AMA MX 2019 – NIKH KAI ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ROCZEN

To Thunder Valley επιβεβαίωσε το όνομα του “Κοιλάδα των Κεραυνών” δημιουργώντας προβλήματα με κεραυνούς και βροχή στον τρίτο αγώνα του AMA Motocross 2019. Ευτυχώς όμως ο ήλιος κατάφερε να επικρατήσει για να ολοκληρωθούν οι αγώνες με νικητές τους Ken Roczen στα 450 και Adam Cianciarulo στα 250.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον K.Roczen, 16η καριέρας και πλέον είναι στους οχτώ καλύτερους του AMA MX όλων των εποχών.

Κατηγορία 450
Για τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα Eli Tomac και Ken Roczen, οι εκκινήσεις δεν ήταν ιδανικές και στα δύο σκέλη του Thunder Valley, με τον Γερμανό να καταφέρνει τελικά να πάρει και στα δύο την πρωτοπορία σχετικά νωρίς. Αυτό του έδωσε το πλεονέκτημα που ήθελε για να κερδίσει το πρώτο σκέλος, και σχεδόν κατάφερε με τον ίδιο τρόπο να κερδίσει και το δεύτερο πριν ο Tomac κάνει την επίθεση του. Εντός έδρας, o Tomac έδειξε να έχει την ταχύτητα για την νίκη όμως δεν είχε τις εκκινήσεις και την τύχη με το μέρος του στο πρώτο σκέλος. Πτώσεις και αναγκαστικό πέρασμα από τα pits για νέα γυαλιά, τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση όμως επέστρεψε στο δεύτερο για να πιάσει μετά τα μισά του αγώνα τον Roczen και να κερδίσει, την εντυπωσιακή μεταξύ τους μάχη. Ο Roczen(1-2) με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κερδίσει την δεύτερη φετινή του νίκη επιστρέφοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον Tomac(5-1) να έχει κατακτήσει τα περισσότερα φετινά σκέλη(τέσσερα) όμως να μην μπορεί να επικρατήσει στον αγώνα της ιδιαίτερης του πατρίδας στο Colorado ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Zach Osborne(2-4) πήρε την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και κέρδισε την μάχη με τον Cooper Webb για την δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο κατάφερε να ανακάμψει από μέτρια εκκίνηση, περνώντας τελικά τέταρτος την γραμμή του τερματισμού, για την τρίτη θέση της ημέρας. Μέτρια απόδοση για τον Jason Anderson(4-5) της τέταρτης θέσης ενώ η άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος κράτησε τον Μarvin Musquin(8-3) εκτός βάθρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Webb(3-8) που δεν δείχνει να έχει βρει ανταγωνιστικό ρυθμό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ο Α.Cianciarulo παρέμεινε φέτος αήττητος, κερδίζοντας και το Thunder Valley. 

Κατηγορία 250
Την επίθεση του για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έκανε ο Justin Cooper, περνώντας αποφασιστικά στην πρώτη θέση του πρώτου σκέλους, κερδίζοντας τις μάχες από τους RJ Hampishire και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Adam Cianciarulo. Στην προσπάθεια του AC να απειλήσει στο τέλος του σκέλους τον Cooper, ο αγώνας διεκόπη λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή. Με τον ήλιο να επιστρέφει πάνω από την πίστα, δύο οδηγοί έδωσαν την ρεβάνς στο επόμενο σκέλος όπου και πάλι βρέθηκαν να διεκδικούν την πρώτη θέση με τον Cooper επικεφαλής. Μετά από λάθη και των δύο οδηγών ο Cianciarulo κατάφερε να πάρει το σκέλος σπάζοντας την ισοβαθμία στον αγώνα με τον Cooper(1-2). Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Cianciarulo(2-1) κάτι που έχει να συμβεί στην κατηγορία από το 2004 και την κυριαρχία του James Stewart. Το πρώτο βάθρο της καριέρας του πέτυχε ο Michael Mosiman(4-3) με καλές εκκινήσεις ενώ βρέθηκε να οδηγεί το δεύτερο σκέλος στους πρώτους γύρους. Μέτρια απόδοση σε ακόμα έναν αγώνα για τον Dylan Ferrandis(3-5), δεν ανέβηκε στο βάθρο αλλά κυρίως έχασε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα μένοντας 33 βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι κακές τους εκκινήσεις περιόρισαν τους Chase Sexton(7-6) και Colt Nichols(13-4), πέμπτο και έκτο αντίστοιχα.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 15/6/2019 High Point PN.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...