MX INTER D’ITALIA 2019 – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ A.CAIROLI KAI J.PRADO

Το πρωτάθλημα χειμερινής προετοιμασίας Motocross Internazionali d’Italia 2019 ολοκλήρωσε τους αγώνες του μετά τον τρίτο και τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Mantova. Ο Tim Gajser κατάφερε να σπάσει το νικηφόρο σερί του Antonio Cairoli στην ΜΧ1 αλλά κανένας δεν μπόρεσε να του αντισταθεί στις βαθμολογίες, όπου επικράτησε τόσο στην ΜΧ1 όσο και την Supercampione. Στην μικρότερη κατηγορία της ΜΧ2 ο Jorge Prado συνέχισε αήττητος, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

ΜΧ1
Η κακή εκκίνηση του Antonio Cairoli στο σκέλος της ΜΧ1 έδωσε την ευκαιρία στον Gajser να φύγει μπροστά αφού πρώτα κατάφερε να περάσει τον Arnaud Tonus. Τον Gajser ακολούθησε ο Romain Febvre από την δεύτερη θέση, τερματίζοντας τελικά με αυτή τη σειρά. Ξεκινόντας από πολύ πίσω ο Cairoli κατάφερε τελικά να τερματίσει τρίτος, κατακτώντας το πρωτάθλημα της κατηγορίας.

ΜΧ2
Σε ακόμα έναν αγώνα του θεσμού ο Jorge Prado έδειξε γιατί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής κερδίζοντας άνετα το σκέλος της κατηγορίας και φυσικά, το πρωτάθλημα. Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν οι Γάλλοι Brian Moreau και Tom Vialle για την δεύτερη και τρίτη θέση ενώ τα φαβορί για το βάθρο που φιγουράρουν ψηλά στην βαθμολογία Mikkel Haarup και Michele Cervelin δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Στην βαθμολογία όμως κατάφεραν να κρατηθούν στις δύο πρώτες θέσεις πίσω από τον Prado.

 

Supercampione
Ο μικτός αγώνας MX1 και ΜΧ2 ή αλλιώς Supercampione είδε τους Cairoli και Gajser να φεύγουν μπροστά μετά την εκκίνηση αποφεύγοντας την μεγάλη πτώση της πρώτης στροφής. Λίγο μετά και ο Gajser είχε μια άσχημη πτώση μένοντας αρκετά πίσω. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την πρώτη θέση της κατηγορίας καθώς ο Cairoli κατάφερε άνετα να πάρει την νίκη και να κατακτήσει ακόμα ένα Ιταλικό Πρωτάθλημα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Nagl, κρατώντας πίσω του τον τρίτο Prado που ανέκαμψε από κακή εκκίνηση. Στην βαθμολογία παρά την πτώση του και την τέταρτη θέση στο τελευταίο σκέλος της χρονιάς, ο Gajser πήρε την δεύτερη θέση με τον Prado να πετυχαίνει την τρίτη θέση.

Βαθμολογίες

 

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...