AMA MX 2019 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ K.ROCZEN ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

O πρώτος αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Motocross 2019 στο Ηangtown ήταν βροχερός αλλά αυτό δεν επηρέασε τον δύο φορές πρωταθλητή του θεσμού Ken Roczen να επιστρέψει στην κορυφή των 450. Ψυχολογική τόνωση ήταν η νίκη του Adam Cianciarulo στα 250 για τον ίδιο και την ομάδα του έχοντας χάσει πριν μερικές εβδομάδες, μέσα από τα χέρια τους και τους δύο τίτλους στο supercross.

Με στόχο απλά να ολοκληρώσει την supercross χρονιά, ο Κ.Roczen επικεντρώθηκε νωρίς στο motocross, κάνοντας την διαφορά. 

Κατηγορία 450
Η βροχή κατά διαστήματα που έπεφτε στο Hangtown και με τα σκέλη όλων των κατηγοριών να καταπονούν την πίστα, ο αγώνας απέκτησε ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Ο Ken Roczen(1-2) όμως έδειξε ότι ήταν καλά προετοιμασμένος από την αρχή του αγώνα. Πέτυχε τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά και παρά τις κακές του εκκινήσεις κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη. Κέρδισε το πρώτο και δεν ρίσκαρε περεταίρω μάχη με τον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac στο δεύτερο, εξασφαλίζοντας έτσι την νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Η κακή εκκίνηση του Tomac(4-1) στο πρώτο σκέλος και οι πολλές μάχες μέχρι να φτάσει στην πρώτη τριάδα τον κούρασαν με αποτέλεσμα να μείνει στην τέταρτη θέση χάνοντας την τρίτη θέση από τον Jason Anderson. Στο δεύτερο όμως πήρε την πρωτοπορία νωρίς και έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τον Roczen την πρώτη θέση, γεγονός που τον ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Μετά από μέτριες εκκινήσεις και δυνατά σκέλη ο Jason Anderson(2-5) επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς και διεκδίκησε το βάθρο στην κατηγορία, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση. Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο “rookie” της κατηγορίας Zach Osborne(5-3) ανεβάζοντας ρυθμό προς το τέλος των δύο σκελών, απειλώντας μάλιστα και για μια θέση στο βάθρο. Τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση μπροστά από τον φετινό πρωταθλητή AMA/FIM Supercross Cooper Webb(3-6) που παρά τις καλές του εκκινήσεις έδειξε να ταλαιπωρείται με τις συνθήκες της πίστας τερματίζοντας πέμπτος. Καλές εκκινήσεις αλλά χωρίς καλό ρυθμό στην συνέχεια είχε ο Marvin Musquin(7-4) καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της ημέρας.

Ο A.Cianciarulo δείχνει να έχει το μεγαλύτερο κίνητρο στα 250, μετά από όσα συνέβησαν φέτος στο supercross. 

Κατηγορία 250
Αφήνοντας πίσω την απώλεια του πρωταθλήματος AMA Supercross 250 Δύσης στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο Adam Cianciarulo(2-1) μπήκε παθιασμένος στον αγώνα διεκδικώντας την νίκη και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο Justin Cooper κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του όμως στο δεύτερο ο Cianciarulo βρήκε τον τρόπο να περάσει τον Colt Nichols για να πάρει την νίκη σε σκέλος και αγώνα. Μετά το χαοτικό δεύτερο σκέλος με τις πολλές πτώσεις ο Cooper(1-4) μπόρεσε να βρεθεί κοντά στην πρώτη τριάδα που σε συνδυασμό με την νίκη του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα. Μάχη με τις εκκινήσεις και τις συνθήκες του αγώνα έδωσαν οι Nichols(5-3) και Dylan Ferrandis(3-5) ισοβαθμώντας τελικά στην τρίτη θέση, η οποία πήγε στον Nichols λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος. Κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο Chase Sexton(4-6) όμως η πτώση του στο δεύτερο σκέλος δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση του αγώνα. Προβλήματα και για τον RJ Hampshire(6-7) κυρίως με τις εκκινήσεις του, τον έφεραν στην έκτη θέση.

Επόμενος αγώνας 25/5/19 Pala CA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...