WMX 2018 – H K.FONTANESI ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ανακάμπτοντας από κακές εκκινήσεις η πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross Γυναικών Kiara Fontanesi, κατάφερε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις και να κερδίσει το GP της Imola, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του έκτου της παγκόσμιου τίτλου, μέσα στην πατρίδα της την Ιταλία.

Η Fontanesi αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς έναν τραυματισμό που δεν της επέτρεπε να αγωνίζεται στο 100% παρόλα αυτά παρέμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου κοντράροντας την εξαιρετική φέτος Cortney Duncan. Στο προτελευταίο GP όμως τα πράγματα άλλαξαν με τον τραυματισμό και εγκατάλειψη του πρωταθλήματος από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Duncan και με την διπλή νίκη της Fontanesi στην Ολλανδική άμμο, η Ιταλίδα τέθηκε επικεφαλής με οχτώ βαθμούς διαφοράς από την δεύτερη Nancy Van De Ven. Η Ολλανδή κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος της Imola όταν η Fontanesi δεν είχε καλή εκκίνηση και άργησε να βρεθεί πίσω της, χάνοντας την μάχη στον τελευταίο γύρο. Όμως όπως δήλωσε η Fontanesi(2-1), δεν ήθελε τον τίτλο αν δεν κέρδιζε μέσα στην πατρίδα της κάτι που τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει κερδίζοντας τον δεύτερο σκέλος αφήνοντας την Van De Ven(1-2) πίσω της.  Διατηρώντας τους οχτώ βαθμούς διαφοράς η Kiara κατάφερε να πάρει τον έκτο της τίτλο στον θεσμό πέφτοντας μέσα στις αγκαλιές του Ιταλικού κοινού που έσπευσε να την αποθεώσει, χαρίζοντας τους ακόμα μια διάκριση μέσα στον Σεπτέμβριο, μετά την κατάκτηση του Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών Γυναικών με τα χρώματα της Ιταλίας. Με δύο τρίτες θέσεις η Larissa Pepenmeier(3-3) συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών, ένα βάθρο που αντικατοπτρίζει την τελική τριάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα Imola WMX: 1. Kiara Fontanesi (ITA, YAM), 47 points; 2. Nancy Van De Ven (NED, YAM), 47 p.; 3. Larissa Papenmeier (GER, SUZ), 40 p.; 4. Amandine Verstappen (BEL, KTM), 34 p.; 5. Sara Andersen (DEN, KTM), 33 p.; 6. Stephanie Laier (GER, KTM), 31 p.; 7. Shana van der Vlist (NED, KTM), 28 p.; 8. Mathilde Denis (FRA, YAM), 23 p.; 9. Virginie Germond (SUI, KTM), 20 p.; 10. Justine Charroux (FRA, YAM), 20 p.

Βαθμολογία WMX
1. Kiara Fontanesi (ITA, YAM), 260
2. Nancy Van De Ven (NED, YAM), 252
3. Larissa Papenmeier (GER, SUZ), 231
4. Courtney Duncan (NZL, YAM), 184
5. Stephanie Laier (GER, KTM), 183
6. Amandine Verstappen (BEL, KTM), 180
7. Shana van der Vlist (NED, KTM), 150
8. Natalie Kane (IRL, HON), 132
9. Sara Andersen (DEN, KTM), 119
10. Line Dam (DEN, HON), 102

Βαθμολογία Κατασκευαστών WMX
1. Yamaha, 297
2. Suzuki, 231
3. KTM, 212
4. Honda, 152
5. Kawasaki, 49
6. Husqvarna, 18

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...