ΕΜΧ JUNIOR 65/85 2019 – E.BIDZANS KAI V.MAREK ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2019(VIDEO)

Παράλληλα με τον 13ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 στο Loket της Τσεχίας, πραγματοποιήθηκαν και οι Τελικοί των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ΕΜΧ 65/85  όπου ο Edvards Bidzans κατάφερε να επικρατήσει στην ΕΜΧ85 ενώ ο Vitezslav Marek μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου της ΜΧ65 πριν από δύο εβδομάδες, ευτύχησε να γίνει και πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας κερδίζοντας μέσα στην πατρίδα του.

Ο αγώνας ήταν ο Τελικός για την ανάδειξη των πρωταθλητών Ευρώπης για τις κατηγορίες EMX 65/85 με τους διακριθέντες από τα περιφερειακά πρωταθλήματα της Ευρώπης να συμμετέχουν. Φέτος δεν είχαμε ελληνικές παρουσίες στον αγώνα καθώς ελάχιστοι αθλητές μας παρακολούθησαν το περιφερειακό πρωτάθλημα πρόκρισης, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Edvards Bidzans

Κατηγορία ΕΜΧ85
Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας ο Edvards Bidzans(2-1) πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση παρά την κακή του εκκίνηση. Στον πρώτο κιόλας γύρο αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση καταφέρνοντας σταδιακά να περάσει μπροστά και να οδηγήσει το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας Valerio Lata πέρασε τους Maxime Grau, Quentin Marc Prugnieres και Alberts Karlis Reisulis για να πάρει την πρωτοπορία και να μην την αφήσει μέχρι και τον τερματισμό. Μετά από ακόμα μια κακή εκκίνηση ο Bidzans, κατάφερε ξανά να βρεθεί στην δεύτερη θέση και προσπάθησε να κυνηγήσει τον Lata για την πρώτη θέση. Στο τέλος δεν τα κατάφερε αλλά οι τερματισμοί του ήταν αρκετοί για να τον στέψουν πρωταθλητή Ευρώπης στην EMX85 για το 2019. Ο Λετονός δήλωσε στο τέλος του αγώνα: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό το σαββατοκύριακο. Δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που νοιώθω. Το σαββατοκύριακο ήταν τέλειο, δεν είχα καλές εκκινήσεις αλλά κατάφερα να κερδίσω.” Την δεύτερη θέση του αγώνα κατέλαβε ο Lata(3-1) που είχε μια καταστροφική εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ αντίθετα ο Prugnieres(2-3) είχε δύο πολύ καλές εκκινήσεις και οδήγησε μάλιστα και το πρώτο σκέλος ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αποτελέσματα EMX85: 1. Edvards Bidzans (LAT, HUS), 47  2. Valerio Lata (ITA, KTM), 45 p.; 3. Quentin Marc Prugnieres (FRA, KTM), 42 p.; 4. Karlis Alberts Reisulis (LAT, KTM), 36 p.; 5. Maxime Grau (FRA, KTM), 32 p.; 6. Charlie Heyman (GBR, HUS), 25 p.; 7. Cas Valk (NED, HUS), 22 p.; 8. Laszlo Tecsi (HUN, KTM), 20 p.; 9. Mads Fredsoe (DEN, KTM), 19 p.; 10. Julius Mikula (CZE, KTM), 18 p.;

Αποτελέσματα κατασκευαστών EMX85: 1. KTM, 47  2. Husqvarna, 47 p.; 3. Yamaha, 16 p.;

Vitezslav Marek

Κατηγορία ΕΜΧ65
Ο τοπικός Vitezslav Marek(1-1) ήταν μια κατηγορία μόνος του στο Loket. Πήρε δύο καλές εκκινήσεις και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει για την πρώτη θέση κερδίζοντας τον αγώνα υπό τις ζητωκραυγές των συντοπιτών του. Μετά τον αγώνα δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με την οδήγηση μου. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους σπόνσορες μου και τους θεατές για την συμπαράσταση τους.” Ο Λιθουανός  Marius Adomaitis(2-3) μετά από δύο καλές εκκινήσεις και δυνατά σκέλη κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση με τον Ρώσο Semen Rybakov(3-4) να κερδίζει την μάχη της τρίτης θέσης από τον εντυπωσιακό Σουηδό Anton Isaksson(4-7) που είχε πτώση στην αρχή του δεύτερου σκέλους και πλησίασε την πρώτη εξάδα ξεκινώντας από την 22η θέση.

Αποτελέσματα EMX65: 1. Vitezslav Marek (CZE, KTM), 50 2. Marius Adomaitis (LTU, KTM), 42 p.; 3. Semen Rybakov (RUS, KTM), 38 p.; 4. Anton Isaksson (SWE, HUS), 32 p.; 5. Filippo Mantovani (ITA, KTM), 26 p.; 6. Lotte Van Drunen (NED, KTM), 24 p.; 7. Edoardo Martinelli (ITA, HUS), 22 p.; 8. Felix Cardineau (FRA, HUS), 22 p.; 9. Gyan Doensen (NED, KTM), 22 p.; 10. Joel Canadas (ESP, KTM), 21 p.;

Αποτελέσματα κατασκευαστών EMX65: 1. KTM, 50 2. Husqvarna, 40 p.; 3. Yamaha, 24 p

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...