MXGP 2019 – ΑΝΕΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ Α.CIROLI KAI J.PRADO ΣΤΟ VALKENSWAARD

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδική άμμο και την πίστα του Valkenswaard όπου ο Antonio Cairoli κατάφερε να μείνει στις δύο όρθιος κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της μεγάλης κατηγορίας. Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado επέστρεψε στα GP’s και στις νίκες επικρατώντας άνετα και στα δύο σκέλη.

Δύσκολα να χάσει ο A.Cairoli στην άμμο. 

Κατηγορία ΜΧGP
To αμμουδερό τερέν της πίστα του Valkenswaard αποδείχτηκε δύσκολος γρίφος για τους περισσότερους αναβάτες της κατηγορίας, προσφέροντας εντυπωσιακές πτώσεις. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli(1-1) πήρε και τις δύο εκκινήσεις και κράτησε τον ρυθμό του και στα δύο σκέλη παραμένοντας όρθιος. Στο πρώτο σκέλος ο Max Anstie του πήρε την πρωτοπορία για να εγκαταλείψει μετά από πτώση μερικούς γύρους μετά, ενώ στο δεύτερο ο Cairoli κράτησε την πρώτη θέση μέχρι τον τερματισμό παρά την πίεση που του άσκησε ο Tim Gajser. Μετά από δύο μέτριες εκκινήσεις ο Clement Desalle(4-2) εκμεταλλέυτηκε τις πολλές πτώσεις των προπορευόμενων αναβατών για να τερματίσει στην δεύτερη θέση και με μια τέταρτη στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο φορμαρισμένος φέτος Gajser(7-2) είχε μια εντυπωσιακή πτώση στον πέμπτο γύρο του πρώτου σκέλους χάνοντας την τρίτη θέση και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να τερματίσει έβδομος. Στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να ακολουθήσει τον Ιταλό τερματίζοντας δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στον αγώνα. Σταθερή απόδοση για τον Jeremy vanHoerbeek(5-3) και στα δύο σκέλη για την τέταρτη θέση με τον Arminas Jasikonis(4-4) να ανακάμπτει εντυπωσιακά από κακές εκκινήσεις για να τερματίσει και στα δύο σκέλη στην τέταρτη θέση, καταλαμβάνοντας την πέμπτη στο σύνολο.

Αποτελέσματα Valkenswaard MXGP : 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50 points; 2. Clement Desalle (BEL, KAW), 38 p.; 3. Tim Gajser (SLO, HON), 36 p.; 4. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 36 p.; 5. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 36 p.; 6. Julien Lieber (BEL, KAW), 29 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 28 p.; 8. Gautier Paulin (FRA, YAM), 28 p.; 9. Shaun Simpson (GBR, KTM), 25 p.; 10. Max Anstie (GBR, KTM), 17 p.

Eπιστροφή στους αγώνες, επιστροφή στις νίκες για τον J.Prado. 

Κατηγορία ΜΧ2
Η επιστροφή του περσινού πρωταθλητή Jorge Prado(1-1)  μετά από έναν αγώνα αποχής λόγω τραυματισμού, ήταν εντυπωσιακή οδηγώντας άνετα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Ο Ισπανός επέστρεψε στις νίκες, κάτι που είναι σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς έχει μείνει, έναν αγώνα πίσω στην βαθμολογία. Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Thomas Olsen(2-3) βρέθηκε και στα δύο σκέλη από νωρίς στην δεύτερη θέση όμως στο δεύτερο σκέλος ο Jago Geerts(7-2) του έκλεψε την δεύτερη θέση στο άλμα του τερματισμού. Αυτό δεν επηρέασε την δεύτερη θέση του Olsen στο σύνολο αλλά ήταν σημαντική για τον Geerts καθώς τον ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Οι δύο τέταρτες θέσεις του Calvin Vlantereen(4-4) τον έφεραν σε ισοβαθμία με τον Geerts αλλά η δεύτερη θέση του Βέλγου, άφησε τέταρτο τον Ολλανδό. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Henry Jacobi(3-6) οδήγησε δυνατά διεκδικώντας μια θέση στην πρώτη τριάδα όμως στο δεύτερο σκέλος έμεινε από δυνάμεις, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση του αγώνα. Παρά τις πτώσεις του ο Ben Watson(5-5) κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη τερματίζοντας τελικά έκτος.

Αποτελέσματα Valkenswaard MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 42 p.; 3. Jago Geerts (BEL, YAM), 36 p.; 4. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 36 p.; 5. Henry Jacobi (GER, KAW), 35 p.; 6. Ben Watson (GBR, YAM), 32 p.; 7. Alberto Forato (ITA, HUS), 23 p.; 8. Adam Sterry (GBR, KAW), 22 p.; 9. Maxime Renaux (FRA, YAM), 21 p.; 10. Tom Vialle (FRA, KTM), 21 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 147
2. Tim Gajser (SLO, HON), 125
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 103
4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 102
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 102
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 92
7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 78
8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 64
9. Julien Lieber (BEL, KAW), 62
10. Max Anstie (GBR, KTM), 56

MX2
1. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 136
2. Henry Jacobi (GER, KAW), 113
3. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 107
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 100
5. Ben Watson (GBR, YAM), 95
6. Tom Vialle (FRA, KTM), 86
7. Jago Geerts (BEL, YAM), 81
8. Davy Pootjes (NED, HUS), 65
9. Adam Sterry (GBR, KAW), 63
10. Mitchell Evans (AUS, HON), 60

Επόμενος αγώνας 07/04/2019 Pietramurata Ιταλία.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...