AMA/FIM SX 2019 – O M.MUSQUIN ΕΠΙΣΤΡΕΦEI ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ INDIANAPOLIS

Μετά από δέκα αγώνες και επτά βάθρα ο Marvin Musquin κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στον ενδέκατο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2019 στην Indianapolis, επιστρέφοντας νικητής στην πόλη που είχε κερδίσει και πέρσι. Στον τελευταίο αγώνα πριν το καθιερωμένο διάλειμμα των 250 Ανατολής, ο Austin Forkner κατάφερε να παραμείνει αήττητος παρά τα προβλήματα στα προκριματικά.

Το βάθρο των νικητών της μεγάλης κατηγορίας ήταν και πάλι πορτοκαλί, με τον Marvin Musquin στο ψηλότερο σκαλί. 

Κατηγορία 450
Η προετοιμασία του Musquin τον χειμώνα δεν πήγε όπως θα ήθελε και μόνο τις τελευταίες εβδομάδες κατάφερε να μπορεί να βγαίνει για τρέξιμο χωρίς να τον πονάει το τραυματισμένο του γόνατο. Αυτό βέβαια δεν φάνηκε σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος καθώς Γάλλος ήταν πάντα κοντά στην διεκδίκηση του βάθρου σε κάθε αγώνα και πολλές φορές ικανός και για την νίκη. Στην Indianapolis, ο Musquin πήρε την εκκίνηση και άντεξε στην πίεση που του επέβαλαν οι Eli Tomac, Cooper Webb αλλά κυρίως ο Blake Baggett, επιστρέφοντας στις νίκες και μάλιστα στην πόλη που έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Η ανάδειξη του προβλήματος στο γόνατο του Musquin φούντωσε ένα σενάριο που κυκλοφορεί τελευταία στον χώρο του motocross, με την συμμετοχή του Jeffrey Herlings στο AMA MX που ξεκινάει τον Μάιο. Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα σχεδόν χαμένο, αφού ο Ολλανδός θα χάσει πάνω από τρία GP και με τον Musquin να μπαίνει πιθανότατα στο χειρουργείο μετά το supercross, το σενάριο αντικατάστασης του από τον Herlings δείχνει εφικτό. Το supercross όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα και στην Indianopolis ο Baggett έδειχνε δυνατός για να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη περνώντας τον Tomac για την δεύτερη θέση και πιέζοντας τον πρωτοπόρο μέχρι τον τερματισμό. Ο Bagget τελικά έμεινε δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Cooper Webb μετά από μια παράτολμη προσπέραση στον τέταρτο τελικά Tomac. Μετά τα προβλήματα τραυματισμού του Justin Barcia σε προηγούμενους αγώνες έδειξε στην Indianapolis ότι επιστρέφει στην καλή του απόδοση τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Η πολύ καλή εκκίνηση του Joey Savatgy τον έφερε να διεκδικεί το βάθρο όμως ένα λάθος τον έριξε στην έκτη θέση.

Ο Austin Forkner αύξησε στους 26 βαθμούς το προβάδισμα του στην βαθμολογία, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην συμμετάσχει σε έναν αγώνα και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
H Indianapolis ήταν για την κατηγορία ο τελευταίος σταθμός πριν το διάλειμμα της κατηγορίας και την τελική ευθεία, καθώς στον επόμενο αγώνα το πρωτάθλημα θα συνεχίσει δυτικά. Ο Austin Forkner πέρασε δύσκολα στα προκριματικά μετά την πτώση του στην εκκίνηση και παρά το γεγονός ότι δεν είχε την καλύτερη επιλογή στην μπάρα του Τελικού, κατάφερε να στρίψει πρώτος και να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα, παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα. Από νωρίς στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Chase Sexton αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σε ακόμα έναν αγώνα τον Forkner τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα ο Justin Cooper κατάφερε να ανέβει θέσεις τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Mitchell Oldenberg στην τέταρτη θέση ενώ αντίθετα ο Martin Davalos έχασε θέσεις μετά την καλή του εκκίνηση, καταλαμβάνοντας την πέμπτη. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Kyle Peters.

Βαθμολογίες

 

944 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ DIRK SHARK ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Το Dirt Shask δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον τελευταίο γύρο του AMA Supercross...