AMA MX 2019 – Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB, ΗΡΘΕ ΣΤΟ SPRING CREEK

Το ΑΜΑ Motocross 2019 πέρασε στον όγδοο γύρο μέσα από τις καταιγίδες και τους κεραυνούς του Spring Creek, που ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Σε μια βαριά πίστα ο Cooper Webb κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα από τον ανταγωνισμό πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Ο αγώνας ήταν δύσκολος για τον πρωτοπόρο της μικρής κατηγορίας των 250 Adam Cianciarulo, κατάφερε όμως να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση κερδίζοντας τον έκτο του φετινό αγώνα.

Ο Cooper Webb μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, βρήκε τις ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του και πήρε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία. 

Κατηγορία 450
Ο αγώνας του Sping Creek φέτος πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου από τον Αύγουστο που συνήθως πραγματοποιείτο μπαίνοντας έτσι στην επικίνδυνη ζώνη της εποχής των καταιγίδων για την περιοχή κάτι που τελικά επηρέασε και τον αγώνα. Μετά από καταιγίδα αλλά κυρίως λόγω των κεραυνών, τα δοκιμαστικά περιορίστηκαν σε 10 λεπτά για κάθε κατηγορία ενώ ακολούθησε μια μεγάλη διακοπή στο πρόγραμμα. Αυτός που έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε από τον καιρό και τις επιπτώσεις του ήταν ο Cooper Webb, που πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο, ονόματα όπως John Short, Henrry Miller και Issac Teasdale βρέθηκαν στην αρχή να παλεύουν για την πρώτη τριάδα, με τον Webb(1-1) όμως να μην χάνει χρόνο και να παίρνει νωρίς την πρωτοπορία. Σταδιακά, άρχισαν να ανεβαίνουν μπροστά οι Eli Tomac, Zach Osborne και Marvin Musquin με τον Tomac να καταφέρνει να πλησιάσει στους τελευταίους γύρους τον Webb, χωρίς όμως να τον απειλήσει στο τέλος. Ο πρωταθλητής AMA/FIM Supercross 2019 ξεκίνησε καλά και το δεύτερο σκέλος, αλλά το ίδιο έκανε και ο Ken Roczen που έψαχνε την εξιλέωση από το κακό του πρώτο σκέλος και την 14η θέση! Ο Γερμανός πίεσε και ο Webb έκανε το λάθος δίνοντας του την πρωτοπορία. Όμως ο Roczen δεν κατάφερε να πιάσει δυνατό ρυθμό και ο Webb τον πλησίασε και κατάφερε να τον περάσει δύο γύρους πριν τον τερματισμό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της καριέρας του Cooper Webb στον θεσμό και μάλιστα κατάφερε να είναι και διπλή. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Osborne(4-3) που επιστρέφει από τραυματισμό στον ώμο του και δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα μια και στο πρώτο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση. Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Eli Tomac(2-5) δεν είχε και αυτός τις εκκινήσεις που θα ήθελε έχοντας μάλιστα και μια μικρή πτώση γεγονός που τον εκνεύρισε, καθώς η τρίτη θέση δεν ήταν το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Κοιτώντας όμως την μεγάλη εικόνα, στο τέλος της ημέρας κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 38 βαθμούς, από τον Marvin Musquin(3-7) που εξακολουθεί παρά τα προβλήματα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Γάλλος δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και στο δεύτερο πιάστηκε στην πτώση της πρώτης στροφής, για να κάνει μεγάλο αγώνα και στα δύο σκέλη. Τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Κen Roczen(14-2) που και αυτός δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε στο πρώτο σκέλος, σε αντίθεση με το δεύτερο που διεκδίκησε ακόμα και την νίκη. Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Justin Barcia(11-4) για την έκτη θέση της ημέρας.

Ο Adam Cianciarulo μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 36 βαθμούς με δύο αγώνες να απομένουν. 

Κατηγορία 250
Σε ακόμα έναν αγώνα της κατηγορίας επικράτησαν χαοτικές καταστάσεις με πτώσεις και εναλλαγές θέσεων και με τον Adam Cianciarulo να βγαίνει μεγάλος νικητής στον αγώνα αλλά και στην βαθμολογία. Ο Cianciarulo(3-1) πάλεψε για την νίκη του πρώτου σκέλους με τον Hunter Lawrence, όμως μια πτώση τον έφερε μακριά από την πρώτη θέση. Στο δεύτερο μπήκε πιο αποφασισμένος, πέρασε τον Justin Cooper για την πρωτοπορία και δεν απειλήθηκε από εκεί και μετά. Ο Cianciarulo κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να πάρει το έκτο του φετινό σκέλος και την έκτη του νίκη μέσα στην χρονιά, επεκτείνοντας φυσικά το βαθμολογικό του προβάδισμα. Ο τοπικός Alex Martin(2-3) είχε έναν επεισοδιακό αγώνα. Μετά από ένα λάθος στην αρχή του πρώτου σκέλους, μια αντιαθλητική προσπέραση στον Cooper και ποινή μιας θέσης αλλά και πτώση στην συνέχεια του δεύτερου σκέλους, κατάφερε στο τέλος να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα δίνοντας πολλές μάχες. Η νίκη στο πρώτο σκέλος και η κακή εκκίνηση στο δεύτερο(ξεκίνησε 10ος) έφεραν τον Lawrence(1-6) στο τρίτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν. Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα και νικητής του προηγούμενου αγώνα Dylan Ferrandis(5-4) κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς και στα δύο σκέλη, γεγονός που τον έφερε στην τέταρτη θέση. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Shane MCElrath(4-5) κερδίζοντας αρκετές θέσεις για να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και την πέμπτη θέση ενώ ο Colt Nichols(14-2) μετά το καταστροφικό του πρώτο σκέλος βρήκε τον δρόμο προς την πρώτη τριάδα του δεύτερου σκέλους για την έκτη θέση του συνόλου.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 27/7/2019 Washougal MX Park, WA.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...