AMA/FIM SX 2019 – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ C.WEBB ΣΤΑ 450, ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΑ 250 Ο Α.CIANCIARULO

Το πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross 2019 μόλις πέρασε τους μισούς του αγώνα με τον ένατο γύρο να πραγματοποιείτε στην Atlanta και τον Cooper Webb να έχει κατακτήσει τους πάνω από τους μισούς αγώνες, φτάνοντας στην πέμπτη του φετινή νίκη. Στο πρώτο shootout Ανατολής – Δύσης της χρονιάς για τα 250, ο Adam Cianciarulo κατέκτησε το τρίτο του σερί μικτό αγώνα της κατηγορίας.

O C.Webb έφτασε τις πέντε νίκες και οδηγεί το πρωτάθλημα από θέση ισχύος. 

Κατηγορία 450
Φτάνοντας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο Cooper Webb είναι ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης της κατηγορίας και από την στιγμή που πήρε την εκκίνηση του Τελικού της Atlanta τα νέα ήταν άσχημα για τον ανταγωνισμό. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και πολυνίκης φέτος Webb, οδήγησε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα αντιδρώντας θετικά στην πίεση που του άσκησαν τόσο ο ομόσταυλος του Marvin Musquin όσο και  Blake Baggett. Η πίστα δεν είχε γραμμές για προσπεράσεις γεγονός που οδήγησε τον Musquin σε μια παράτολμη προσπάθεια να περάσει τον Webb χτυπώντας τον κάπως άτσαλα. Από εκεί και μετά δεν υπήρξε κάποια στιγμή για την πρώτη θέση και τα πράγματα άλλαξαν στην πρώτη τριάδα όταν ο Γάλλος έκανε ένα λάθος, επιτρέποντας στον Baggett να τον περάσει.  Οι Baggett και Musquin συμπλήρωσαν το βάθρο με την ΚΤΜ να καταλαμβάνει και τις τρεις πρώτες θέσεις στην μεγάλη λκατηγορία! Προβλήματα με προσπεράσεις αντιμετώπισε και ο Ken Roczen, ανεβαίνοντας τελικά στην τέταρτη θέση μετά την πτώση του Aaron Plessinger που τερμάτισε πέμπτος. Μετά από ακόμα μια φετινή κακή εκκίνηση, ο Eli Tomac κατάφερε να ανέβει μέχρι την έκτη θέση.

Ακόμα ένα shootout των 250 για τον Adam Cianciarulo.

Κατηγορία 250 Ανατολή – Δύση
Η πρώτη φετινή αναμέτρηση των δύο κατηγοριών Ανατολής – Δύσης στα 250 έγινε στην Atlanta, με τους “δυτικούς” τελικά να επικρατούν. Ο Adam Cianciarulo, “μετρ” των shootout έχοντας κερδίσει τους δύο προηγούμενους αγώνες που είχαν πραγματοποιηθεί την περσινή χρονιά, ξεκίνησε από την τρίτη θέση και περίπου στα μισά του αγώνα έκανε την επίθεση του στους “ανατολικούς” Chase Sexton και Austin Forkner που οδηγούσαν στην δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα. Από εκεί και μετά μόνο ο Dylan Ferrandis κατάφερε να κινηθεί στους ρυθμούς του AC, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Την πρώτη του φετινή ήττα, είδε ο Forkner της τρίτης θέσης όμως παρέμεινε αήττητος ανάμεσα στους ανταγωνιστές του πρωταθλήματος του. Σημαντικός τερματισμός για τον Sexton στην τέταρτη θέση, παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου της Ανατολής ενώ μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε ο Justin Cooper για να πάρει την πέμπτη θέση. Στο ίδιο κλίμα με κακή εκκίνηση και αρκετές μάχες κινήθηκε και ο Shane McElrath για την έκτη θέση της ημέρας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 

Επόμενος αγώνας 9/3/2019 Daytona FL.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...