AMA/FIM SX 2019 – O Ε.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ DAYTONA

Το πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross 2019 πέρασε από την ιστορική Daytona για τον δέκατο γύρο του θεσμού με τον Eli Tomac να φεύγει νικητής για τρίτη φορά στην καριέρα του κερδίζοντας την μεγάλη κατηγορία. Στα 250 ο Austin Forkner παρέμεινε αήττητος σε ακόμα έναν αγώνα της Ανατολής.

Σημαντική νίκη για τον E.Tomac στην Daytona, σε μια περίοδο που τα περιθώρια στενεύουν για το πρωτάθλημα. 

Κατηγορία 450
Για πολλούς, από την Daytona και μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα καθώς μπαίνει στην τελική του ευθεία, και με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Cooper Webb να έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής κερδίζοντας τους πέντε από τους δέκα αγώνες, ήρθε η στιγμή και οι υπόλοιποι παίχτες του πρωταθλήματος να κάνουν την κίνηση τους. Στον Τελικό της Daytona, ο Eli Tomac είχε καλή εκκίνηση, κάτι σπάνιο για την μέχρι τώρα φετινή του σεζόν, γεγονός  που τον έφερε στην διεκδίκηση του αγώνα από την αρχή. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Blake Baggett στους πρώτους γύρους ο Tomac κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση φεύγοντας νικητής για τρίτη φορά στην καριέρα του από την Daytona. Καλή εκκίνηση και υπομονετικό αγώνα έκανε ο Webb, ανεβαίνοντας σταδιακά στην δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε, συνεχίζοντας να οδηγεί το πρωτάθλημα αυξάνοντας μάλιστα την βαθμολογική του διαφορά από τους 13 βαθμούς στους 19, μετά το στραβοπάτημα του Ken Roczen και την άνοδο του Tοmac στην δεύτερη θέση. Ο Marvin Musquin είχε τον ρυθμό και την απόδοση να κερδίσει ακόμα και τον αγώνα αλλά όπως πέρσι έτσι και φέτος τα πολλά του λάθη τον περιόρισαν στην τρίτη θέση, παραμένοντας επίσης στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση ο Baggett έδειχνε έτοιμος να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη όμως στο τέλος έχασε θέσεις τερματίζοντας τέταρτος. Καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα έκανε ο Joey Savatgy για την πέμπτη θέση και πιθανότατα θα κατακτήσει το έπαθλο του “rookie” της κατηγορίας μετά την πτώση και τραυματισμό του Aaron Plassinger. Ο τρίτος rookie της κατηγορίας Zach Osborne πριν μερικούς αγώνες επέστρεψε από τραυματισμό στο πρωτάθλημα και στην Daytona πέτυχε τον καλύτερο του φετινό τερματισμό στην έκτη θέση. Καταστροφικό αγώνα είχε ο Roczen, πέφτοντας στην εκκίνηση και ξεκινώντας τελευταίος τον Τελικό, κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση. Αυτή η εξέλιξη, τον έριξε από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην τέταρτη.

Η συνέχιση του πρωταθλήματος 250 Ανατολής, ήταν η συνέχεια του αήττητου Α.Forkner. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Μετά το shootout Ανατολής – Δύσης της Atlanta και την νίκη του Adam Cianciarulo, ο Austin Forkner επέστρεψε στις νίκες της φετινής χρονιάς κερδίζοντας στην Daytona και παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα της Ανατολής. Η μέτρια εκκίνηση του Chase Sexton τον καθυστέρησε αρκετά για να φτάσει μπροστά, και μόλις βρέθηκε στην δεύτερη θέση δεν ήταν σε απόσταση βολής για να απειλήσει τον πρωτοπόρο του αγώνα. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση και πλέον ισοβαθμεί με τον Justin Cooper πίσω από τον Forkner στην βαθμολογία. Ο Cooper από την μεριά του είχε καλή εκκίνηση αλλά όπως δήλωσε η πίστα ήταν αρκετά επικίνδυνη και προτίμησε να μην παλέψει για κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο τέταρτος Michell Oldenberg κερδίζοντας τις μάχες από τον πέμπτο Alex Martin και τον έκτο Brandon Hartranft που βρέθηκαν στον δρόμο του.

Βαθμολογίες

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...