AMA/FIM SX 2019 – ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ M.MUSQUIN ΣΤΟ SEATTLE

To πρωτάθλημα AMA/FIM Suercross 2019 συνεχίστηκε με τον δωδέκατο γύρο του στο Seattle όπου ο Marvin Musquin πέτυχε την δεύτερη φετινή του νίκη και μάλιστα συνεχόμενη, αλλά δεν πήρε όλους τους βαθμούς της νίκης καθώς παραβίασε τους κανονισμούς στην σημαία υπόδειξης ιατρικού περιστατικού. Την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Dylan Ferrendis στην επιστροφή των 250 στην δυτική ακτή.

Το λάθος του M.Musquin και η απόφαση των της οργάνωσης επισκίασαν την νίκη του Γάλλου. 

Κατηγορία 450
Η καλή εκκίνηση του Marvin Musquin του εξασφάλισε γρήγορα την πρωτοπορία περνώντας τον Zach Osborne που οδήγησε στην πρώτη θέση για μερικές στροφές μετά την εκκίνηση. Όμως το περιστατικό που σημάδεψε την νίκη του Γάλλου ήταν η παραβίαση του κανονισμού πηδώντας τα άλματα σε σημείο όπου η σημαία ιατρικού περιστατικού είχε βγει, γεγονός που ανάγκασε τους αγωνοδίκες να μην του στερήσουν την νίκη με μια ποινή θέσεων ή χρόνου αλλά να του αφαιρέσουν επτά βαθμούς από την βαθμολογία. Νωρίς στην δεύτερη θέση βρέθηκε και ο Ken Roczen αλλά δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά τον Musquin, και όπως δήλωσε, προσπάθησε για την νίκη ανεξαρτήτως τι ποινή θα αποφάσιζαν οι αγωνοδίκες στο τέλος του αγώνα. Μέτρια εκκίνηση και μάλλον μέτριο αγώνα πραγματοποίησε ο Eli Tomac τερματίζοντας στην τρίτη θέση, αποτέλεσμα που δεν τον ικανοποίησε για την πορεία του στο πρωτάθλημα. Σε κακή μέρα βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb, έκανε πολλά λάθη αλλά τελικά μπόρεσε να φύγει με μια τέταρτη θέση διατηρώντας το προβάδισμα του στους 14 βαθμούς, μετά από όσα όλα συνέβησαν στο Seattle. Παρά την πτώση του ο Joey Savatgy κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση ενώ ο Dean Wilson έδωσε πολλές μάχες για να τερματίσει τελικά έκτος. Η άσχημη πτώση λίγο μετά την εκκίνηση του Τελικού, έβγαλε εκτός μάχης τους Chad Reed και Justin Brayton πιθανότατα με τραυματισμούς που θα τους κρατήσουν μακριά από το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

O D.Ferrandis κατάφερε να γυρίσει την ροή του πρωταθλήματος στα 250 Δύσης και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Κατηγορία 250
Μια καλή εκκίνηση ήταν η ευκαιρία που έψαχνε από την αρχή του πρωταθλήματος ο Dylan Ferrendis για να διεκδικήσει και τελικά να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Μετά την πτώση του Colt Nichols, ο Ferrandis πήρε την πρωτοπορία του αγώνα οδηγώντας στην πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam Cianciarulo δήλωσε ότι έδειξε περισσότερη προσοχή από όσο θα έπρεπε στην προσπέραση του Jimmy Decotis κάτι που τον καθυστέρησε στο κυνήγι της νίκης. Ωστόσο, η δεύτερη θέση τον διατηρεί στους φετινούς του στόχους. Ο Decotis είχε και αυτός πολύ καλή εκκίνηση κάτι που τον βοήθησε να ανέβει στο δεύτερο φετινό του βάθρο. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Michael Mosiman όπως και ο Chris Blose της πέμπτης θέσης ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο RJ Hampshire.

 

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 30/3/2019 Houston ΤΧ.

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...