TO RED BULL STRAIGHT RHYTHM ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ!

Το Red Bull Straight Rhythm 2018 ήταν ένας πραγματικά ξεχωριστός αγώνας με μονομαχίες που κρίθηκαν τις περισσότερες φορές στο νήμα του τερματισμού. H έμπνευση των διοργανωτών να βάλουν στον αγώνα μόνο δίχρονες μοτοσυκλέτες αλλά και το γεγονός ότι συμμετείχαν εν ενεργεία και “εν αποστρατεία” αναβάτες του supercross έκανε τον αγώνα πραγματικά ξεχωριστό.

Οι νικητές
Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Shane McElrath ήταν ο νικητής της κατηγορίας 250 τετράχρονα και παρά το γεγονός ότι φέτος οδήγησε για πρώτη φορά δίχρονο 250, κατάφερε να πάρει την νίκη κερδίζοντας στον τελικό τον Ryan Dungey που και αυτός είχε μικρή εμπειρία από δίχρονες μοτοσυκλέτες. O Carson Brown είναι ένας νεαρός αναβάτης που έχει διακριθεί σε αγώνες Arenacross και διάφορα motocross και supercross event’s. Από φέτος μπορεί να βάλει στο βιογραφικό του και το Red Bull Straight Rhythm ως νικητής των 125cc αφού κατάφερε να κερδίσει στον τελικό τον Aj Catanzaro.

Η μάχη που όλοι περίμεναν
Ανάμεσα στου παλιούς αγωνιζόμενους ήταν πολλά και ξεχωριστά ονόματα που πραγματικά εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και φυσικά τις επιδόσεις τους. Ο αειθαλής Mike Brown στα 47 του χρόνια και μετά από πολλές συμμετοχές σε διαφορετικά αθλήματα μοτοσυκλέτας έδειξε ότι ακόμα το έχει στο supercross καταφέρνοντας να προκριθεί στου αγώνες αποκλεισμού μετά τα χρονομετρημένα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έδωσαν οι παρουσίες, του Christophe Pourcel συμμετέχοντας σε δύο κατηγορίες 150 και 250, του μέσα σε όλα Ryan Sipes αλλά και του Josh Grant που θυμήθηκε στα προημιτελικά τις μάχες του στα 250 Lites με τον Ryan Villopoto από τον οποίο αποκλείστηκε με τερματισμούς στο photo-finish. Βέβαια όταν στις συμμετοχές δίπλα από τον Villopoto υπάρχει το όνομα του Ryan Dungey, δύο οδηγών που διεκδικούσαν πρωταθλήματα πριν από μια πενταετία, ήταν λογικό, όλοι να ελπίζουν ότι θα συναντηθούν στις προκριματικές σειρές, καθώς ήταν αδύνατον να βρεθούν στον τελικό μετά την κατάταξη των χρονομετρημένων. Η επιθυμία του κοινού έγινε πραγματικότητα στα ημιτελικά και οι δύο οδηγοί αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με δίχρονο 250, με τον Dungey να κερδίζει την μονομαχία και να περνάει στον τελικό.

O Ryan Villopoto έντυσε το YZ250 του στα χρώματα του 1991 και έδωσε σκληρές μάχες για να αποκλείσει τους Josh Grant και Jordon Smith, φτάνοντας στον Ryan Dungey. 

Back to 90’s
Με τόσους παλιούς αγωνιζόμενους στην λίστα συμμετοχών και φυσικά με την δίχρονη επιβολή στους κανονισμούς, δεν ήταν και δύσκολο να αφιερωθεί ο αγώνας στην χρυσή εποχή του supercross και την δεκαετία του 1990. Πολλοί αναβάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και κυρίως στην κατηγορία των 125 με τον βασιλιά του SX Jeremy McGrath  να έχει την τιμητική του με δύο μοτοσυκλέτες, να φέρουν το look από την αγωνιστική καριέρα του ζωντανού θρύλου.

Το πέρασμα του JM από την ΚΤΜ ήταν πολύ σύντομο και αν και δεν έγινε την δεκαετία του 1990, ωστόσο ήταν μια καλή αφορμή να ντυθεί στο χρώματα του βασιλιά του SX, ένας άλλος βασιλιάς, αυτός των δίχρονων Gared Steinke, που εντυπωσίασε πέρσι πάνω σε δίχρονη μοτοσυκλέτα.

Ο AJ Catanzaro τίμησε τα χρώματα του James Stewart(την εποχή που αγωνιζόταν στα 125), φτάνοντας στον τελικό των 125 μιμούμενος ακόμα και τους πανηγυρισμούς του JS σε κάθε του νίκη. Τερμάτισε τελικά δεύτερος στην κατηγορία. 

Στις αρχές του 1990 η μοτοσυκλέτα του McGrath ήταν κάπως έτσι. Ο Luke Renzland, αγωνίστηκε με αυτό το look έχοντας στο πλευρό του ένα παλιό μηχανικό του JM. O θώρακας είναι αυτός που φόραγε ο JM εκείνη την εποχή με το όνομα και το νούμερο του στην πλάτη. 

Οι διχρονάκιδες έφαγαν χώμα
Όταν ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας θα είναι αποκλειστικά με δίχρονα, οι κατεξοχήν διχρονάκιδες Ronnie Mac και Gared Steinke θα έτριβαν τα χέρια τους. Όμως ο ανταγωνισμός έδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει δίχρονα παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι αγωνίζονται στις καριέρες τους με τετράχρονα. Ο Ronnie Mac δεν προκρίθηκε στα χρονομετρημένα έχοντας μια πτώση, ενώ και ο βασιλιάς των δίχρονων όπως αποκαλούν τον Steinke, είχε πτώση στα προκριματικά κόντρα στον Ryan Morias και δεν συνέχισε τον αγώνα.

Ο βασιλιάς των δίχρονων Gared Steinke έχασε το στέμμα του στον απόλυτο δίχρονο αγώνα.

Για όσους έχασαν τον αγώνα στην ζωντανή μετάδοση, μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρους τους αγώνες στο video που ακολουθεί.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...