MXGP 2019 – ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ T.GΑJSER KAI J.PRADO…ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ A.CAIROLI KAI J.HERLINGS ΣΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ

Ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 στην Λετονία, ήταν από τους πιο απρόβλεπτους της φετινής περιόδου και γενικότερα στην ιστορία του θεσμού. Μετά από τριπλή ισοβαθμία ο Tim Gajser κατέκτησε την 20η νίκη της καριέρας αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι είδε τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Antonio Cairoli να φεύγει από την Kegums με βγαλμένο τον δεξιό του ώμο. Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado πέτυχε την 24η νίκη της καριέρας του επεκτείνοντας κι άλλο το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Ο T.Gajser απομακρύνεται στην βαθμολογία της MXGP. Έχει τις περισσότερες νίκες σε GP και σκέλη και το σημαντικότερο…ο δεύτερος A.Cairoli είναι τραυματίας. 

Κατηγορία ΜΧGP
Η επιστροφή μετά από τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή Jeffrey Herlings ήταν εντυπωσιακή αλλά ταυτόχρονα και μοιραία. Ο Ολλανδός κατάφερε να κερδίσει τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου και μετά από καλή εκκίνηση, κατάφερε να περάσει αρχικά τον Antοnio Cairoli και προς το τέλος του σκέλους τον Arnaud Tonus κερδίζοντας το πρώτο του φετινό σκέλος, στον πρώτο του φετινό αγώνα. Όμως στον αναγνωριστικό γύρο είχε σε ένα άλμα μια πτώση, και ο Arminas Jasikonis, αγνοώντας την κίτρινη σημαία τον πάτησε στο εγχειρισμένο του πόδι με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ξανά κάταγμα. Ο Herlings δεν συμμετείχε στο δεύτερο σκέλος και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στους αγώνες. Για τέταρτο συνεχώμενο αγώνα ο Tim Gajser(6-1) κατάφερε να είναι ο νικητής κάνοντας πέντε τις φετινές του νίκες. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν τόσο εύκολη όσο οι προηγούμενες με τις διπλές νίκες στα σκέλη. Ο Gajser ήταν εκτός ρυθμού στο πρώτο σκέλος μετά την μέτρια εκκίνηση του και δυσκολεύτηκε αρκετά στην μονομαχία του με τον Romain Febvre, τερματίζοντας τελικά έκτος. Στο δεύτερο όμως πήρε την πρωτοπορία νωρίς και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους οδηγούς της Yamaha, Febvre, Jeremy Seewer και Tonus που έδιναν μεγάλες μάχες για και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου αλλά και για την νίκη στο GP. Μετά από τριπλή ισοβαθμία στις τρεις πρώτες θέσεις, ο Gajser ήταν ο νικητής στο GP της Λετονίας, με την πρώτη θέση που πέτυχε στο δεύτερο σκέλος. Ο Febvre πίστεψε ότι με την προsπέραση του στον Seewer στους τελευταίους γύρους ότι αυτός ήταν ο νικητής στο GP, πανηγυρίζοντας στον τερματισμό, όμως τελικά κατέλαβε την δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Tonus(2-4) σε έναν αγώνα που βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου του φετινού σκέλους όμως ο Herlings του πήρε την νίκη μέσα από τα χέρια του(στο πρώτο σκέλος). Στους τελευταίους αγώνες ο Seewer(5-3) είναι σε δαιμονισμένη φόρμα και στο δεύτερο σκέλος προσπάθησε μέχρι τον τερματισμό να αποσπάσει την δεύτερη θέση από τον Febvre, για μια θέση στο βάθρο. Τερμάτισε τελικά εκτός βάθρου στην τέταρτη θέση, αλλά το εκπληκτικό είναι ότι πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Γράφοντας ταχύτατους γύρους ο Jeremy van Horebeek(7-5) έδειξε ότι είχε τον ρυθμό για μια θέση στο βάθρο αλλά όχι και την αντοχή, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Παρά το γεγονός ότι ο Herlings(1-0) δεν συμμετείχε στο δεύτερο σκέλος, η νίκη του στο πρώτο τον έφερε στην έκτη θέση της ημέρας. Ο αγώνας για την Red Bull KTM δεν ήταν μόνο καταστροφικός με τον τραυματισμό του Herlings. Αντιμετωπίζοντας τραυματισμό από το GP της Ρωσίας και μια ίωση ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο είχε μια άσχημη πτώση στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να βγάλει τον ώμο του. Εγκατέλειψε τον αγώνα και είναι αβέβαιος ο χρόνος της επιστροφής του στο πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Λετονίας MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 40 points; 2. Romain Febvre (FRA, YAM), 40 p.; 3. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 40 p.; 4. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 36 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 30 p.; 6. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 25 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, YAM), 23 p.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 22 p.; 9. Ivo Monticelli (ITA, KTM), 22 p.; 10. Max Anstie (GBR, KTM), 20 p.

Με 12 από τις 18 εκκινήσεις, 15 από τα 18 σκέλη και 8 στους 9 αγώνες, ο Jorge Prado κυριαρχεί σε όλους τους τομείς στην MX2.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι δύο καλές εκκινήσεις του Jorge Prado(1-1) τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση του διαγωνισμού holeshots με δώδεκα από τις 18 φετινές εκκινήσεις της κατηγορίας και όποτε έχε συμβεί αυτό ο Prado δύσκολα χάνει αγώνα. Με ακόμα μια διπλή νίκη, ο Ισπανός παρέμεινε αήττητος στους αγώνες που έχει συμμετάσχει στην φετινή σεζόν. Στην δεύτερη θέση εντυπωσίασε ο Jago Geerts(2-2) που μετά την πτώση του στον προκριματικό αγώνα και την κακή επιλογή θέση στην μπάρα της εκκίνησης, κατάφερε να αναρριχηθεί και στα δύο σκέλη στην δεύτερη θέση, για την δεύτερη θέση της ημέρας. Ο Thomas Olsen(3-3) δεν μπόρεσε να κινηθεί στον ρυθμό του Prado αλλά ούτε και να κρατήσει τον Geerts πίσω του και στα δύο σκέλη, ανεβαίνοντας τελικά στην τρίτη θέση του βάθρου. Σταθερή απόδοση για τον Ben Watson(4-4) στην τέταρτη θέση με τους Bas Vaessen(6-7) και Maxime Renaux(5-8) να πετυχαίνουν τον καλύτερο φετινό τους τερματισμό στην πέμπτη θέση και έκτη θέση αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Λετονίας MX2:1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Jago Geerts (BEL, YAM), 44 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 p.; 4. Ben Watson (GBR, YAM), 36 p.; 5. Bas Vaessen (NED, KTM), 29 p.; 6. Maxime Renaux (FRA, YAM), 29 p.; 7. Tom Vialle (FRA, KTM), 26 p.; 8. Michele Cervellin (ITA, YAM), 24 p.; 9. Adam Sterry (GBR, KAW), 22 p.; 10. Jed Beaton (AUS, HUS), 19 p.;

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 391
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 256
4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 254
5. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 246
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 226
7. Clement Desalle (BEL, KAW), 208
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 200
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 190
10. Pauls Jonass (LAT, HUS), 186

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 397
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 367
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 301
4. Henry Jacobi (GER, KAW), 251
5. Ben Watson (GBR, YAM), 246
6. Tom Vialle (FRA, KTM), 242
7. Mitchell Evans (AUS, HON), 226
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 191
9. Davy Pootjes (NED, HUS), 157
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 156

Επόμενος αγώνας 23/6/2019 Teutschenthal Γερμανία.

 

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...