5ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2019, ΠΥΡΓΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.ΚΟΝΤΟΛΕΤΑ

Οι απρόβλεπτες καταστάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2019 στην κατηγορία ΜΧ1, συνεχίστηκαν και στον Πύργο με τον Δημήτρη Κοντολέτα να είναι καλά “διαβασμένος” κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα μετά την Χαλκίδα. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς ήταν αποτελεσματικός επικρατώντας άνετα στην ΜΧ2 με τον Μανώλη Σκύβαλο να γίνεται ο τρίτος αναβάτης που κατακτά αγώνα στην ΟΡΕΝ. Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Θανάσης Καμνηνός στην Senior ενώ στην ΜΧ2Τ ο Αντώνης Σάγμαλης παρέμεινε αήττητος με τον Σωτήρη Φωτάκη να συνεχίζει το νικηφόρο σερί του στην ΜΧ65 και να κατακτά πρόωρα τον τίτλο. Επιστροφή στις νίκες είχαμε και για τον Καμαρινό Παυλόπουλο στην ΜΧ85.

Την φετινή χρονιά δεν βλέπουμε μόνο έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες από τους αθλητές. Τα σωματεία και οι διοργανωτές έχουν μπει για τα καλά σε αυτό το κλίμα αναβαθμίζοντας τις διοργανώσεις τους σε κάθε αγώνα. Εξαίρεση βέβαια δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και το αθλητικό σωματείο ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. που κάθε χρόνο πραγματοποιεί βελτιώσεις στην πίστα στα Δουνέικα της Κεραμοποιίας Παναγιωτόπουλος μαζί με την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι και σε αυτόν τον αγώνα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με τροποποιήσεις στα σημεία κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό σκηνικό όπου αθλητές και θεατές μπόρεσαν να απολαύσουν αγώνες motocross. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και το ελαφρύ αεράκι να απομακρύνει την εμφάνιση της σκόνης στα τελευταία σκέλη, στην πίστα βρέθηκαν αρκετοί θεατές και οι 82 συμμετοχές κρίνονται ικανοποιητικές καθώς σε αυτόν τον αγώνα δεν αγωνιζόντουσαν τα Quad που είχαν ρεπό από το πρωτάθλημα.

Η δεύτερη φετινή νίκη του Δημήτρη Κοντολέτα ήρθε σε μια κοντινή του πίστα, καταφέρνοντας να μοιραστεί με πολλούς δικούς του ανθρώπους την επιτυχία. 

Κατηγορία ΜΧ1
Ο υψηλός ανταγωνισμός των πρώτων θέσεων στην κατηγορία έχει δημιουργήσει ένταση, με αποτέλεσμα την φετινή χρονιά πραγματικά να τα έχουμε δει όλα. Κανένας από τους διεκδικητές της πρώτης θέσης δεν έχει περάσει αλώβητος στους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος. Μέχρι τον Πύργο, αυτός που φαινόταν να μην έχει προβλήματα, εκτός από την απόδοση του, ήταν ο Παναγιώτης Κουζής. Στο πρώτο σκέλος των Δουνέικων όμως αυτό άλλαξε και ενώ βρισκόταν άνετα στην πρώτη θέση, το πίσω γρανάζι κίνησης αποφάσισε να παραδώσει πνεύμα και μάλιστα στον τελευταίο γύρο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Κοντολέτας πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το πρώτο σκέλος με τον Κουζή να τον πιέζει. Πιο πίσω ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιάννης Τουρατζίδης προσπαθούσε να ανέβει θέσεις από την τέταρτη όπου ξεκίνησε και στην προσπάθεια είχε μια πτώση, με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω. Στους πρώτους γύρους ο Κουζής κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση και να απομακρυνθεί αρκετά από τον δεύτερο Κοντολέτα, μέχρι το συμβάν του τελευταίου γύρου. Ο Κοντολέτας πήρε το σκέλος με τον Τουρατζίδη να καταφέρνει τελικά να περάσει την γραμμή του τερματισμού στην δεύτερη θέση.

Ο Π.Κουζής ήταν πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη μέχρι που συνέβη…αυτό!

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής(0-1) πήρε κεφάλι από την αρχή και χωρίς προβλήματα αυτή την φορά κατάφερε να κερδίσει το σκέλος. Ο περσινός πρωταθλητής πριν τον αγώνα του Πύργου ήταν εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Τουρατζίδη και μετά από τον αγώνα της Ηλείας, βρίσκεται 24 βαθμούς πίσω, με δύο αγώνες να απομένουν.  Ο Τουρατζίδης, από την δεύτερη θέση αυτή τη φορά, προσπάθησε να ακολουθήσει τον πολύ δυνατό ρυθμό του Κουζή όμως και πάλι είχε μια πτώση χάνοντας θέσεις. Πίσω από τον νικητή του δεύτερου σκέλους είχαμε τον Άρη Τσαρνά να εξαπολύει μια από τις γνωστές του επιθέσεις μετά τα μισά του αγώνα για να πάρει την δεύτερη θέση, με τους Κοντολέτα και Τουρατζίδη να ακολουθούν. Ο Κοντολέτας(1-3) πήρε αυτό που χρειαζόταν στο δεύτερο σκέλος για να κατακτήσει τον αγώνα και το ίδιο πραγματοποίησε και ο Τσαρνάς(4-2) για να πάρει την δεύτερη θέση στον Πύργο. Ο Τουρατζίδης(2-4) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, και παρά τις ατυχίες του και έναν κακό αγώνα για τον ίδιο, στο τέλος η τύχη του χαμογέλασε, μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στην κατηγορία.  Σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη έδωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος(3-5) για μια θέση στο βάθρο και με όλα αυτά που συνέβαιναν, μέχρι ένα σημείο είχε πολλές ελπίδες, όμως στο τέλος έμεινε στην τέταρτη θέση της ημέρας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Καράκης(5-6) με τον Χρήστο Κοτούλα(6-8) να κερδίζει την μάχη της έκτης θέσης από τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία Νίκο Βρεττό(8-7).

Με την τρίτη σερί φετινή του νίκη, ο Α.Γεωργαντάς αύξησε ακόμα περισσότερο το ήδη μεγάλο βαθμολογικό του προβάδισμα. 

Κατηγορία ΜΧ2
Απολαμβάνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(1-1) εμφανίστηκε πιο ήρεμος στον Πύργο, και δείχνοντας υπομονή κατάφερε να οδηγήσει στην πρώτη θέση κατακτώντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, εκτοξεύοντας το προβάδισμα στους 45 βαθμούς. Μετά τον καταστροφικό του αγώνα στα Τρίκαλα ο Ανδρέας Ανδρεόυ(2-2) επέστρεψε πιο ώριμος στον Πύργο. Δεν βιάστηκε να ανέβει στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη, και έκανε την προσπάθεια του να πιάσει τον Γεωργαντά στην πρώτη θέση. Όταν είδε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, έμεινε δεύτερος για την δεύτερη θέση της ημέρας. Οι πολύ καλές εκκινήσεις του Παναγιώτη Παπίλα(3-3) τον έφεραν να οδηγεί και τα δύο σκέλη όμως γνωρίζει λόγω της θητείας του δεν είναι στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση και η τρίτη θέση σε σκέλη και σύνολο ήταν επιτυχία για αυτόν. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, ήταν η άνοδος του στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τα Δουνέϊκα. Ο pole man της κατηγορίας στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου Φραγκίσκος Ζούνης(4-4) κατάφερε να κρατηθεί όρθιος στα σκέλη της Κυριακή(αντιμετωπίζει πολλές πτώσεις στους τελευταίους αγώνες) και μετά από σκληρές μάχες με τον Αντώνη Σάγμαλη(5-5) κατάφερε να του επιβληθεί, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Ο Σάγμαλης, δεν είχε τον ρυθμό για να ανέβει αυτή τη φορά στο βάθρο της ΜΧ2. Τερμάτισε πέμπτος στην αγώνα και έπεσε από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην τέταρτη. Την ανεβασμένη φετινή του απόδοση και την δυναμική του οδήγηση, επιβεβαίωσε σε ακόμα έναν αγώνα ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(6-6) τερματίζοντας μαχόμενος, στην έκτη θέση της ημέρας.

Στον επόμενο αγώνα ο Αντώνης Σάγμαλης μπορεί να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2Τ. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Με δυνατά πλασαρίσματα στην ΜΧ2 ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1) παραμένει αήττητος στην ΜΧ2Τ, και μετά τον πέμπτο αγώνα του πρωταθλήματος  απολαμβάνει 52 βαθμούς προβάδισμα, κάτι που του επιτρέπει μαθηματικά να χάσει έναν αγώνα, και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριος Κανάκης(2-2) που επέστρεψε  μετά τον τραυματισμό αγώνα των Τρικάλων αλλά τότε δεν ήταν έτοιμος. Στον Πύγργο δεν είχε κανένα πρόβλημα αφήνοντας τον Σταύρο Μαυράκη(3-4) στην τρίτη θέση. Μάχη για το βάθρο έδωσε ο Γιώργος Καριώτης(5-3) τερματίζοντας τελικά τέταρτος ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Μαυράκης(4-6) και Κυριάκος Μπόγρης(6-5).

Το βάθρο της πολύ βαριάς κατηγορίας πλέον…ΟΡΕΝ!

Κατηγορία ΟΡΕΝ – Senior
Αγώνα με τον αγώνα ο Μανώλης Σκύβαλος(1-1) έδειξε να βρίσκει κάτι από την παλιά καλή του ταχύτητα που τον είχαμε γνωρίσει στην ΜΧ1. Στον Πύργο, μπήκε ανάμεσα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΟΡΕΝ Βασίλη Πακαταρίδη και τον τοπικό Νίκο Σωτηρόπουλο που συμμετέχει στους κοντινούς του αγώνες του πρωταθλήματος. Μετά από ένα τζαρτζάρισμα στο πρώτο σκέλος με τον Πακαταρίδη και επικρατώντας στην μάχη της πρώτης θέσης στο δεύτερο με τον Σωτηρόπουλο, πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα, διπλή. Ο Σωτηρόπουλος(3-2) οδήγησε και τα δύο σκέλη από την εκκίνηση όμως η πίεση που του άσκησαν οι Πακαταρίδης και Σκύβαλος δεν του επέτρεψαν να παραμείνει πρώτος. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας στο Νοτίου, τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αγώνα, κάνοντας ένα καλό αγωνιστικό ξεκίνημα φέτος. Μετά τα Τρίκαλα οι ατυχίες συνεχίστηκαν και στον Πύργο για τον Πακαταρίδη(2-5), έχασε το πρώτο σκέλος από την δυναμική προσπέραση(είχε πτώση στο συμβάν) του Σκύβαλου και στο δεύτερο πτώσεις και μια μπετόβεργα καρφωμένη στην μπότα από έξοδο του στα μπέκ της πίστας, τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση. Κατάφερε όμως να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου αφήνοντας τον Σάββα Παραστατίδη(4-3) τέταρτο. Όμορφες μάχες έδωσε ο τοπικός Γιάννης Καυκάς(8-4) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με τον Ευγένιο Τσομπάνογλου(5-7) να καταλαμβάνει την έκτη θέση της ημέρας. Στην κατηγορία Senior o Θανάσης Κομνηνός(1-1) επέστρεψε στο πρωτάθλημα και στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά την Χαλκίδα με δεύτερο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας  Σπύρο Μητρόπουλο(2-2) και τρίτο τον Σωτήρη Βαγενά(3-3).

 

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Θανάση Κομνηνό στην Senior.

Κατηγορία ΜΧ85
Με μόλις τρεις βαθμούς πρωτοπορία στην βαθμολογία ο Καμαρινός Παυλόπουλος(1-2) έβλεπε την πρώτη θέση να απειλείται από τον Νικόλα Κοσιάβελο. Με δύο καλές εκκινήσεις κατάφερε να οδηγήσει τα δύο σκέλη, κέρδισε ο άνετα το πρώτο και δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον επελαύνοντα Νικόλα Κανελλόπουλο στο δεύτερο, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον αγώνα που του έδωσε βαθμολογική ανάσα στο πρωτάθλημα. Ο Κανελλόπουλος(3-1) έχει πάρει φόρα από τα Τρίκαλα, και κερδίζει σκέλη. Πήρε το δεύτερο φετινό του στον Πύργο κάτι που τον βοήθησε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία. Ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Νικόλας Κοσιάβελος(2-3) έδωσε σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη με τον Κανελλόπουλο, κατάφερε να επικρατήσει στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο δεν έδειξε να έχει τον ρυθμό. Πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα με τον εντυπωσιακό Δημήτρη Γανωτή(4-4) να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Γιώργος Αγιομαυρίτης(5-5) και έκτος ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος(6-6).

Μπορεί να μην έχει πολλές συμμετοχές, όμως ο ανταγωνισμός και το επίπεδο της ΜΧ85 είναι υψηλά. 

Κατηγορία ΜΧ65
Ο πρώτος τίτλος της φετινής χρονιάς καθορίστηκε στον προτελευταίο αγώνα για την κατηγορία στα Δουνέϊκα(ΜΧ65 και ΜΧ85 έχουν “ρεπό” στον επόμενο αγώνα στην Μεγαλόπολη) με τον Σωτήρη Φωτάκη(1-1) να κατακτά το πρωτάθλημα της κατηγορίας κερδίζοντας άνετα ακόμα δυο σκέλη ενώ είδε τον δεύτερο της βαθμολογίας Κωνσταντίνο Μερκούρη(22-0) να έχει προβλήματα και μην τερματίζει το δεύτερο σκέλος. Τον καλύτερο του φετινό τερματισμό πέτυχε ο Λευτέρης Παπαδάκης(3-2) ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Χρήστο Παναγιώτη Ταμβάκο(4-4) να συμπληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Σωτήρης Ντουμάνης(6-3) με πολύ καλή οδήγηση στο δεύτερο σκέλος ενώ οι Χρήστος Μπάζιος(5-5) και Μερκούρης(2-0) ολοκλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ο Σωτήρης Φωτάκης είναι ο πρόωρος φετινός πρωταθλητής της ΜΧ65.  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 8-9/6/2019 Μεγαλόπολη.


 

1150 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – “DEJA VU” ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.ΖΟΥΝΗ…ΔΥΣΚΟΛΑ Ο Π.ΚΟΥΖΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 επηρεάστηκε από τις καιρικές συνθήκες, αλλά...