ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ MOTOCROSS ΤΟ 2019

Η Youthstream σε συνεργασία με την FIM, αποφάσισαν να αλλάξουν τα ηλικιακά στις κατηγορίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων motocross, δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες σε ΄νέους αναβάτες να διακριθούν μέσα από αυτούς τους θεσμούς.

Τα τελευταία χρόνια, με την δουλειά που έχει γίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στις κορυφαίες κατηγορίες ΜΧGP και MX2 αγωνίζονται οι πιο γρήγοροι αναβάτες στον κόσμο. Η Youthstream θέλοντας να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς αποφάσισε να αλλάξει τα ηλικιακά όρια αλλά και τις κατηγορίες, για να δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε νέα ταλέντα να διακριθούν.

Βλέποντας αναβάτες που αγωνίζονται στην ΜΧ2 και περνούν τα 23 τους έτη, να ξαναγυρίζουν στην EMX250 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στερώντας θέσεις σε ομάδες από νέους οδηγούς, αποφάσισε να εφαρμόσει το 2019 ηλικιακό όριο και στην EMX250 με όριο επίσης τα 23 έτη. Για τον ίδιο λόγο, θέλοντας να μην στερήσει από κανέναν να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η δίχρονη EMX300 μειώνεται σε κυβικά πέφτοντας στα 250 και δεν θα υπάρχουν ηλικιακά όρια σε αυτήν την κατηγορία.

Επίσης για να μην υπάρξουν προβλήματα με τις νέες αλλαγές στο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών, στην κατηγορία των 250cc, το ηλικιακό όριο αυξάνεται από 21 έτη σε 23. Τέλος στην κατηγορία EMX85 το ανώτατο ηλικιακό όριο μειώνεται στα 14 έτη, κάτι που ισχύει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX Junior.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...