AMA/FIM SX 2019 – C.WEBB KAI C.SEXTON ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ EAST RUTHERFORD

Στον προτελευταίο αγώνα του AMA/FIM Supecross 2019 στο East Rutherford του New Jersey ο Cooper Webb πήρε μια ανέλπιστη νίκη στα 450 ενώ στα 250 Ανατολής ο Chase Sexton κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο επαγγελματικό αγώνα της καριέρας του, επιτυχίες που έφεραν τους δύο νικητές ένα βήμα από την κατάκτηση των τίτλων στις κατηγορίες τους.

Ο C.Webb πέτυχε την έβδομη φετινή του νίκη στο New Jersey. 

Κατηγορία 450
Από την αρχή της ημέρας ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb δεν ένοιωθε καλά και δεν έδειχνε ανταγωνιστικός για το βάθρο του αγώνα σε ολόκληρη την διάρκεια των προκριματικών. Στον Τελικό όμως πήρε ακόμα μια καλή εκκίνηση και από εκεί και μετά όλα έδειξαν να αλλάζουν. Μπόρεσε να οδηγήσει τον αγώνα μπροστά από τον Zach Osborne και μάλιστα έδωσε μια μικρή μάχη με΄τον Eli Tomac που ήταν ταχύτερος και πήρε νωρίς την πρωτοπορία του αγώνα. Όμως, η πίστα ήταν δύσκολη και τα λάθη έκριναν την εξέλιξη του Τελικού. Ο ταχύτερος ολόκληρη την ημέρα Μarvin Musquin είχε πτώση στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση και προσπαθούσε να ανέβει θέσεις ξεκινώντας από τελευταίος. Ο πρωτοπόρος Tomac έκανε ένα λάθος στα σαμάρια χάνοντας αρκετές θέσεις και επανάλαβε ακριβώς το ίδιο λάθος μερικούς γύρους μετά, βγαίνοντας με αυτόν τον τρόπο εκτός μάχης για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ακόμα και ο Zach Osborne έκανε λάθος την στιγμή μάλιστα που είχε περάσει τον Webb και οδηγούσε άνετα τον αγώνα. Μετά από όλα αυτά η νίκη έπεσε στα χέρια του Webb που και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι αντίπαλοι του έκαναν ότι έπρεπε για να πάρει τελικά, αυτός την νίκη. Τώρα το πρωτάθλημα μεταφέρεται στο Las Vegas για την ολοκλήρωση του με τον Webb ουσιαστικά να βρίσκεται αγκαλιά με τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία απολαμβάνοντας 23 βαθμούς πρωτοπορίας στην βαθμολογία. Το καλύτερο του αποτέλεσμα και την καλύτερη του εμφάνιση πραγματοποίησε ο “rookie” της κατηγορίας Zach Osborne ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Tomac κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και είναι ο μόνος που έχει μαθηματικές ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον Webb. Ο Blake Baggett κινήθηκε σταθερά στην πρώτη τετράδα σε ολόκληρο τον αγώνα και παρά την πτώση του κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Musquin ξεκινώντας από τελευταίος μετά την πτώση του για να τερματίσει πέμπτος, κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό για να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη του πρωταθλήματος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ken Roczen μετά από μια ακόμα μέτρια εμφάνιση.

Η πρώτη νίκη της καριέρας του C.Sexton, τον έφερε πολύ κοντά με την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Ανατολή για τον προτελευταίο αγώνα της κατηγορίας και το διάστημα των δύο εβδομάδων διακοπής ήταν αρκετό για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Austin Forkner για να ετοιμάσει το τραυματισμένο του γόνατο από την πτώση του στον αγώνα του Nashville. Κράτησε δυνάμεις σε όλη την διαδικασία των προκριματικών και μπήκε δυνατά στον Τελικό διεκδικώντας την πρώτη θέση από τον ομόσταυλο του Martin Davalos. Όμως ο Forkner ήταν απρόσεκτος και υπερπήδησε ένα άλμα φτάνοντας στην απογείωση του επόμενου άλματος με αποτέλεσμα το τραυματισμένο του γόνατο να δεχτεί παραπάνω πίεση από αυτή που μπορούσε να αντέξει. Λίγα μέτρα μετά, ο Forkner εγκατέλειψε με πόνους τον αγώνα χάνοντας το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Chase Sexton και Justin Cooper βρέθηκαν να μάχονται για το πρωτάθλημα αλλά όχι και για την νίκη του αγώνα. Ο Sexton είχε καλύτερη εκκίνηση και έκανε τις προσπεράσεις που χρειαζόταν για να πάρει την πρώτη νίκη της επαγγελματικής του καριέρας. Ο Cooper, μετά από μέτρια εκκίνηση βρέθηκε να δίνει μάχη με τον ομόσταυλο του Michell Oldenburg για την δεύτερη θέση, όμως όπως δήλωσε δυσκολευόταν αρκετά με την πίστα και δεν κατάφερε να τον περάσει. Ο Oldenburg πήρε την δεύτερη θέση με τον Cooper να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τώρα βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από τον νέο πρωτοπόρο της βαθμολογίας Sexton. O Davalos δεν άντεξε στην πρώτη θέση τερματίζοντας τελικά τέταρτος με τον Brandon Hartranft πέμπτο και τον Kyle Peters έκτο. Στον τελευταίο αγώνα της κατηγορίας στο Las Vegas Ανατολή και Δύση θα συναντηθούν για στο καθιερωμένο τελευταίο shootout της χρονιάς, κάτι που σίγουρα δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την νίκη αλλά και για τους δύο τίτλους που δεν έχουν ακόμα κριθεί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 4/5/2019 Las Vegas NV.

943 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον...