AMA/FIM SX 2019 – ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ J.BARCIA ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ANAHEIM I

Στον πρώτο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2019 στο Anaheim I επικράτησε η λογική του, δεν μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα στον πρώτο αγώνα αλλά μπορείς να χάσεις το πρωτάθλημα στον πρώτο αγώνα, μετά το ψιλόβροχο που άρχισε να πέφτει στους δύο Τελικούς αγώνες των κατηγοριών 450 και 250 Δύσης. Σχεδόν κανένα από τα μεγάλα φαβορί δεν ρίσκαρε και ο Justin Barcia που ήταν ταχύτατος ολόκληρη την ημέρα κατάφερε να πάρει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στα 250 Δύσης ο Colt Nichols έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της καριέρας του. 

Κατηγορία 450
Το γλιστερό τερέν και τα πολλά βαθιά λούκια που διαμορφώθηκαν στην πίστα του Anaheim I δεν επέτρεπαν το περιθώριο λάθους και ειδικά στον Τελικό της μεγάλης κατηγορίας όπου η βροχή έφτασε στο δυνατότερο της σημείο, οι αναβάτες έδειχναν να οδηγούν πάνω σε γυαλί. Την εκκίνηση του πρώτου αγώνα της χρονιάς πήρε o Dean Wilson που φέτος αγωνίζεται σαν ιδιωτική συμμετοχή και πίσω του βρέθηκε από την αρχή ένας άλλος ιδιώτης, ο Malcolm Stewart με τους Jason Anderson, Justin Barcia και Ken Roczen να ακολουθούν. Οι Eli Tomac και Marvin Musquin δεν είχαν καλές εκκινήσεις και έπρεπε να δείξουν υπομονή για να βρεθούν μπροστά ενώ αντίθετα ο περσινός πρωταθλητής Jason Anderson έχασε γρήγορα τον ρυθμό του πέφτοντας πολλές θέσεις στην κατάταξη. Ο αγώνας κύλησε χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις μέχρι τα πρώτα 15 λεπτά αλλά μετά, άρχισαν να γίνονται κινήσεις. Ο M.Stewart είχε μια πτώση μετά την πίεση του Barcia και στα ντουμπλαρίσματα ο Wilson δεν έκανε σωστές επιλογές χάνοντας την πρωτοπορία από τον οδηγό της Yamaha που είχε περάσει δεύτερος. Από εκεί και μετά ο Barcia δεν είχε κανέναν πρόβλημα μέχρι τον τερματισμό κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μαζί με την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ken Roczen ακολουθώντας σε ολόκληρο τον αγώνα τον Barcia ενώ ο Eli Tomac μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα κατάφερε να φτάσει και να τερματίσει στην τρίτη θέση. Ο Wilson δεν κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο παρά το γεγονός ότι οδήγησε για 15 λεπτά στην πρώτη θέση, τερματίζοντας τελικά τέταρτος, χάνοντας τον ρυθμό του και αυτός μετά την απώλεια της πρώτης θέσης. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Cooper Webb για την πέμπτη θέση, κερδίζοντας πολλές μάχες στην πρώτη του χρονιά με την Red Bull KTM, ενώ εξαιρετικός ήταν σε ακόμα έναν λασπερό αγώνα ο rookie της μεγάλης κατηγορίας Aaron Plessinger καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Κατηγορία 250 Δύσης
Η εκκίνηση στο Anaheim I ήταν το κλειδί για έναν καλό τερματισμό στην μικρή κατηγορία κάτι που φάνηκε από το πως έστριψαν την πρώτη στροφή ο νικητής του αγώνα Colt Nichols και το μεγάλο φαβορί και ταχύτερος όλη την ημέρα Adam Cianciarulo. O Nichols πήρε την εκκίνηση και με την καλή του τεχνική κατάφερε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους κερδίζοντας άνετα τον πρώτο του αγώνα στην επαγγελματική του καριέρα. Από την άλλη ο Cianciarulo έκανε ένα λάθος στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Από την αρχή πίσω από τον Nichols βρέθηκαν οι Shane McElrath και Dylan Ferrandis, με τον Γάλλο να κάνει τελικά την επίθεση του στους τελευταίους γύρους και να παίρνει την δεύτερη θέση. Ο McElath προσπάθησε στην αρχή να πιέσει για την πρώτη θέση όμως δεν ρίσκαρε περισσότερο τερματίζοντας τελικά τρίτος. Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο RJ Hampshire κρατώντας την τέταρτη θέση από τον Cianciarulo ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε στον πρώτο του αγώνα AMA/FIM Supercross ο Garrett Marchbanks καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Επόμενος αγώνας 12/1/2019 Glendale AZ.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...