AMA/FIM SX 2019 – ΝΙΚΗ ΝΟ2 ΓΙΑ ΤΟΝ E.TOMAC ΣΤΟ DETROIT

Ένας Eli Tomac από τα παλιά εμφανίστηκε στον όγδοο γύρο του AMA/FIM Supercross 2019 στο Detroit αναβιώνοντας την γνωστή του εκπληκτική ταχύτητα στους τρεις Τελικούς του δεύτερου αγώνα triple crown του πρωταθλήματος. Η Kawasaki εκτός από την δεύτερη φετινή νίκη του Tomac στα 450 πανηγύρισε και την τρίτη φετινή νίκη του Austin Forkner στα 250 Ανατολής.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των 450 σε ένα βάθρο. 

Κατηγορία 450
Παρά τις κακές του εκκινήσεις σχεδόν και στους τρεις τελικούς ο Eli Tomac κατάφερε να επιστρατεύσει την παλιά καλή του ταχύτητα και να κερδίσει τους δύο από τους τρεις αγώνες triple crown του Detroit. Στον τρίτο Τελικό παραλίγο να χάσει την νίκη αντιμετωπίζοντας προβλήματα με λάθη και εξόδους από την πίστα αλλά τελικά κατάφερε για έναν βαθμό να πάρει τον αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb δεν ξεκίνησε καλά τον πρώτο Τελικό αλλά ανασυγκροτήθηκε γρήγορα διεκδικώντας ακόμα και την νίκη στο Detroit. Κέρδισε τον τρίτο και τελευταίο αγώνα κάνοντας αυτό που έπρεπε, και περίμενε να δει σε ποια θέση θα τερμάτιζε ο Tomac, για την τελική κατάταξη. Ο αναβάτης της Red Bull KTM πήρε την δεύτερη θέση και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα δύσκολα και απαιτητικά σαμάρια του Detroit αποτέλεσαν δύσκολο γρίφο για τους περισσότερους αναβάτες όχι όμως και για την παλιά καραβάνα τον Chad Reed που είδε την ευκαιρία για το πρώτο του φετινό βάθρο. Με καλές εκκινήσεις και επιστρατεύοντας το δυνατό του σημείο τα σαμάρια, κατάφερε στα 36 του χρόνια να ανέβει στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση και εκτός ρυθμού για την πρώτη τριάδα, τερμάτισε ο Ken Roczen, με πέμπτο τον Bleke Baggett που αντίθετα ο καταστροφικός του δεύτερος αγώνας του στέρησε μια θέση στο βάθρο. Μέτρια απόδοση και εκτός γρήγορου ρυθμού και για τον Marvin Musquin που τερμάτισε στην έκτη θέση.

 

Μετά και το triple crown του Detroit ο A.Forkner απολαμβάνει το απόλυτο αήττητο της φετινής σεζόν. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Η εκπληκτική φετινή πορεία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Austin Forkner συνεχίστηκε εξίσου εντυπωσιακά και στο Detroit. Ερχόμενος από το αήττητο των δύο προηγούμενων αγώνων, ο αναβάτης της Kawasaki κατάφερε να κερδίσει και τους τρεις Τελικούς, παραμένοντας αήττητος σε όλους τους φετινούς Τελικούς της κατηγορίας. Παρά τον τραυματισμό του στο χέρι ο Jordon Smith είχε καλή απόδοση και στους τρεις αγώνες καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, επικρατώντας του Chase Sexton που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Για πρώτη φορά φέτος ο Justn Cooper δεν ανέβηκε στο βάθρο, και η τέταρτη θέση στο Detroit τον έφερε μια θέση πίσω στην βαθμολογία, πέφτοντας από την τρίτη στην τέταρτη. Ταλαιπωρημένοι από τις κακές τους  εκκινήσεις οι Μartin Davalos και Alex Martin τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Βαθμολογίες

450

 

250 Ανατολής

Επόμενος αγώνας 2/3/2019 Atlanta GA.

943 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον...