AMA/FIM SX 2019 – O Ε.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΟ DENVER ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ

Στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Colorado ο Eli Tomac γνώρισε την αποθέωση κερδίζοντας την πέμπτη του φετινή νίκη στο AMA/FIM Supercross 2019, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα 250 Δύσης ο Adam Cianciarulo κατάφερε και αυτός να συμπληρώσει πέντε φετινές νίκες και να επεκτείνει το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Η επίθεση του E.Tomac για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει έρθει κάπως αργά και ο C.Webb δείχνει να αντέχει στην πίεση. 

Κατηγορία 450
Μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στο Nashville, ο Εli Tomac έχει ξεκινήσει την επίθεση του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κάνοντας από την μεριά του το καλύτερο δυνατόν. Ερχόμενος στα πάτρια εδάφη του Denver, η χιονόπτωση στην αρχή της ημέρας και κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών δεν τον ενόχλησαν και μπόρεσε να βρει ρυθμό στον αγώνα. Παρά την κακή του εκκίνηση, κατάφερε να περάσει γρήγορα στην δεύτερη θέση και μετά από μια μικρή μάχη με τον πρωτοπόρο του αγώνα Marvin Musquin, μπόρεσε να τον περάσει και να εδραιωθεί στην πρώτη θέση. Κάτω από τις επευφημίες του κοινού ο Tomac πήρε την πέμπτη του φετινή νίκη, πλησιάζοντας τον Cooper Webb στους 18 βαθμούς, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε και αυτός ένα αργό ξεκίνημα αλλά σταδιακά και με σιγουριά μπόρεσε να βρει τον δρόμο για την δεύτερη θέση στην οποία τερμάτισε. Ο Webb στο τέλος του αγώνα δήλωσε ότι η πίστα γλιστρούσε πάρα πολύ και δεν ήταν ένας αγώνας για ρίσκα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Musquin φανερά απογοητευμένος από την απόδοση του, πέφτοντας με αυτόν τον τερματισμό στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την καλύτερη φετινή του απόδοση πραγματοποίησε ο Justin Bogle, πιάνοντας ανταγωνιστικό ρυθμό ολόκληρη την ημέρα. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση, κερδίζοντας την μάχη με τον πέμπτο τελικά Joey Savatgy αλλά και τον ομόσταυλο του Blake Baggett που κατέλαβε την έκτη θέση του αγώνα.

O Α.Cianciarulo πήρε μια σημαντική νίκη πριν τον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas που τα πάει παραδοσιακά καλά. 

Κατηγορία 250 Δύσης
Στο Denver ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam Cianciarulo έφτασε με πέντε βαθμούς πρωτοπορίας έναντι του νικητή του προηγούμενου αγώνα Dylan Ferrandis. Η εκκίνηση έπαιξε και σε αυτόν τον αγώνα ρόλο, με τον AC να πλασάρεται καλά στην δεύτερη θέση και τον DF να ξεκινάει μέσα στην πρώτη εξάδα. Όμως τα πράγματα δεν τελείωσαν εκεί καθώς ο Michael Mosiman που είχε πάρει την εκκίνηση δεν άφηνε με τίποτα την πρωτοπορία παρά τις έντονες πιέσεις του Cianciarulo. O Ferrandis ανέβαινε θέσεις και στην πρώτη θέση τα πράγματα παρέμεναν σταθερά, δημιουργώντας αγωνία στην ατμόσφαιρα. Τελικά στον έβδομο γύρο ο Cianciarulo κατάφερε να περάσει και να απαντήσει στις αντεπιθέσεις του Mosiman, κρατώντας την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Ferrandis αντιμετώπισε και αυτός δυσκολίες στην προσπέραση του Mosiman αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει την δεύτερη θέση. Με αυτή την νίκη του ο Cianciarulo ανέβασε την διαφορά του στην βαθμολογία στους 8 βαθμούς και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στο Las Vegas όπου ο αγώνας θα είναι μικτός με το καθιερωμένο shoοtout Ανατολής – Δύσης. Μέτρια εκκίνηση είχε και ο Colt Nichols, κέρδισε όμως αρκετές μάχες στον δρόμο του για την τρίτη θέση του βάθρου. Μάχες έδωσε και ο RJ Hampshire για την τέταρτη θέση κερδίζοντας την μονομαχία με τον ομόσταυλο του Cameron Mcadoo και περνώντας τον πέμπτο τελικά Mosiman που τον είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του στο τέλος του αγώνα. Ο Mcadoo κατέλαβε την έκτη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 27/4/2019 East Rutherford NJ

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...