MXGP 2019 – NIKH KΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ T.GAJSER ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Την τρίτη του σερί φετινή νίκη πέτυχε ο Tim Gajser στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 στο Οrlyonok της Ρωσίας παραμένοντας αήττητος σε σκέλη και αγώνες στους τρεις τελευταίους γύρους της MXGP κατηγορίας. Τα προβλήματα του Atnonio Cairoli έδωσαν στον Gajser και την πρωτοπορία στην βαθμολογία ενώ τον πρώτο του φετινό αγώνα στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Jeffrey Herlings επιστρέφοντας από τραυματισμό.  Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado κατάφερε να πάρει ακόμα μια διπλή νίκη στην κατηγορία.

Μετά τις νίκες ήρθε και η πρωτοπορία στην βαθμολογία για τον T.Gajser. 

Κατηγορία MXGP
Από τα προκριματικά του Σαββάτου o Tim Gajser έδειξε ότι θα ήταν και πάλι το φαβορί του αγώνα, ειδικά μετά την πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Antonio Cairoli που εγκατέλειψε και είχε από τις τελευταίες επιλογές στην μπάρα του Orlyonok. Στους αγώνες της Κυριακής ο Gajser(1-1) είχε καλές εκκινήσεις και γρήγορα πήρε την πρωτοπορία από τον pole man Romain Febvre στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο πέρασε νωρίς τον Glenn Coldenhoff που είχε πάρει την εκκίνηση. Δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα κατάφερε να πάρει το τρίτο του φετινό GP παραμένοντας αήττητος στα έξι τελευταία σκέλη του πρωταθλήματος. Αυτή η επιτυχία τον έφερε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς προβάδισμα έναντι του Cairoli(12-4), αφού ο Ιταλός είχε πτώση στα προκριματικά(με ελαφρύ τραυματισμό) και κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη, γεγονός που επηρέασε την απόδοση του στην επικίνδυνη πίστα του Orlyonok. Και δεν ήταν μόνο ο Cairoli που αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις. Η ομάδες της Κawasaki αποδεκατίστηκαν με τους Clement Desalle, Alesandro Lupino και Evgeny Bobryshev να μην τερματίζουν τον αγώνα και να κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή τους στον επόμενο GP στην Λετονία. Τις πολλές πτώσεις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Arnaud Tonus(2-2) και μάλιστα είχε και ο ίδιος μια πτώση στην προσπάθεια του να πιέσει στο δεύτερο σκέλος τον πρωτοπόρο του αγώνα Gajser. Ο Ελβετός τερμάτισε στην δεύτερη θέση και μαζί με τον συμπατριώτη του Jeremy Seewer(5-3) έγραψαν ιστορία αντιβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας, δύο αναβάτες από την Ελβετία. Το πρωτάθλημα για τον περσινό πρωταθλητή Jeffrey Herlings(4-7) ξεκίνησε στην Ρωσία, επιστρέφοντας από δύσκολο τραυματισμό. Κατάφερε παρά τις πτώσεις του να κρατηθεί κοντά στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον πρώτο του φετινό αγώνα στον θεσμό. Παρά τον καλό του τερματισμό στο πρώτο σκέλος και φυσικά την επικράτηση του στο προκριματικό σκέλος, ο Romain Febvre(3-9) πλήρωσε την πτώση του στο δεύτερο σκέλος χάνοντας το βάθρο, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση ημέρας. Ο Julien Lieber(6-6) κατάφερε να δώσει λίγη χαρά στην ομάδα της Kawasaki καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο GP.

Αποτελέσματα Orlyonok MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 50 points; 2. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 44 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 36 p.; 4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 32 p.; 5. Romain Febvre (FRA, YAM), 32 p.; 6. Julien Lieber (BEL, KAW), 31 p.; 7. Pauls Jonass (LAT, HUS), 29 p.; 8. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 27 p.; 9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 24 p.; 10. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 22 p.

Ο J.Prado ήταν εντυπωσίασε στο πρώτο σκέλος της Ρωσίας. 

Κατηγορία ΜΧ2
Στην Ρωσία ο Jorge Prado(1-1) έδειξε την μεγάλη του αξία όταν στο πρώτο σκέλος μετά από κακή εκκίνηση κατάφερε σταδιακά να ανέβει θέσεις στην δύσκολη πίστα του Orlyonok και δύο γύρους πριν τον τερματισμό πέρασε τον μεγάλο φετινό του αντίπαλο Thomas Olsen για να του πάρει την νίκη. Στο δεύτερο ο Ισπανός ξεκίνησε καλά και όπως ήταν λογικό δεν δυσκολεύτηκε να πάρει  το σκέλος και ακόμα μια διπλή φετινή νίκη στην κατηγορία. Με καλά πλασαρίσματα στην αρχή και των δύο σκελών ο Olsen(2-2) κατάφερε να βρεθεί μπροστά και στα δύο σκέλη και να πάρει την δεύτερη θέση με δύο τερματισμούς πίσω από τον Prado. Μαχητικός ήταν ο Jago Geerts(3-3) στην Ρωσία, δεν είχε τον ρυθμό των δύο πρωτοπόρων αλλά κατάφερε να επικρατήσει στην τρίτη θέση. Οι καλές εκκινήσεις του Tom Vialle(4-5) του εξασφάλισαν την τέταρτη θέση στον αγώνα μια και δεν είχε τον ρυθμό για να διεκδικήσει το βάθρο. Σκληρές μάχες για να μπουν στην πρώτη εξάδα έδωσα τόσο ο πέμπτος Michele Cervelin(9-4) όσο και ο έκτος Michell Evans(5-10).

Αποτελέσματα Orlyonok MX2:1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 44 p.; 3. Jago Geerts (BEL, YAM), 40 p.; 4. Tom Vialle (FRA, KTM), 34 p.; 5. Michele Cervellin (ITA, YAM), 30 p.; 6. Mitchell Evans (AUS, HON), 27 p.; 7. Ben Watson (GBR, YAM), 26 p.; 8. Henry Jacobi (GER, KAW), 26 p.; 9. Maxime Renaux (FRA, YAM), 26 p.; 10. Jed Beaton (AUS, HUS), 23 p.

 

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 351
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 338
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 231
4. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 220
5. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 212
6. Clement Desalle (BEL, KAW), 208
7. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 206
8. Julien Lieber (BEL, KAW), 172
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 170
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 168

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 44
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 40
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 34
5. Michele Cervellin (ITA, YAM), 30
6. Mitchell Evans (AUS, HON), 27
7. Ben Watson (GBR, YAM), 26
8. Henry Jacobi (GER, KAW), 26
9. Maxime Renaux (FRA, YAM), 26
10. Jed Beaton (AUS, HUS), 23

Επόμενος αγώνας 16/6/2019 Kegums Λετονία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...