AMA/FIM SX – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΤΜ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΑ 450 ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB

Ο τρίτος αγώνας του AMA/FIM Supercross 2019 στο Anaheim II ήταν μορφής triple crown με τους οδηγούς της ΚΤΜ να κάνουν την επίθεση τους και να επικρατούν στον αγώνα και στις δύο κατηγορίες. Στα 450 ο Cooper Webb κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Shane McElrath πήρε τελικά την νίκη στα 250 Δύσης μετά από δύσκολες μάχες. Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, είχαμε τρίτο διαφορετικό νικητή και στις δύο κατηγορίες δείχνοντας το υψηλό επίπεδο του φετινού ανταγωνισμού.

Στην πρώτη του χρονιά με την Red Bull KTM και μάλιστα στον τρίτο αγώνα, ο C.Webb κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στα 450. 

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα επέστρεψε στο Anaheim για τον δεύτερο και τελευταίο αγώνα στο Los Angeles και όπως στην πρώτη συνάντηση έτσι και τώρα η βροχή διαμόρφωσε το τερέν της πίστας. Ευτυχώς, όπως δήλωσαν οι οδηγοί, δεν υπήρχε λάσπη και κυρίως η πίστα θύμιζε τα μαλακά τερέν της Ανατολής κάτι που ήταν στα θετικά του αγώνα. Για δεύτερη χρονιά ακολουθήθηκε η διαδικασία των τριών Τελικών “triple crown”, ξεκινώντας από το Anaheim II, για την ανάδειξη του νικητή με την μόνη αλλαγή φέτος να είναι στην διάρκεια των Τελικών που ήταν 12 λεπτά και για τους τρεις(πέρσι είχαν διαφορετική διάρκεια ο καθένας). Οι καλές εκκινήσεις των οδηγών της ΚΤΜ Cooper Webb και Marvin Musquin και στους τρεις Τελικούς έδωσαν το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, δείχνοντας ότι η ομάδα Red Bull KTM ήθελε καλή εμφάνιση στο Anaheim II. O Webb(1-1-3) ανταποκρίθηκε καλύτερα σε αυτήν την αποστολή κερδίζοντας του πρώτους δύο Τελικούς, και πραγματοποιώντας έναν σταθερό αγώνα στον τελευταίο, εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στα 450. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Musquin(3-2-2) που φαίνεται να ανακάμπτει από τις κακές του εμφανίσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος προσπάθησε να πάρει έναν από τους τρεις Τελικούς εξαπολύοντας επίθεση στον ομόσταυλο του, αλλά προτίμησε να μην ρισκάρει περισσότερο αντιμετωπίζοντας και αυτός τους πρώτους αγώνες με ασφάλεια όπως όλοι οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου. Ένας από αυτούς είναι και Eli Tomac(4-4-1) που πήρε τον τελευταίο Τελικό και κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του φετινό βάθρο μόλις στον τρίτο αγώνα(!), ο αναβάτης που πέρσι είχε 8 νίκες και 12 βάθρα μέσα στην σεζόν. Ανάμεικτη απόδοση για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ken Roczen(2-5-4) οδηγώντας ολόκληρο τον πρώτο Τελικό μέχρι που έχασε την πρώτη θέση στον τελευταίο γύρο από τον Webb. Από εκεί και μετά ο Roczen έδειξε αποσυντονισμένος, δεν είχε καλές εκκινήσεις και δεν έκανε γρήγορα τις προσπεράσεις που έπρεπε για να φύγει από τον αγώνα με κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Με σταθερούς τερματισμούς ο ιδιώτης Dean Wilson(9-8-7) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση μπροστά από πολλούς εργοστασιακούς οδηγούς όπως ο Cole Seely(5-7-13) που τερμάτισε στην έκτη θέση. Στην βαθμολογία μετά την νίκη του ο Webb ανέβηκε στην τρίτη θέση ενώ και ο Tomac αναρριχήθηκε φτάνοντας δεύτερος πίσω από τον Roczen που διατηρεί την πρωτοπορία.

 

Ο S.McElrath κράτησε μια ανοδική πορεία στους τρεις Τελικούς του Anaheim II, γεγονός που τον έφερε στη κατάκτηση του πρώτου του φετινού αγώνα.  

Κατηγορία 250 Δύσης
Την πρώτη θέση της κατηγορίας διεκδίκησαν οι Shane McElrath, Dylan Ferrandis και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Colt Nichols και ήταν αυτοί οι τρεις οδηγοί που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις(σχεδόν) και στους τρεις Τελικούς. Τον πρώτο Τελικό κέρδισε ο Nichols μετά την πτώση του Adam Cianciarulo που οδηγούσε τον αγώνα ενώ τον δεύτερο κατάφερε να πάρει ο Ferrandis σχετικά άνετα. Όλα θα κρινόντουσαν στον τρίτο και τελευταίο Τελικό  όπου ο McElrath κατάφερε να τεθεί επικεφαλής. Με τον Nichols να κάνει λάθη και να μένει πίσω η νίκη παιζόταν ανάμεσα στον πρωτοπόρο του Τελιού και τον Ferrandis που ήθελε την δεύτερη θέση για να πάρει τον πρώτο του φετινό αγώνα. Ο Γάλλος δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τον Cianciarulo για την δεύτερη θέση και με την νίκη του στον τελευταίο Τελικό ο McElrath(3-2-1) έπαιρνε το bonus της ισοβαθμίας, κερδίζοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα φέτος. Ο Ferrandis(2-1-3) έμεινε στην δεύτερη θέση με τον Nichols(1-3-4) να συμπληρώνει το βάθρο. Ακόμα μια δυναμική εμφάνιση του RJ Hamshire(5-4-5) και ακόμα μια φετινή τέταρτη θέση, με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Adam Cianciarulo(4-14-2) να τον επισκιάζουν οι πτώσεις του τερματίζοντας τελικά πέμπτος.  Πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση από τον Cameron Mcaddoo(9-5-6) για την έκτη θέση του αγώνα. Στην βαθμολογία ο Nichols κράτησε την πρωτοπορία με τον McElrath να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση ενώ ο Cianciarulo έπεσε από την δεύτερη θέση στην τέταρτη, πίσω από τον τρίτο Ferrandis.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 26/1/2019 Oakland CA.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...