίνεται δεν συζητήθηκε καν, αφού η γαλλική ομοσπονδία κρατάει το “μανίατικο’ από το περσινό Εθνών, όπου ο Musquin είχε αρνηθεί την πρόταση να εκπροσωπήσει την Γαλλία, για να προετοιμαστεί καλύτερα για το Monster Energy Cup.

Βέβαια, ποιος θα περίμενε πέρσι ότι με τον Christophe Charlier που μόλις είχε επιστρέψει από το International Six Days, οι Γάλλοι θα δικαιονόντουσαν για την επιλογή τους κερδίζοντας το τέταρτο σερί MXoN στο Matterley Basin.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...