MXGP 2019 – ΟΡΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ A.CAIROLI ΣΤΟ MATTERLEY BASIN

Καταφέρνοντας να προσαρμοστεί καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες της πίστας ο Antonio Cairoli κατάφερε να επικρατήσει του κορυφαίου στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 Tim Gajser, κερδίζοντας το Βρετανικό GP. Την απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και νικητή του πρώτου αγώνα Jorge Prado εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Thomas Olsen με διπλή νίκη στο Matterley Basin.

O A.Cairoli έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει την νίκη από τον εξαιρετικό στην Αγγλία, T.Gajser. 

Κατηγορία MXGP
H πίστα του Μatterley Basin μετά από αλλεπάλληλα σκέλη παγκοσμίου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε δεχτεί απίστευτη καταπόνηση με αποτέλεσμα να είναι ιδιαιτέρως απαιτητική. Από τα προκριματικά του Σαββάτου ο pole man Tim Gajser έδειχνε να έχει προσαρμοστεί καλύτερα με τις συνθήκες της πίστας και μετά από δύο καλές εκκινήσεις στους αγώνες της Κυριακής κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα από τον Antonio Cairoli. Όμως η τρομακτική του πτώση στο πρώτο σκέλος τον ανάγκασε να χάσει μερικές θέσεις, για να ανακάμψει εντυπωσιακά και να τερματίσει τρίτος. Στο επόμενο σκέλος ο Σλοβένος απέφυγε τα λάθη περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού παρά την πίεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Cairoli(1-2). O Ιταλός κατάφερε τελικά να πάρει τον δεύτερο φετινό του αγώνα και να παραμείνει αήττητος σε αγώνες ενώ δήλωσε ότι οδήγησε επιφυλακτικά καθώς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο. Μετά την απουσία του περσινού πρωταθλητή Jeffrey Herlings ο Gajser(3-1) δείχνει να έχει ανεβάσει απόδοση και να διεκδικεί την νίκη από τον Cairoli προσφέροντας θέαμα στην κατηγορία. Στην Αγγλία τερμάτισε στην δεύτερη θέση κερδίζοντας το πρώτο του φετινό σκέλος, την ημερομηνία που έχει επιλέξει να έχει σαν νούμερο του 24/3, εις μνήμην του αδικοχαμένου του αδερφού. Πολύ καλή απόδοση είχε στην Μεγάλη Βρετανία και ο Gautier Paulin(2-3)  ανεβαίνοντας και στα δύο σκέλη στην πρώτη τριάδα, σημειώνοντας το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο άτυχος του αγώνα ήταν ο Clement Desalle(4-7) όπου μετά το μέτριας απόδοσης πρώτο σκέλος, ήρθε μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση στο δεύτερο, να τον βάλει σε περιπέτειες. Από την τελευταία θέση κατάφερε να τερματίσει έβδομος και σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του πρώτου σκέλους πήρε την τέταρτη και στο σύνολο. Κοντά στην πρώτη τριάδα βρέθηκε και στα δύο σκέλη ο Jeremy vanHorebeek(5-6) όμως αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να παλέψει για το βάθρο τερματίζοντας πέμπτος. Η κακή εκκίνηση του πρώτου σκέλους επισκίασε την απόδοση του Arminas Jasikonis(9-4) που ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο και έδειξε τις δυνατότητες του, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση του συνόλου.

Αποτελέσματα ΜΧGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 points; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 45 p.; 3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 42 p.; 4. Clement Desalle (BEL, KAW), 32 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 31 p.; 6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 30 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 29 p.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 22 p.; 9. Max Anstie (GBR, KTM), 21 p.; 10. Shaun Simpson (GBR, KTM), 17 p.

Νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία της ΜΧ2 για τον T.Olsen. 

Κατηγορία ΜΧ2
Στην απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και περσινού πρωταθλητή Jorge Prado, προσπάθησε να σηκώσει την σημαία της Red Bull KTM o ομόσταυλος του Tom Vialle, στρίβοντας και στις δύο εκκινήσεις πρώτος. Όμως ο έμπειρος Thomas Olsen ήξερε τι πρέπει να κάνει συνεχίζοντας να επικρατεί στον αγώνα μετά την pole position των προκριματικών. Ο Δανός πέρασε νωρίς στην πρώτη θέση και στα δύο σκέλη καταφέροντας να κρατήσει πίσω του τους πιτσιρικάδες, Henry Jacobi, Ben Watson και Dylan Walsh πετυχαίνοντας την πρώτη του διπλή νίκη. Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις από την Αργεντινή, ο Jacobi(2-3) έδωσε όμορφες μάχες για μια θέση στην πρώτη τριάδα καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το πρώτο βάθρο της καριέρας του πέτυχε ο Vialle(3-4) και μάλιστα την πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του αγγλικού GP, επιβεβαιόντας την επιλογή της μεταγραφής του στην κορυφαία ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι κακές εκκινήσεις για τον Calvin Vlaanderen(8-2) συνεχίστηκαν για δεύτερο φετινό GP, με τον Ολλανδό να αντιμετωπίζει στην Αγγλία και πτώσεις αλλά ανέκαμψε στο δεύτερο σκέλος για να τερματίσει κοντά στο βάθρο. Πτώσεις αντιμετώπισε ο και ο τοπικός ήρωας Watson(4-5) που προσπάθησε και αυτός να ανέβει στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του όμως έμεινε στην πέμπτη θέση. Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ο Davy Pootjes(7-7) μπήκε στην πρώτη εξάδα με σταθερή απόδοση.

Αποτελέσματα ΜΧ21. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 50 points; 2. Henry Jacobi (GER, KAW), 42 p.; 3. Tom Vialle (FRA, KTM), 38 p.; 4. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 35 p.; 5. Ben Watson (GBR, YAM), 34 p.; 6. Davy Pootjes (NED, HUS), 28 p.; 7. Michele Cervellin (ITA, YAM), 28 p.; 8. Dylan Walsh (NZL, HUS), 22 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 20 p.; 10. Jed Beaton (AUS, HUS), 20 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 97
2. Tim Gajser (SLO, HON), 89
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 74
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 66
5. Clement Desalle (BEL, KAW), 65
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 56
7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 50
8. Max Anstie (GBR, KTM), 39
9. Shaun Simpson (GBR, KTM), 39
10. Tommy Searle (GBR, KAW), 38 p.

MX2
1. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 94
2. Henry Jacobi (GER, KAW), 78
3. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 71
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 65
5. Ben Watson (GBR, YAM), 63
6. Jorge Prado (ESP, KTM), 50
7. Davy Pootjes (NED, HUS), 50
8. Mitchell Evans (AUS, HON), 49
9. Jago Geerts (BEL, YAM), 45
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 41

Επόμενος αγώνας 30-31/3/2019 Valkenswaard Ολλανδία.

 

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...