AMA/FIM SX – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.BAGGETT ΣΤΟ GLENDALE

O δεύτερος γύρος του AMA/FIM Supercross 2019 στο Glendale της Arizona ανέδειξε νικητή τον Blake Baggett που κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία των 450. Στα 250 Δύσης ο Adam Cianciarulo δεν έκανε λάθη αυτή τη φορά πετυχαίνοντας άνετα την πρώτη του νίκη στην σεζόν.

Δεύτερος αγώνας δεύτερος διαφορετικός νικητής.

Κατηγορία 450
Μετά την νίκη του Justin Barcia στον προηγούμενο πρώτο αγώνα που είχε έξι χρόνια να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήρθε η πρώτη νίκη της καριέρας του Blake Baggett στον δεύτερο γύρο, συνεχίζοντας τις εκπλήξεις στο φετινό AMA/FIM Supercross. O αγώνας της μεγάλης κατηγορίας είχε διακυμάνσεις καθώς μετά την εκκίνηση ο Ken Roczen βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα αλλά μερικούς γύρους μετά έπεσε κόκκινη σημαία για προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία Malcom Stewart. H νέα εκκίνηση δόθηκε με του οδηγούς να μπαίνουν στην σειρά που βρισκόντουσαν ένα γύρο πριν την κόκκινη σημαία κάτι που άλλαξε τα δεδομένα καθώς πολύ κοντά στον Roczen βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής Jason Anderson. Σύντομα ο Anderson έκανε την κίνηση του στον Roczen σε ένα σημείο όπου ο Γερμανός δεν το περίμενε και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση αλλά και αρκετές ακόμα καθώς είχε μια πτώση. Στο τέλος του αγώνα ο Baggett πλησίασε σχετικά εύκολα τον Anderson και κατάφερε να βρει πρόσφυση στην γλιστερή πίστα του Glendale στην στροφή μετά την μεγάλη ευθεία, περνώντας τον πρωταθλητή από εξωτερική! Από εκεί και μετά ο Anderson τα παράτησε καθώς οι media υποχρεώσεις του στους πρώτους αγώνες τον πρωταθλήματος, τον έχουν κουράσει όπως δήλωσε και δεν μπορεί να κάνει το πρόγραμμα του, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο την κακή του απόδοση στον πρώτο αγώνα στο Anaheim. H ημέρα όμως ήταν του Βaggett που κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας μάλιστα και την πρώτη νίκη της δορυφορικής ομάδας Team Rocky Mountain ATV/MC-KTM-WPS στο πρωτάθλημα. O Anderson κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ ο Roczen μετά την πτώση του έφτασε στην τρίτη θέση κάτι που ήταν αρκετό για να τον φέρει στην πρωτοπορία της βαθμολογίας. Μια ακόμα κακή εκκίνηση έφερε τον Eli Tomac να παλεύει να αναρριχηθεί θέσεις τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Αντίθετα ο Marvin Musquin δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καλή του εκκίνηση και μετά από μέτρια απόδοση τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο νικητής του πρώτου αγώνα Barcia δεν είχε και αυτός καλή εκκίνηση τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση.

Ο AC έδειξε τι μπορεί να κάνει όταν δεν έχει αντίπαλο τον κακό του εαυτό.

Κατηγορία 250
Το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο ο Adam Cianciarulo κατάφερε τελικά να κάνει έναν διαφορετικό αγώνα αποφεύγοντας τα λάθη που του έχουν κοστίσει τόσο πολύ στην καριέρα του. Παίρνοντας την εκκίνηση και οδηγώντας έναν τέλειο αγώνα κατάφερε να πάρει άνετα την πρώτη του φετινή νίκη ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Για την δεύτερη θέση έδωσαν μάχες οι Shane McElrath και ο νικητής του πρώτου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Colt Nichols με τον οδηγό της Yamaha να κερδίζει τελικά την μάχη. Για ακόμα έναν φετινό αγώνα ο RJ Hampshire βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο τερματίζοντας τέταρτος με τον James Decotis να πραγματοποιεί ένα πολύ καλό αγώνα για την πέμπτη θέση. Η πτώση του Dylan Ferrandis στους πρώτους γύρους δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την καλή του βραδιά στην Arizona, κατάφερε όμως να περιορίσει την ζημιά για το πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Βαθμολογίες

450
1 94 Ken Roczen 44
2 51 Justin Barcia 43
3 3 Eli Tomac 40
4 4 Blake Baggett 37
5 15 Dean Wilson 34
6 25 Marvin Musquin 33
7 1 Jason Anderson 32
8 2 Cooper Webb 31
9 7 Aaron Plessinger 29
10 10 Justin Brayton 28

250 Δύσης
1 Colt Nichols Muskogee, OK 49
2 Adam Cianciarulo New Smyrna Beach, FL 44
3 Shane Mcelrath Canton, NC 42
4 Dylan Ferrandis Murrieta, CA 40
5 Rj Hampshire Wesley Chapel, FL 38
6 James Decotis Peabody, MA 34
7 Garrett Marchbanks Coalville, UT 31
8 Chris Blose Phoenix, AZ 30
9 Michael Mosiman Menifee, CA 24
10 Jess Pettis Prince George, Canada 24

Επόμενος αγώνας 19/1/2019 Anahein II CA.

938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...