2ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2019, ΑΡΓΟΣ – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ Α.ΑΝΔΡΕΟΥ…ΔΕΥΤΕΡΗ Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ

Το συναρπαστικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 συνεχίστηκε στο Άργος για τον δεύτερο γύρο του θεσμού, με τον καλό καιρό και το εγγυημένο θέαμα να φέρνει πολλούς θεατές στο Argos Motocross Park. Στην μεγάλη κατηγορία ο Γιάννης Τουρατζίδης μπορεί να έχασε το πρώτο του σκέλος φέτος, έφυγε όμως για δεύτερη φορά νικητής, παραμένοντας αήττητος σε νίκες. Η ανατροπή του αγώνα έγινε στην ΜΧ2 όπου ο νεαρός Ανδρέας Ανδρέου κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη και μάλιστα στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία. Στην OPEN o Βασίλης Πακαταρίδης συνέχισε την συλλογή καρό σημαιών ενώ στην Senior o Σπύρος Μητρόπουλος κέρδισε τον δεύτερο αγώνα της σεζόν. Στα μικρά, ο Αντώνης Σάγμαλης επικράτησε στην ΜΧ2Τ με τους Σωτήρη Φωτάκη και Καμαρινό Παυλόπουλο να κερδίζουν σε ΜΧ65 και ΜΧ85 αντίστοιχα.

Σπορ και θέαμα στο Άργος!

Η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. σε συνεργασία με το Argos Motocross Park διοργάνωσαν με επιτυχία τον δεύτερο αγώνα του θεσμού, ξεπερνώντας τα αρχικά προβλήματα που δημιούργησαν στην πίστα οι έντονες βροχοπτώσεις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Με τις ανάλογες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα και τον καλό καιρό του σαββατοκύριακου, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και γρήγορα ξεχάστηκαν καθώς οι θεαματικοί αγώνες επισκίασαν τα παράπλευρα γεγονότα. Βέβαια το σκηνικό είχε στηθεί από τις Σέρρες με την τιτανομαχία τριών οδηγών που έδειξαν ότι διεκδικούν το πρωτάθλημα μετά την νίκη του Γιάννη Τουρατζίδη και την εντυπωσιακή απόδοση του Νίκου Λυρίου. Οι πλαγιές της πίστας όμως, γέμισαν με θεατές κυρίως από την γειτονική Αθήνα όπου οι περισσότεροι ήρθαν να ενισχύσουν την προσπάθεια του πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή που θεωρείται τοπικός καθώς το Argos Motocross Park είναι η δημοφιλέστερη πίστα στους αθλητές από την Αθήνα. Δεν ήταν μόνο η ΜΧ1 που κέντρισε το ενδιαφέρον. Στην ΜΧ2 φέτος διεκδικούν το πρώτο τους πρωτάθλημα αρκετοί αναβάτες και με τις πτώσεις των φαβορί, ο αγώνας του Άργους έγινε γρήγορα ρώσικη ρουλέτα για την νίκη γνωρίζοντας αρκετούς διεκδικητές. Σε έναν αγώνα όπου μεγάλος χορηγός ήταν η Yamaha, τα βάθρα γέμισαν μπλε, με τους οδηγούς της εταιρείας να κερδίζουν τις τέσσερις από τις επτά κατηγορίες!

Ο Γ.Τουρατζίδης άντεξε στην πρώτη θέση και εκτός έδρας. 

Κατηγορία ΜΧ1
Με το πρωτάθλημα να κινείται νότια και κοντά στην Αθήνα, όπως είναι λογικό το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κουζής καθώς όλοι περίμεναν την αντίδραση του πολυπρωταθλητή στο δυνατό ξεκίνημα του Γιάννη Τουρατζίδη. Στο προκριματικό σκέλος του Σαββάτου ο Κουζής έδειξε τις διαθέσεις του κερδίζοντας την pole position όμως αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει τον Γ.Τουρατζίδη.  Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μπήκε δυνατά στο πρώτο σκέλος και έδωσε την μάχη με τους Λυρίου και Κουζή στην αρχή, μέχρι να πάρει την απόφαση να μπει μπροστά και να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία. Ο θεωρητικά τοπικός Λυρίου, μια και ζει και προπονείται φέτος στην Αθήνα,  ήταν αυτός που οδήγησε στην αρχή το σκέλος και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε στην αρχή να κρατήσει πίσω του τον Γ.Τουρατζίδη, του επιτέθηκε στους τελευταίους γύρους χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει, τερματίζοντας έτσι δεύτερος. Όσο για τον Κουζή, η τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος ήταν μια συνέχεια της απόδοσης του από τις Σέρρες αλλά στο δεύτερο, τα πράγματα άλλαξαν. Ξεκινώντας από την τρίτη θέση σε έναν γύρο φωτιά ο Κουζής κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση δίνοντας ένα πολύ δυνατό ρυθμό στον αγώνα. Ο ρυθμός ήταν τέτοιος που ο Λυρίου έκανε το λάθος έχοντας μια τρομακτική πτώση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό ενώ ο Γ.Τουρατζίδης προσπάθησε αλλά τελικά δεν ρίσκαρε την δεύτερη φετινή του νίκη. Με τερματισμούς 1-2 ο Θεσσαλονικιός αθλητής παρέμεινε αήττητος φέτος σε αγώνες στην κατηγορία, με τον Κουζή(3-1) δεύτερο, δείχνοντας ότι ανακάμπτει με νίκη στο δεύτερο σκέλος, το πρώτο του στην σεζόν. Μετά την πτώση του Λυρίου η φαινομενικά μάχη για την τέταρτη θέση των Άρη Τσαρνά και Γιώργου Ηλιόπουλου έγινε ξαφνικά μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου. Και στα δύο σκέλη όμως ο Ηλιόπουλος(4-3) ήταν δυνατός καταφέρνοντας να επικρατήσει του Τσαρνά(5-4), ανεβαίνοντας στο βάθρο. Ο Τσαρνάς αντιμετωπίζοντας έναν μικρό τραυματισμό και πτώση στο δεύτερο σκέλος, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην πίεση του αγώνα τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Σταθερά πίσω από τους διεκδικητές του βάθρου οδήγησε ο Κώστας Καράκης(6-5) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Παρά την πτώση του και την αναγκαστική επισκευή της μοτοσυκλέτας του περνώντας από τα pits, ο Λυρίου(2-14) τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση της ημέρας, γεγονός που επισκίασε κατά κάποιον τρόπο και την γιορτή που είχε στηθεί από τους διοργανωτές προς τιμήν του πατέρα του Σταμάτη, για την ιστορική πορεία του στους αγώνες motocross.

Η πρώτη νίκη του Α.Ανδρέου στην ΜΧ2 είναι γεγονός.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι ισόβαθμοι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Αλέξης Γεωργαντάς και Φραγκίσκος Ζούνης δέχτηκαν την απειλή από τους “πιτσιρικάδες” της κατηγορίας Ανδρέα Ανδρέου και Αντώνη Σάγμαλη από το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου και έπρεπε την Κυριακή να έχουν τουλάχιστον αλάνθαστους αγώνες. Παρά την καλή τους εκκίνηση ο Γεωργαντάς προσπάθησε να στρίψει πρώτος αλλά στις γλιστερές συνθήκες πάτησε λίγο παραπάνω το μπροστινό φρένο από ότι χρειαζόταν, έχοντας μια πτώση. Και όταν ο πρώτος στην εκκίνηση πέφτει, ακολουθούν και άλλοι με τους Ζούνη, Ανδρέου και πολλούς άλλους οδηγούς. Αυτοί που δεν έπεσαν, ήταν ο Δημήτρης Μπάκας που οδήγησε στην πρώτη θέση, ο φιλοξενούμενος Σουηδός της Husqvarna Toni Dahl που κατάφερε να οδηγήσει και αυτός στην πρώτη θέση πριν κουραστεί και ο Αντώνης Σάγμαλης. Μετά την ολίσθηση προς τα πίσω του Dahl οι Μπάκας και Σάγμαλης έδιναν την μάχη της πρώτης θέσης με τον Παναγιώτη Παπίλα να τους παρακολουθεί από κοντά. Εκτός από την πρώτη θέση το ενδιαφέρον του αγώνα ήταν και πιο πίσω με τους Ανδρεόυ, Γεωργαντά και Ζούνη να προσπαθούν να ανέβουν μπροστά. Αυτός που έδειξε να τα καταφέρνει καλύτερα ήταν ο Ανδρέου που είχε τον ρυθμό να απειλήσει ακόμα και για την πρώτη θέση κάτι που αντιλήφθηκε ο Σάγμαλης και πίεσε περισσότερο τον Μπάκα για να του πάρει την πρωτοπορία. Στους τελευταίους γύρους όμως ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2Τ Ανδρέου, κατάφερε να πλησιάσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της δίχρονης κατηγορίας Σάγμαλη και λίγο πριν πέσει η καρό σημαία τον πέρασε κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος στην ΜΧ2. Οι νεαροί αθλητές μετά το 1-2 στο πρώτο σκέλος είχαν βλέψεις για την νίκη στον αγώνα καθώς ο Ζούνης μετά από έναν φοβερό αγώνα τερμάτισε τέταρτος και ο Γεωργαντάς ξεκινώντας τελευταίος, έφτασε μέχρι την έκτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Γεωργαντάς δεν έκανε λάθος και έφυγε από την αρχή μπροστά κερδίζοντας άνετα το σκέλος αυτή τη φορά. Ο Σάγμαλης είχε ακόμα μια καλή εκκίνηση οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην δεύτερη θέση, κρατώντας έτσι ζωντανές τις ελπίδες του για την νίκη στον αγώνα. Όμως ο Ανδρέου έκανε ακόμα ένα φοβερό σκέλος, και μετά από μέτρια εκκίνηση κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας τερματισμούς 1-3 κάτι που του έδωσε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2 και έγινε ένας από τους νεότερους αναβάτες που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Την δεύτερη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Αντώνης Σάγμαλης(2-2) εντυπωσιάζοντας και αυτός με την απόδοση του και μάλιστα με δίχρονη μοτοσυκλέτα μια και αγωνίζεται στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γεωργαντάς(6-1) με τον Ζούνη(4-5) να αντιμετωπίζει ξανά πτώση στην εκκίνηση τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Το εκπληκτικό πρώτο σκέλος έφερε τον Μπάκα(3-9) στην πέμπτη θέση του αγώνα με έκτο τον στρατευμένο Παπίλα(8-4) που δεν είχε την αντοχή να κρατηθεί μπροστά και στα δύο σκέλη.

Ο Αντώνης Σάγμαλης ψάχνει την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2, αν και αγωνίζεται στην ΜΧ2Τ. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αντώνης Σάγμαλης(1-1) διεκδίκησε την νίκη στην κατηγορία ΜΧ2 τερματίζοντας τελικά δεύτερος γεγονός που τον έφερε ξανά νικητή στην υποκατηγορία νέων ΜΧ2Τ. Παρά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος ο Γιώργος Καριώτης(2-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση με τον Στάυρο Μαυράκη(3-3) τρίτο.

Ζητείται αντίπαλος στην ΟΡΕΝ για τον Β.Πακαταρίδη.

Κατηγορία ΟΡΕΝ – Senior
Για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΟΡΕΝ Βασίλη Πακαταρίδη το Άργος ήταν πάντα ένας δύσκολος αγώνας. Όχι όμως την φετινή χρονιά καθώς ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να περάσει νωρίς και τις δύο φορές τον Σταμάτη Δημολιάνη που είχε στρίψει πρώτος στις δύο εκκινήσεις. Όπως έδειξε και στις Σέρρες, ο Πακαταρίδης(1-1) είναι σε άλλο επίπεδο και δύσκολα θα χάσει σκέλος φέτος. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ του Δημολιάνη(2-3) και του Ανδρέα Λιάκου(3-2) με τον Λίακο τελικά να ανακάμπτει από τις μέτριες εκκινήσεις του και να επικρατεί, αφήνοντας τρίτο τον Δημολιάνη. Με δύο τέταρτες θέσεις ο Μανώλης Σκύβαλος πήρε την τέταρτη θέση του αγώνα με τον Σάββα Παραστατίδη(5-5) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και τον Χαρίδημο Τερζάκη(6-6) την έκτη. Στην κατηγορία Senior o νέος πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Κυπέλλου Σπύρος Μητρόπουλος(1-1) επικράτησε και στα δύο σκέλη με δεύτερο τον Δημήτρη Φωτόπουλο(3-2) και τρίτο τον Τϊμο Καζάνη(4-3).

Η ανοδική πορεία του Καμαρινού Παυλόπουλου στην ΜΧ85…συνεχίζεται.

Κατηγορία ΜΧ85
Συνεχίζοντας μια ανοδική πορεία από την περσινή σεζόν, ο πρωταθλητής Νοτίου Ελλάδος της κατηγορίας Καμαρινός Παυλόπουλος(1-1) κατάφερε άνετα να επικρατήσει και στα δύο σκέλη του δεύτερου γύρου του Πανελληνίου Πρωτάθληματος. Στην δεύτερη θέση ο Νικόλας Κανελλόπουλος(2-2) προσπάθησε και τις δύο φορές να ακολουθήσει τον ρυθμό του νικητή του αγώνα χωρίς όμως να τα καταφέρει μέχρι το τέλος. Μεγάλη μάχη έγινε στο πρώτο σκέλος για την τρίτη θέση μεταξύ του Νικόλα Κοσιάβελου(4-3) και του Δημήτρη Γανωτή(3-4) με τον Κοσιάβελο να χάνει την μάχη αλλά στο δεύτερο εμφανίστηκε πιο δυνατός απειλώντας μάλιστα και τον Κανελλόπουλο της δεύτερης θέσης. Η τρίτη θέση του αγώνα πήγε στον Κοσιάβελο μετά από ισοβαθμία με τον τέταρτο Γανωτή ενώ ισοβαθμία είχαμε και στην πέμπτη θέση με τον Αλέξη Λάτση(6-5) να επικρατεί του Γιώργου Βαγενά(6-5) κερδίζοντας το bonus καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος.

Στο δικό του επίπεδο βρίσκεται ο Σωτήρης Φωτάκης στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Και σε αυτή την κατηγορία είχαμε νικητή με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, όπου ο Σωτήρης Φωτάκης(1-1) οδηγεί σε άλλο επίπεδο από τον ανταγωνισμό κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη του Άργους. Για την δεύτερη θέση έγινε μάχη μεταξύ του Χρήστου Παναγιώτη Ταμβάκου(3-2) και του Κωνταντίνου Μερκούρη(2-3) την οποία κέρδισε ο Ταμβάκος εκμεταλλευόμενος την πτώση στο δεύτερο σκέλος του τρίτου τελικά Μερκούρη. Σταθερή απόδοση από τον Λευτέρη Παπαδάκη(4-4) για την τέταρτη θέση με τον Σωτήρη Ντουμάνη(5-5) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Γιώργος Χατζάκης(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 30-31/03/2019 Χαλκίδα.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...