ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΜ SEE ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

Όταν μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών ζητάει την βοήθεια μιας εταιρείας εισαγωγής μοτοσυκλετών για την παραγωγή και εξέλιξη ενός μονοθεσίου Formula Student για την συμμετοχή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς με στόχο την εκπαίδευση των φοιτητών αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων, θα ήταν περίεργο αυτές οι δύο πλευρές να συνεργαστούν. Κι όμως η ΚΤΜ SEE αποδέχτηκε την πρόκληση και έγινε ο “Χρυσός Χορηγός” της PROM Racing NTUA FSAE Team του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσφέροντας έναν κινητήρα EXC 500 2012, ανταλλακτικά και την τεχνογνωσία γύρο από το συγκεκριμένο μοτέρ. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν μεγάλες διακρίσεις στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student FSAE μέσα στο 2018!

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των νέων χωμάτινων μοντέλων της αυστριακής εταιρείας, η KTM SEE νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο  στην Πεντέλη, μας παρουσίασε την συνεργασία της με την PROM Racing NTUA FSAE Team. Οι φοιτητές της φετινής ομάδας μας παρουσίασαν την δουλειά τους και ευχαρίστησαν την ΚΤΜ SEE για την μεγάλη βοήθεια που τους παρέχει στο project τους. Εμείς μείναμε εντυπωσιασμένοι από την δουλειά και τις επιτυχίες της ομάδας στους διαγωνισμούς αλλά και από την διάθεση της KTM SEE, μιας εταιρείας μοτοσυκλετών, να βοηθήσει μια ομάδα φοιτητών που διαγωνίζονται σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με την βελτίωση και εξέλιξη των αυτοκινήτων!

Πως όλο αυτό
Η PROM Racing NTUA FSAE Team του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χρειαζόταν έναν μονοκύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα, ο οποίος θα ήταν αρκετά αξιόπιστος ενώ δεν θα κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες καυσίμου. Η ΚΤΜ SEE κατέβασε από τα ράφια της έναν εκπαιδευτικό κινητήρα από EXC-F 500 του 2012, τον έκανε λειτουργικό και τον έδωσε στην ομάδα, μαζί με ανταλλακτικά αλλά και σεμινάρια επισκευής και λειτουργίας του συγκεκριμένου κινητήρα. Τώρα, το Formula Student είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε μέσω του Society of Automotive Engineers(SAE) δουλεύοντας σε ένα σενάριο που βάζει θεωρητικά τους σπουδαστές από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο τύπου Formula για μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Κάθε χρόνο το τα πανεπιστήμια συμμετέχουν κατασκευάζοντας ένα μονοθέσιο από την αρχή ενώ και οι ομάδες του κάθε πανεπιστημίου δεν είναι ίδιες. Φυσικά, το μονοθέσιο πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές και υπάρχουν μια σειρά αγωνισμάτων που θα πρέπει να διακριθεί σε κάθε διαγωνισμό.

Οι ομάδες διαγωνίζονται από την αρχή της κατασκευής δηλαδή από τον σχεδιασμό και το business plan της κατασκευής, φυσικά την ίδια την κατασκευή και τις επιδόσεις αλλά και το marketing προώθησης του μονοθεσίου τους. Τελικός στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα μονοθέσιο τύπου formula για τον απλό χομπίστα με καλά χαρακτηριστικά οδήγησης, λογικό κόστος και εργονομία ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αξιολογείται ως στοιχείο παραγωγής και όχι σαν πρωτότυπο αγωνιστικό μονοθέσιο. Η PROM Racing NTUA FSAE Team του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(ΕΜΠ) κατασκευάζει τα περισσότερα εξαρτήματα του μονοθεσίου της στο ΕΜΠ και συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες σε ελάχιστα πράγματα όπως για παράδειγμα ο κινητήρας και οι αναρτήσεις.

Αναλυτικά για τις δραστηριότητες της Η PROM Racing NTUA FSAE Team του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την περίοδο 2017 – 2018 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

This slideshow requires JavaScript.

4034 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...